Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Az ún. csodafegyverek
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Az ún. csodafegyverek

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 10:03 #53063

• Gipszj
Ilyen rövid csővel nehezen tudom elképzelni, hogy páncélvadásznak alkalmas volt. Az, hogy 18 db-ot készítettek belőle, amikor a harckocsik 1000-es szériákban épültek mindent elmond. A Ferdinánd-ból 90db készült, pedig az is megbukott. Ezt a gyalogság harcának támogatására fejlesztették ki, föld-fa tábori erődítések ellen. Ezeknél a kis lőtávolság miatt nem volt érdekes a fegyver pontossága, sem a lövedék sebessége, csak a súlya. Miután a német hadsereg ebben az időben már a rugalmas elszakadás korszakát élte, nem igazán volt használható. Kilőtt Tigris lett volna több is. A rakétakilövője a haditengerészettől származott, tengeralattjárók elleni mélységi töltetek hajigálására használták volna. De ott sem használták. Készséggel elhiszem, ha a rakétájával sikerült eltalálnia egy harckocsit annak rossz volt, de milyen harckocsivadász az amelyiknek a fegyverét \&quot;órákig\&quot; tart megtölteni és \&quot;toronydaru\&quot; kell hozzá. Már rég kilőtte az ellenség, vagy arrébb ment mire sikerült másodszor is megtölteni. Azért a harckocsik ritkán jártak egyedül! Mégha az egyiket véletlenül sikerült is eltalálni, a többi lőgyakorlat keretében szétlövi.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-02-12 11:05
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 11:54 #53066

• Bazooka Joe
Magyarharcos írta:
Első bevetése 1944 augusztusában a Strawoka és Mokotov folyóknál, Lengyelországban.
Hét roham tigris részt vett az Ardeneki offenzívában, ahol bebizonyosodott, hogy nincs méltó ellenfele.

Én úgy tudom, hogy 1944. aug. 15-18. között használták őket először, mégpedig a Varsóban kirobbant felkelés leverésére.

Az Ardennek-ben, pedig nem 7, hanem 8 Sturmtiger vett rész. 4-4 az 1000. és 1001. rohammozsár-századokon belül.

Ezeket a 6. (SS-) páncéloshadsereg tartalékban tartotta a nagyvárosokban vívandó helységharcok esetére.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-02-12 12:55
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 13:19 #53070

• Magyarharcos
Igen, Varsóban is használták őket, mivel eredetileg bunkerek leküzdésére tervezték őket.

A könyv, amiből kivetem az adatokat pedig hetet említ.
Lehet a fordítás volt ennyire félre b*szv*?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 16:47 #53073

• banditos
és az rajta nem ágyú hanem mozsár volt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 16:54 #53076

banditos írta:
és az rajta nem ágyú hanem mozsár volt

A mozsár is ágyú;) Ráadásul nem mozsár volt, hanem rakétavető (Raketenwerfer-61).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 17:18 #53078

• Panther
Igen, ezt a fegyvert eredetileg tengeralattjárók ellen tervezték bevetni! De ezt nem értem hogy tervezték.

Én hallottam egy sztorit, miszerint az Ardennekben egy Rohamtigris tüzelt 3 Sherman közül a középsőre, és mindhárom megsemmisült. Lehet ebben valami?

Magyarországon zsákmányolták az oroszok a kubinkai példányt, volt egy cikk a Haditechnikában. Elég közel volt hozzánk, nem értem, miért nem próbálták azzal megsemmisíteni a templomunk tornyát, hisz papíron a tisza túloldaláról is ledönthették volna. Ehejett 5 tankokt küldtek, amit bedaráltak a szovjetek. Na mindegy, ezt már úgysem tudjuk meg.

A Harcjárművek sorozatban nemsokára jön a Rohamtigris 1/72-es makettje, harapjatok rá ti is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 17:32 #53079

• Gipszj
Panther írta:

Én hallottam egy sztorit, miszerint az Ardennekben egy Rohamtigris tüzelt 3 Sherman közül a középsőre, és mindhárom megsemmisült. Lehet ebben valami?

Magyarországon zsákmányolták az oroszok a kubinkai példányt, volt egy cikk a Haditechnikában. Elég közel volt hozzánk, nem értem, miért nem próbálták azzal megsemmisíteni a templomunk tornyát, hisz papíron a tisza túloldaláról is ledönthették volna. Ehejett 5 tankokt küldtek, amit bedaráltak a szovjetek.

Miért ne lehetne igaz? A középsőt eltalálom, a két szélsőt meg megsemmisíti a középső. A Sherman egyébként is a rendkívüli gyúlékonyságáról volt híres. De az is lehet, hogy a légnyomás fölborította a Sherman-okat. Azért ez az eset nem volt mindennapos, valószínűleg az egyetlen eset a háború folyamán.
Azt csak gyanítom, hogy a templomtorony ellen miért nem vetették be:
Nagyon drága volt egy lövés
Kevés rakétájuk volt
Nem volt arra ilyen fegyver
Nem hiszem, hogy pontos fegyver lett volna, úgysem találja el
Ezekből a lehetőségekből több
Más oka volt<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-02-12 18:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 21:01 #53088

• Magyarharcos
Panther írta:
[quote]Igen, ezt a fegyvert eredetileg tengeralattjárók ellen tervezték bevetni! De ezt nem értem hogy tervezték.

Szerintem ne a konkrét harckocsira gondolj!
Gondolj csak a rakétavetőre és a rakétára!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 12 21:39 #53090

• koi
Panther írta:
Igen, ezt a fegyvert eredetileg tengeralattjárók ellen tervezték bevetni! De ezt nem értem hogy tervezték.

Magyarországon zsákmányolták az oroszok a kubinkai példányt, volt egy cikk a Haditechnikában. Elég közel volt hozzánk, nem értem, miért nem próbálták azzal megsemmisíteni a templomunk tornyát, hisz papíron a tisza túloldaláról is ledönthették volna. Ehejett 5 tankokt küldtek, amit bedaráltak a szovjetek. Na mindegy, ezt már úgysem tudjuk meg.

A Harcjárművek sorozatban nemsokára jön a Rohamtigris 1/72-es makettje, harapjatok rá ti is!
Na meg a Stuh 42 is komoly,bár még nincs meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 13 11:00 #53108

• Panther
Nem néz ki rosszul, én jövőhéten szerzem be. Szemléltetésre kivállóak, bár a Char B1 Bisről ezt nem mondanám el...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 13 13:42 #53122

• banditos
Még ami igéretes lesz a Harcjárművekben az a Nashorn
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 13 14:16 #53124

• Zeki
A Char B1 Nehéz-harckocsi borzalmasan el lett méretezve szerintem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 13 15:19 #53129

Meg ormótlan is volt,de ettől függetlenül kb.:1941-ig elég korszerű és hatásos harckocsi volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 13 15:41 #53136

• koi
A Guderian is mondta róla,hogy 1940 legjobb nehézharckocsija.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Az ún. csodafegyverek 2011 feb. 13 16:34 #53140

A tűzereje és a páncélzata volt az előnye,a mozgékonysága a hátránya.Dehát minden jóban van valami rossz.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla