Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 15 20:01 #50250

• Einer spinnt immer!
Azért ne legyél ennyire biztos benne. Észak-Koreát ugye ha hadban állna, Kína és Oroszország támogatná területi érdek miatt. Dél-Korea mellé pedig a NATO tagállamok állnának (ténylegesen Usa, Nagy-Britannia, Franciaország csinálna valamit). S hiába vannak többen a Dél-Koreát támogatók, Kínától még az USA is fél...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 16 09:04 #50258

Einer spinnt immer! írta:
Luger írta:
Sziasztok tudom hogy másodikvh meg minden de gondoltam szólok mit hallottam a rádióban .
Megtörtént ez 1. sikeres elektromágneses ágyú kipróbálása nem egy tesztpályán hanem egy hadihajón még pedig az amerikai hadseregbe .
A lövés sikeres volt és a végleges változat becsült hatótávolsága 200 km

Én is hallottam ezt. Ez nem jó dolog ilyenkor, mikor a két Korea egymással hadban áll. Még háború lehet belőle, s bevethetnek ilyen szuperfegyvereket is. Akár 3. világháború is lehet belőle...

Anniyban pontosítanék, hogy nem állnak hadban egymással!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 16 09:07 #50259

Azért ne legyél ennyire biztos benne. Észak-Koreát ugye ha hadban állna, Kína és Oroszország támogatná területi érdek miatt. Dél-Korea mellé pedig a NATO tagállamok állnának (ténylegesen Usa, Nagy-Britannia, Franciaország csinálna valamit). S hiába vannak többen a Dél-Koreát támogatók, Kínától még az USA is fél...

Ez alapvetően igaz, de sok a feltételezés, spekuláció benne... Ki tudja most még, hogy mi lenne egy újabb koerai háború esetén....
Az 1950-53 közöttiből sem lett világháború!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 16 13:04 #50262

II. világháborús csodafegyverek topic!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 16 13:22 #50264

• Einer spinnt immer!
Kamikaze írta:
Luger írta:
Sziasztok tudom hogy másodikvh meg minden de gondoltam szólok mit hallottam a rádióban .
Megtörtént ez 1. sikeres elektromágneses ágyú kipróbálása nem egy tesztpályán hanem egy hadihajón még pedig az amerikai hadseregbe .

Én is hallottam ezt. Ez nem jó dolog ilyenkor, mikor a két Korea egymással hadban áll. Még háború lehet belőle, s bevethetnek ilyen szuperfegyvereket is. Akár 3. világháború is lehet belőle...

Ez ugyan igaz, de akkor nem tudom minek nevezni. Mert ugye békét nem kötöttek az 53-as háború óta!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 16 13:53 #50265

Nem állnak hadban egymással, és kész. Vissza a témához!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 16 16:00 #50269

Kamikaze írta:
Luger írta:

Ez ugyan igaz, de akkor nem tudom minek nevezni. Mert ugye békét nem kötöttek az 53-as háború óta!

Bocs Cserpakszabi, de ezt még utoljára tisztázni kell!

Szóval: FEGYVERSZÜNET-et kötöttek egymással! (Úgyhogy van rá hivatalos elnevezés is, csak utána kell nézni! )

Nagy különbség van a fegyverszünet és a békeszerződés között!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 27 19:45 #50649

Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 29 09:25 #50718

Jagdpanther írta:

A cikk alapján a 70-es 80-as években fejlesztett \"lézer-ágyús\" szerkezet.... Amúgy semmit sem tudok róla....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 29 12:32 #50721

Eddig én is eljutottam:whistle:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 29 15:13 #50725

Kamikaze írta:
Kamikaze írta:
Luger írta:

Bocs Cserpakszabi, de ezt még utoljára tisztázni kell!

Szóval: FEGYVERSZÜNET-et kötöttek egymással! (Úgyhogy van rá hivatalos elnevezés is, csak utána kell nézni! )

Nagy különbség van a fegyverszünet és a békeszerződés között!

Kamikaze, el van nézve:lol: !
Einer: azt hitted, hogy a III. világháború topicod sokáig el fog éldegélni a fórumon?!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 29 21:58 #50728

• Einer spinnt immer!
Törölve!
Einer, ez off volt.
<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-12-30 13:03
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 30 09:05 #50733

• koi
Még mindig ezen lovagolsz???Szerintem már le kéne szállni erről a témáról,és a beszélgetést más irányba terelni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 30 17:56 #50740

• Panther
Nos fiúk, nem volt türelmem végigolvasni az összes hozzászólást (erre is lehetne már egy csodafegyver), de szerintem egy fegyver csak akkor csodafegyver, ha nincs, ami megállítaná, nincsenek hibái. Olyan tankok, amik nem vagy csak alig mozdulnak, mint a Maus, az E-100 vagy a Ratte P1000, nem valami hasznosak. Olyan repülőgépek, amelyek túlzottan előrelátóak, mint a Horton Ho-229, aminek voltak irányítási gondjai, amiket csak a modern száémítógép oldott meg a B-2-esnél. A Dornier által tervezett Pfeil és a Volksjager ugyan nagy számban áltak rendelkezésre, de nem volt elég képzett pilóta és üzemanyag. Ezek megmaradnak legendáknak, és olyan játékcsodák főszereplői lesznek, mint pl. a Battlefield 1942: Secret weapons of World War II. És mellesleg, nem csak a németek fejéből pattantak ki hasonlók. Az amerikai T-28, a szovjet An-40, a brit Turtle vagy a japán Ohka mind egy célért készültek, de többségük bevetésre sem került, vagy csekély eredménnyel.
Üssétek be a Google-be, hogy \&quot;Tesla ágyú\&quot;, és gondoljátok át a fogalmat újra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 30 20:10 #50756

• koi
A Tesla-ágyú egy halálsugár féle volt,az An-40-el meg az volt a baj,hogy nem volt elég erős hajtómű(mármint ha jó Antonovra gondolok),és a tank nem volt áramvonalas.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla