Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 02 13:05 #55269

• banditos
Röhej ami itt van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 02 15:28 #55271

Hol is?
A fórumon,vagy az országban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 02 18:01 #55282

• Magyarharcos
101.Légideszant írta:
Hol is?
A fórumon,vagy az országban?

Szerintem az ország.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 02 18:02 #55283

• Panther
Szerintem is az országra gondolt. Bár a Teletubies itt az oldalon szintén kész röhej.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 07:26 #55293

A remény hal meg utoljára,tehát lehet reménykedni a jobb helyzetért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 10:31 #55298

• Panther
Utóljára a vírusok halnak meg .

De azt sem tudom elképzelni, hogy ha valóban lessz Leopard 1-esünk, milyen festése lesz (mint ahogy a Huey-nál is írtam), és hogy honnan van rá pénz?

A két beszerzés számos további problémát is felvet:
1. alkatrészellátás

2. a magyar honvédek talán nehezen álnak át az orosz technikáról. A Mi-24-esekben minden felírat orosz, de a Leopardban német (szerintem), az Uh-1-esben meg angol lesz.

3. sokáig tarthat a szerelők átképzése is

4. az nyugati fegyverek, pl. rakéták is mások, vagy ha az oroszokat megtartjuk, integrálni kell (el sem tudom képzelni, hogy mutatna egy Huey a Mi-24-esen megszokott rakétablokkokkal)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 10:48 #55299

• banditos
az országra gondoltam!Ilyen srácok kénének az országba mint ti!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 12:20 #55300

• Hayate
Panther írta:

De azt sem tudom elképzelni, hogy ha valóban lessz Leopard 1-esünk, milyen festése lesz (mint ahogy a Huey-nál is írtam), és hogy honnan van rá pénz?

1. alkatrészellátás

2. a magyar honvédek talán nehezen álnak át az orosz technikáról. A Mi-24-esekben minden felírat orosz, de a Leopardban német (szerintem), az Uh-1-esben meg angol lesz.

4. az nyugati fegyverek, pl. rakéták is mások, vagy ha az oroszokat megtartjuk, integrálni kell (el sem tudom képzelni, hogy mutatna egy Huey a Mi-24-esen megszokott rakétablokkokkal)

1. Miért probléma?
Elég sok van belőlük, sok ország is alkalmazza ezeket a típusokat.

2. Ahogy megtanulták a magyarok az orosz terminológiát, úgy megtanulhatják a (szerintem) könnyebb angolt is.

3. -

4. Az UH 1-est nem harci, hanem szállító helikopternek vennénk.
A Mig21-es, 29-es stb. típusokra is integráltak már nyugati fegyvereket, eszközöket, ez jóval bonyolultabb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 14:53 #55304

• KzL
Magyarharcos írta:
Miért nem ötlünk ki egy sajátot?

A licensz is jó lenne. Svájc is úgy gyártota a Leopárd 2it. A Leopard 1ket tényleg gáz lenne. Akkor inkább T-80.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 14:58 #55305

• KzL
Az UH-1ről amit írtam szerintem az lesz 5-6 db az Afganisztáni csapatok ellátásához az USMC régebbi típusaiból. Ráadásul az UH-1 nem alkalmas váltótípusa a minyóknak, mert kisebb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 15:14 #55306

Köszönjük!
De rajtunk kívül is vannak ilyesfajta srácok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 15:25 #55309

• Hayate
KzL írta:
Az UH-1ről amit írtam szerintem az lesz 5-6 db az Afganisztáni csapatok ellátásához az USMC régebbi típusaiból. Ráadásul az UH-1 nem alkalmas váltótípusa a minyóknak, mert kisebb.

Persze, a Mi-8as közepes szállító. A Huey a Mi-2 kategóriája, amit már vagy 10 éve kivontak a rendszerből.

Viszont a hírek szerint áprilisban érkeznek a finnektől ingyen (!) kapott Mi-8asok. Ezek sem jönnek rosszul.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 16:52 #55315

• Panther
Nem váltótípus, azért kellenek, mert kevés helikopter van , és alig győzik az iramot, ha pl. árvíz van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 19:10 #55325

• Magyarharcos
Hayate írta:
Panther írta:

1. alkatrészellátás

1. Miért probléma?
Elég sok van belőlük, sok ország is alkalmazza ezeket a típusokat.

2. Ahogy megtanulták a magyarok az orosz terminológiát, úgy megtanulhatják a (szerintem) könnyebb angolt is.

3. -

4. Az UH 1-est nem harci, hanem szállító helikopternek vennénk.
A Mig21-es, 29-es stb. típusokra is integráltak már nyugati fegyvereket, eszközöket, ez jóval bonyolultabb.

Már ne haragudj, de az orosz fegyverek az egyszerűségeikről voltak híresek. Csak összehasonlítás kép:
Vietnámi harcok idején, egy amerikai, vagy szövetséges katonát mennyi ideig kellett tanítani, hogy szét tudja szedni a M-16-ost, vagy a Car-15-öst? Legtöbb is azért puccsolt be, mert nem tartották karban rendesen. Annak a használata, tisztítása, karban tartása, meg stb, stb.
Ezzel szemben az orosz?
Hihetetlenül egyszerű. A fegyverek kezelése, karbantartás jóformán semmi. Egyszerű és hatékony. Az oroszok alapból arra mentek, ha megtámadják őket az amerikaiak, és \"ádáz kapitalista szövetségeseik\", akkor az egyszerű Iván paraszt bá is tudja megfelelő módon használni a fegyverét. Ezért van az, ha a Ak-47, és a család többi tagját bele teszed a sárba, vízbe, porba, piszokba, az ugyanúgy tüzelő képes lesz utána . Ha egy M-16-ost? Ha nem szeded szét rögtön, és nem pucolod ki, akkor annak annyi volt.

Vietnámban is a szervezett amerikai csapatok főleg egyszerű, parasztokkal (a föld művelőre gondolok) álltak szemben, akiknek a fegyver használati tréning nem volt több két óránál, és közel, ha nem hatékonyabbak voltak, a fél éves képzés alatt átment amerikaiakkal szemben.

Ui: Mit szóltok ahhoz hogy vissza akarják hozni a sorkatonaságot?<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-04-03 21:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 19:19 #55327

• Gipszj
Már Napóleon megmondta, hogy az erős zászlóaljaknak mindig igaza van. A sorkatonaságot sohasem lett volna szabad megszüntetni. Az időtartamáról lehet vitatkozni, de a létezéséről szerintem nem. A svájci módszer se rossz, mindenki otthon tartja a felszerelését.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla