Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 09 15:36 #55543

Panther írta:

A magyar tv elég rossz képet ad a Líbiai harcokiról, én is a BBC-t ajánlanám, a grúziai konfliktust azon lestem egész nap, a magyar tv csak este adott le 2 perces tájékoztatót, és a felvételeik sem voltak valami jók. Egy sem készült harc közben, minden orosz tankok vonultak, meg hasonló.

Online hol lehet nézni jó minőségben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 09 15:38 #55544

KzL írta:
Amúgy szerintem nincs is mit ezen vesézni. A fejletteb nyugati technikával felszerelt szövik bombázzák a buckalakókat.

Van azért benne érdekesség, pl a tank, mint harcjármű nem is annyira elavult, mint aminek hittem. A csodafegyver( pickup + tankelhárítók) nem vált be, és szervezetlen ellenséggel szemben még mindig alkalmas a megfutamításra.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 09 17:29 #55553

• Panther
Az biztos.

De azért azt csak ne akard bebeszélni nekem, hogy superman vagyok, had tudjam azt jobban, hogy mit bírok. Súlyemelés még elmegy, de a saját súlyom felhúzni egy mászófalra már más tészta.

Amúgy amerika Irakban úgy harcolt, hogy jelentős volt a túlerő (1991-ben). De ott a hibás vezetés és a teckhnikai fölény elég is volt. Az Abramsek rendre a hatótávjukon kívülről lőtték ki a T-72-eseket. Hogy milyen eredmény lett volna, ha mondjuk T-90-esekkel álltak volna szemben, az érdekelne.

Tényleg, hogy is hívták a T-72 helyi változatát? Asszad Babil? Az mit jelent?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 09 22:07 #55583

Itt nézhetsz utána a tanknak(ha tudsz angolul):

http://en.wikipedia.org/wiki/Lion_of_Babylon_tank

Assad: oroszlán
Babil: Babylon

Babiloni oroszlán Elég merész név egy tanknak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 10:38 #55598

Ha már Líbia azt hallottátok hogy a NATO a felkelők harckocsijait bombázta le és mikor kérdőre vonják őket a válasz: ugyan úgy néz ki -.-
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 11:07 #55601

• Zeki
Az vicces. De előre szólok lehet a témáról beszélni, csak az aktuálpolitika off. Haditechnikai téren on.
De a líbiaiaknak, nincs már légierője?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 11:45 #55606

• Panther
Lelőnének pár Szu-25-öst, és azt mondanák, hogy: ugyanolyan volt. Azok is festhetnének valamit a motortér tetejére, hogy meg lehessen különböztetni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 18:15 #55633

• KzL
Zeki írta:
Az vicces. De előre szólok lehet a témáról beszélni, csak az aktuálpolitika off. Haditechnikai téren on.
De a líbiaiaknak, nincs már légierője?

De van. Méghozzá vegyes. Használ nyugatit és oroszt. A háború elején amikor Kadhafi kiadta a parancsot, hogy a légierőt be kell vetni a civilek ellen, akkor két pilóta Mirage F1-essel Ciprusra szökött, mások felszálltak de műszaki okra hivatkozva katapultáltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 18:20 #55634

• KzL
portillo írta:
KzL írta:
Amúgy szerintem nincs is mit ezen vesézni. A fejletteb nyugati technikával felszerelt szövik bombázzák a buckalakókat.

Van azért benne érdekesség, pl a tank, mint harcjármű nem is annyira elavult, mint aminek hittem. A csodafegyver( pickup + tankelhárítók) nem vált be, és szervezetlen ellenséggel szemben még mindig alkalmas a megfutamításra.

Úgy néz ki a felfegyverzett pick uppok rendszeresen megjelennek a harmadik világban mint szegény ember harcjárműve. A szomik is használták gépágyú és hátrasiklás nélküli ágyúk platformjaként.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 18:37 #55635

• KzL
Mondjuk az is igaz ez az asszimetrikus hadviselés feladta a leckét nyugatiaknak. No meg be vinni a harcot a városokba ez minden katona rémálma. Voltak/vannak is veszteségek rendesen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 18:43 #55636

• Magyarharcos
KzL írta:
portillo írta:
KzL írta:

Úgy néz ki a felfegyverzett pick uppok rendszeresen megjelennek a harmadik világban mint szegény ember harcjárműve. A szomik is használták gépágyú és hátrasiklás nélküli ágyúk platformjaként.

Most miért ne?
Egy olyan fegyvert nem kis idő felállítani, ha meg ilyen kis kocsin van, akkor már mobilitás szempontjából is több előnye van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 10 20:28 #55652

KzL írta:
portillo írta:
KzL írta:

Nem is kis sikerrel. Kevesen tudnak róla, nem is híres háború, de ha érdekel a téma, utánaolvashatsz. Volt egy háború, Csád és pont, Líbia között. A csádiak használtak először pickupokat, nagy mennyiségű nehézharjcármű ellen. A pickup hadviseléssel tropára verték a nehézkes szovjet tankokkal felszerelt líbiaiakat, gyakorlatilag veszteség nélkül.

Utána is volt érdekesség, a csádi polgárháborúban, ott is egymásnak feszültek a hasonló felek; pickup sereg 60-70es évek szovjet haditechnika ellen(Hindek, t-62esek, + tüzérség) Ez mi ha nem mad max feeling? Egyébként ebben a polgárháborúban nagy nehezen megint a \"szovjet haditechnika győzött\", bár súlyos veszteségekkel, de a pickupos felkelők végül meghátráltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 14 16:31 #55803

• Panther
Az asszimnetrikus hadviselés mindíg is sokat épített a morális hadviselésre. És erre, mint annak idején a Katyusha, a rakétavetők nagy tömegben való alkalmazása ideális.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 21 04:01 #56125

• KzL
Kíváncsi vagyok mikor szerelik fel az USMCt exoskeletonokkal. Ha már kiforrott lesz meg túl van a sokadik harci bevetéseken akkor jöhet a T 800 Endoskeleton(?) Meg a \"nincs végzet\"...(?)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 21 08:07 #56135

• Panther
Hm, az exoskeleton egy érdekes téma. Szerintem, bár alapvetően egy zseniális ötletnek tartom, de nem gondoljátok, hogy sérülékeny egy kissé?

Pl. ha cipelek vele mondjuk 200 kg, és egy lövés éri közben nagy kaliberű mesterlövész fegyverből, akkor rámszakad az egész. Mindennek van buktatója. Erre találtak ki valamit?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla