Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 19:58 #55336

• Hayate
Magyarharcos írta:
Hayate írta:
Panther írta:
Utóljára a vírusok halnak meg .

De azt sem tudom elképzelni, hogy ha valóban lessz Leopard 1-esünk, milyen festése lesz (mint ahogy a Huey-nál is írtam), és hogy honnan van rá pénz?

A két beszerzés számos további problémát is felvet:
1. alkatrészellátás

2. a magyar honvédek talán nehezen álnak át az orosz technikáról. A Mi-24-esekben minden felírat orosz, de a Leopardban német (szerintem), az Uh-1-esben meg angol lesz.

3. sokáig tarthat a szerelők átképzése is

4. az nyugati fegyverek, pl. rakéták is mások, vagy ha az oroszokat megtartjuk, integrálni kell (el sem tudom képzelni, hogy mutatna egy Huey a Mi-24-esen megszokott rakétablokkokkal)

1. Miért probléma?
Elég sok van belőlük, sok ország is alkalmazza ezeket a típusokat.

2. Ahogy megtanulták a magyarok az orosz terminológiát, úgy megtanulhatják a (szerintem) könnyebb angolt is.

3. -

4. Az UH 1-est nem harci, hanem szállító helikopternek vennénk.
A Mig21-es, 29-es stb. típusokra is integráltak már nyugati fegyvereket, eszközöket, ez jóval bonyolultabb.

Már ne haragudj, de az orosz fegyverek az egyszerűségeikről voltak híresek. Csak összehasonlítás kép:
Vietnámi harcok idején, egy amerikai, vagy szövetséges katonát mennyi ideig kellett tanítani, hogy szét tudja szedni a M-16-ost, vagy a Car-15-öst? Legtöbb is azért puccsolt be, mert nem tartották karban rendesen. Annak a használata, tisztítása, karban tartása, meg stb, stb.
Ezzel szemben az orosz?
Hihetetlenül egyszerű. A fegyverek kezelése, karbantartás jóformán semmi. Egyszerű és hatékony. Az oroszok alapból arra mentek, ha megtámadják őket az amerikaiak, és \"ádáz kapitalista szövetségeseik\", akkor az egyszerű Iván paraszt bá is tudja megfelelő módon használni a fegyverét. Ezért van az, ha a Ak-47, és a család többi tagját bele teszed a sárba, vízbe, porba, piszokba, az ugyanúgy tüzelő képes lesz utána . Ha egy M-16-ost? Ha nem szeded szét rögtön, és nem pucolod ki, akkor annak annyi volt.

Vietnámban is a szervezett amerikai csapatok főleg egyszerű, parasztokkal (a föld művelőre gondolok) álltak szemben, akiknek a fegyver használati tréning nem volt több két óránál, és közel, ha nem hatékonyabbak voltak, a fél éves képzés alatt átment amerikaiakkal szemben.

Ui: Mit szóltok ahhoz hogy vissza akarják hozni a sorkatonaságot?<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-04-03 21:11

Ezt mire írtad?
Nem minden esetben preferálom a nyugati technikát az orosszal szemben. Mindkettőnél vannak jobb, rosszabb eszközök.

De ha már felhoztad. Igénytelenebb egy AK, mint egy M16, de ez komolyabb fegyverrendszereknél nem biztos hogy előny. Erre hirtelen eszembe jutott egy másik példa, F-16 vs Mig-29. (tekintsünk el attól hogy az egyik vadászbombázó, a másik elfogóvadász)
Az orosz gép hajtóművének, sárkányának, GS-301es gépágyújának, rakétafegyverzetének stb. élettartama kevesebb, gyakrabban kell cserélni, felújítani is. (nyilván vannak kivételek, de nagyvonalakban ez a helyzet) Karbantartása munkaigényesebb, nemcsak a kéthajtóműves kialakítás miatt.

NATO tagságunk lévén, sok esetben okosabb nyugati technikát alkalmazni. Ugye nem kell magyarázom miért. Lásd Mig29-esek alkatrészellátása. Elékepesztő fejetlenség rugalmatlanság jellemezte sokszor a szállításokat.

Mindezek ellenére, szívesebben látnám Mi-171-es heliket, mint bármely nyugati társát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 20:02 #55337

• Hayate
Gipszj írta:
A svájci módszer se rossz, mindenki otthon tartja a felszerelését.

Azt tényleg nem akármi, hogy náluk otthon csücsül egy SIG 550-es rohamfegyver.

Vajon a harckocsizó Leopard2-est tart a garázsban?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 03 20:09 #55338

• Magyarharcos
Hayate írta:
Gipszj írta:

Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 01:23 #55340

• KzL
Gipszj írta:
Már Napóleon megmondta, hogy az erős zászlóaljaknak mindig igaza van. A sorkatonaságot sohasem lett volna szabad megszüntetni. Az időtartamáról lehet vitatkozni, de a létezéséről szerintem nem. A svájci módszer se rossz, mindenki otthon tartja a felszerelését.

Ja ezt én is hallottam. meg állítólag ha behívják őket valamiért akkor a fószer felkapja a cuccot, leinti az első taxit, az meg a felmutatott behívót elfogadva ingyen és bérmentve elfuvarozza a katonát a helyőrségére. De hogy nálunk vissza állítanák a sorállományt azt nem hallottam. Viszont a önkéntes tartalékos rendszerről igen. Nem lehet hogy erre gondoltak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 01:31 #55341

• KzL
Ó hát nekem a MIG-29 a nagy vas a kedvencem!! Ha nem lenne az a fránya AIM-120 akkor mindegyik nyugati gépből ócskavasat csinálna. Már ha a pilóta képzett és az ellenfél nem F-22.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 01:33 #55342

• KzL
Hayate írta:
Gipszj írta:

Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 06:04 #55348

• Magyarharcos
Nem, a sorkatonaságot állítják vissza. De ha megvan a 2/3, akkor a többieket lesz*rva törvénybe hozhatja. Minden férfi, asszem 18-30 között be lesz hivatva katonának, de az időt azt elfelejtettem. Lehet meg lesz egy pár embernek, köztük nekem is a tovább tanulás?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 16:12 #55354

• Panther
Nem tudom, mi sül ki ebből, de nem sok jó. Pl. nézzünk engem:
20 évesen 105 kg vagyok, a kondim kifejezetten pocsék, és mindez épp amiatt, hogy anno nem edzőttem a seregben. Ezt szerintem kicsit késő lenne behozni, magas vérnyomással pláne.

Plusz egy nagy rakás embernek tönkrevágná az elképzeléseit a jövőjével kapcsolatban, arról nem is beszélve, hogy szerintetek a romák majd be akarnak vonulni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 16:53 #55356

• banditos
Etnikai kérdésekbe ne bonolodjunk,ha kérhetem
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 17:04 #55358

• Hayate
Ha már szóba került a sorkötelezettség, és Svájc, itt egy remek írás a témában:

http://tiboru.postr.hu/kantonok-karakan-katonai/
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 17:20 #55360

• Gipszj
Panther írta:

szerintetek a romák majd be akarnak vonulni?

A Hadbíróság azért komoly dolog
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 18:27 #55370

1-2 év egy ember életében szerintem kibírható és lehet hogy a család beállítottsága miatt de minden rokonom helyeselte a sorkatonaságot. Én reménykedem benne és szerencsére bőven beleesek .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 18:45 #55374

• HunBütyök
Ha lesz sorkatonaság, mi (Zeki, Szenszi stb) egyből ezredesként kezdünk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 18:54 #55375

Én személy szerint nem bánnám, úgyis katonai pályára készülök. Amúgy még régebben hallottam egy olyan elképzelést is ,hogyha már a fiúkat elviszik katonának akkor a lányokat is elvihetnék nővér/ápolósegédnek.
A hadsereg is csak ugyanolyan pocsék dolog volt, mint minden egyéb, s az egyetlen jó az volt benne, hogy az embernek cimborái akadtak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 04 18:58 #55376

• HunBütyök
Vag férfi laktanyában letöltendő \"szolgálatra\" XD
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla