Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 31 09:09 #50760

Panther írta:
Nos fiúk, nem volt türelmem végigolvasni az összes hozzászólást (erre is lehetne már egy csodafegyver), de szerintem egy fegyver csak akkor csodafegyver, ha nincs, ami megállítaná, nincsenek hibái. Olyan tankok, amik nem vagy csak alig mozdulnak, mint a Maus, az E-100 vagy a Ratte P1000, nem valami hasznosak. Olyan repülőgépek, amelyek túlzottan előrelátóak, mint a Horton Ho-229, aminek voltak irányítási gondjai, amiket csak a modern száémítógép oldott meg a B-2-esnél. A Dornier által tervezett Pfeil és a Volksjager ugyan nagy számban áltak rendelkezésre, de nem volt elég képzett pilóta és üzemanyag. Ezek megmaradnak legendáknak, és olyan játékcsodák főszereplői lesznek, mint pl. a Battlefield 1942: Secret weapons of World War II. És mellesleg, nem csak a németek fejéből pattantak ki hasonlók. Az amerikai T-28, a szovjet An-40, a brit Turtle vagy a japán Ohka mind egy célért készültek, de többségük bevetésre sem került, vagy csekély eredménnyel.
Üssétek be a Google-be, hogy \"Tesla ágyú\", és gondoljátok át a fogalmat újra.

A II. világháború alatt és az azt megelőző évek alatt a felek irdatlan nagy lépéseket tettek a haditechnika fejlődésében. Gondoljunk csak bele- az I. világháborúban Zeppelinek és fából készült gépek voltak, melyekből pisztolyokkal lövöldöztek egymásra. majd jött a német találmány: a géppuska. A szövetségesek megpróbálták utánozni, de ledarálták a propellereket. Német találmány: összhangba hozni a motorral a géppuska tüzelését. Ezen kívül még annyi de annyi fejlesztés történt, hogy azt nehéz elképzelni.

A második világháború alatt a németek szerény véleményem szerint a csodafegyverek terén kreatívabbak voltak. A fegyverekkel elért sikerek az ellenség számára pusztító volt, de a németeknek jól jött a propaganda, és a harci morált is növelte.
De mégis gondoljuk át: az akkori haditechnika (és a mai) még gyerek cipőben járt. A harckocsik fő fegyverzetének a hatalmas löveget tartották, védelmének az irdatlan vastag páncélzatot. Ennek érdekében mind két fél igyekezett ezek szerint eljárni. Következménye az lett, hogy akár 100 tonnás monstrumok jöttek létre hatalmas lövegekkel.
Nemcsak a fronton folyt a háború- fejlesztési \"csaták\" is voltak, mely a későbbiekben megjelenik a hidegháborúban is.

Tökéletes csodafegyver úgy, mint tökéletes ember szerintem sohasem lesz. Mindig lesz egy olyan hibája, mely előbb vagy utóbb kitűnik.

A második világháború alatt, mint láthatod, folyamatosan készültek az ún. csodafegyverek. Egyik másik még jelentősebb sikereket ért el. Van, amelyik legenda lett, van, ami feledésbe merült. Kétségkívül az akkori legmodernebb vagy annak tűnő fegyveri voltak. A modern haditechnika és harceljárás alapjait igen, ők tették le.

Inkább legyen erőd, és olvasgasd a témát, ha kell, akkor az elejéről. Így nem fogsz olyan témát előhozni, ami már volt.<br><br>Szerkesztette: cserpakszabi, Időpont: 2010-12-31 12:04
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 31 10:30 #50762

• HunBütyök
Panther írta:
Nos fiúk, nem volt türelmem végigolvasni az összes hozzászólást (erre is lehetne már egy csodafegyver), de szerintem egy fegyver csak akkor csodafegyver, ha nincs, ami megállítaná, nincsenek hibái. Olyan tankok, amik nem vagy csak alig mozdulnak, mint a Maus, az E-100 vagy a Ratte P1000, nem valami hasznosak. Olyan repülőgépek, amelyek túlzottan előrelátóak, mint a Horton Ho-229, aminek voltak irányítási gondjai, amiket csak a modern száémítógép oldott meg a B-2-esnél. A Dornier által tervezett Pfeil és a Volksjager ugyan nagy számban áltak rendelkezésre, de nem volt elég képzett pilóta és üzemanyag. Ezek megmaradnak legendáknak, és olyan játékcsodák főszereplői lesznek, mint pl. a Battlefield 1942: Secret weapons of World War II. És mellesleg, nem csak a németek fejéből pattantak ki hasonlók. Az amerikai T-28, a szovjet An-40, a brit Turtle vagy a japán Ohka mind egy célért készültek, de többségük bevetésre sem került, vagy csekély eredménnyel.
Üssétek be a Google-be, hogy \&quot;Tesla ágyú\&quot;, és gondoljátok át a fogalmat újra.

Okíts Mester, okíts Mester, minket egyszerű földi halandókat. Ha végigolvastad volna a témát, láthattad volna, hogy ezt a témát már körüljártuk nem egyszer...

Írtad: \&quot;gondoljátok át újra\&quot;.. Tesla ágyúról sosem hallottam de nem is érdekel. Atgondoltam: semmi újat nem mondtál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 31 16:30 #50771

• Panther
Azt megjegyezném, hogy a légcsavar szinkronizációja francia találmány, Fokker pedig egy lezuhant gépből szerezte meg a technológiát, és ő nem német, hanem holland volt.

De egy napig eltartana, ha végigolvasnám az összaes hozzászólást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 31 17:30 #50775

• Gipszj
A géppuska szinkronizációját nem a franciák találták ki. A légcsavarkörön keresztül tüzelő géppuska francia találmány. Ők páncélozták a srófot a géppuska torkolatának megfelelő helyen és egy eltérítő lemezt szereltek rá. Ezt szerezték meg a németek és le akarták másolni. Erre mondta Anthony Fokker, hogy ő jobbat fog csinálni. És csinált.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 31 19:50 #50785

Panther írta:
Azt megjegyezném, hogy a légcsavar szinkronizációja francia találmány, Fokker pedig egy lezuhant gépből szerezte meg a technológiát, és ő nem német, hanem holland volt.

De egy napig eltartana, ha végigolvasnám az összaes hozzászólást.

Akkor nem kell átolvasni, nem kötelező, csak javasoltam.
De, ha mégis meggondolnád magad, akkor egy kicsit mélyebbre beáshatod magad ide, a körünkbe. Megismerheted a többieket- legalábbis felmérheted szakmai tudásukat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2010 dec. 31 22:03 #50788

• Panther
Bocsánat, félrenézetem, a kettő nem ugyanaz. De mindenekelőtt, én senkit nem gondolok hülyének, nyilván aki ezen az oldalon van, annak megvan a magához való esze. Látnátok az osztályomat, csak a sör meg a többi. Aki itt van, az számít igazán, tud magával kezdeni valamit. De már nagyon eltértünk a témától.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 01 01:45 #50797

• koi
A kedvenc csodafegyverem a Fritz-X,aminek annyi hibálya volt,hogy túlontúl gyors volt,és átvitte az egész hajót.Ezért menekült meg az USS Savannah.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 01 08:46 #50798

• Panther
Igen, az egy látványos fegyver, volt is róla egy film, azt hiszem a History chanelen, ahol kipróbálták a modellt egy B-25-ös Mitchellről ledobva. Ott nem sikerült túl jól, nem találták el a hajó körvonalát a sivatagba. Pont azért voltak rajta áramlásrontók, hogy ne legyen túl gyors. Ha jól tudom, ezt a siklóbombát a FW 200 Condor gépekkkel alkalmazták hajók ellen, vegyes sikerrel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 01 09:35 #50810

• Gipszj
A Roma csatahajót Dornier Do217-ről indított siklóbombával süllyesztették el. Ha jól tudom kettővel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 01 12:57 #50819

• koi
Panther írta:
Igen, az egy látványos fegyver, volt is róla egy film, azt hiszem a History chanelen, ahol kipróbálták a modellt egy B-25-ös Mitchellről ledobva. Ott nem sikerült túl jól, nem találták el a hajó körvonalát a sivatagba. Pont azért voltak rajta áramlásrontók, hogy ne legyen túl gyors. Ha jól tudom, ezt a siklóbombát a FW 200 Condor gépekkkel alkalmazták hajók ellen, vegyes sikerrel.
Az NGC-n volt,de mindegy. Egyébbként ha nem szereltek volna rá csöveket(alias áramlásrontó),akkor simán átlépte volna a hangsebességet(meg amúgyis túllépte,csak kisebb mértékben).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 02 12:09 #50851

• Panther
Igen, az egy részletes film volt, főleg ezzel a fegyverrel foglalkozott, de benne volt a Maus, a P1000 Ratte és még pár egyéb német alkotás. A V-3 is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 05 15:55 #50913

Gipszj írta:
A Roma csatahajót Dornier Do217-ről indított siklóbombával süllyesztették el. Ha jól tudom kettővel.

Igen, 1943. szeptember 9-én süllyedt el!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 05 15:57 #50914

Panther írta:
Üssétek be a Google-be, hogy \&quot;Tesla ágyú\&quot;, és gondoljátok át a fogalmat újra.

Gondolom HORTEN Ho 229-et akartál írni! (Mert ez a helyes, nem Horton! )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 05 16:04 #50915

Panther írta:

Én ezekről a típusokról tudok, amelyek alkalmazták:
Dornier Do 217
Heinkel He 111
Heinkel He 177
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 jan. 07 15:29 #51009

• Panther
Bocs az elírásért. Biztos, hogy Condorról nem alkalmazták? Mintha olvastam volna róla, bár az eredményeket nem említették, lehet, hogy csak kísérlet volt. Pedig ez a típus a nagy hatótáv miatt kitűnő volt hajók elleni harcra.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla