Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 21 12:46 #56146

Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy ezek a felfegyverzett pick uppok a civil forgalomból lett elkobozva vagy még a háború előtt lettek vásárolva és felszerelve ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 21 17:02 #56157

• KzL
Luger írta:
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni hogy ezek a felfegyverzett pick uppok a civil forgalomból lett elkobozva vagy még a háború előtt lettek vásárolva és felszerelve ?

Ezen már én is sokat gondolkoztam. Szerintem civilektől sőt az is lehet egy helyi kereskedőtől \"kérték kölcsön\". Egy ilyen pick up nálunk 5-7 millió 100 évig fizetném a törlesztőt. Én biztos nem dobnám be az enyém a közösbe:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 21 17:07 #56158

• KzL
Panther írta:
Hm, az exoskeleton egy érdekes téma. Szerintem, bár alapvetően egy zseniális ötletnek tartom, de nem gondoljátok, hogy sérülékeny egy kissé?

Pl. ha cipelek vele mondjuk 200 kg, és egy lövés éri közben nagy kaliberű mesterlövész fegyverből, akkor rámszakad az egész. Mindennek van buktatója. Erre találtak ki valamit?

Mekkora az a nagy kaliber? 12.7 mm felet ha eltalálják az lehet hogy rajtad is át megy. Akkor meg tök mind1 hogy rád esik-e az a 200 kg. Legfeljebb páncélozzák és olyan lesz mint a Star Kraftos marine trooper.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 22 07:39 #56173

• Panther
Persze, vagy mint a Ghost in the Shell: Stand alone komplex-ben az exopáncélos. Ehhez a technikának még kell pár évtizednyi innováció. De nyilván értitek a problémát, amire rámutattam. Harctéren egyenlőre nem tartom bevethetőnek. Bár ezzel már tüzelhetsz úgy 2 géppuskával, mint Rambo.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 26 20:33 #56312

• KzL
Váltótípus nélkül kivonták az Iglákat a hadrendből. De legalább éleslövészet keretében váltak meg tőlük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 27 11:17 #56319

• Hayate
Lassan már nem lesz mit kivonni.
Egyszerűen nem értem ezeket a döntéseket. Ha esetleg ez egy tendecia lenne a világban, környező országokban, még ok lenne, de erről ugye szó sincs. Sok országban csökkentik a katonai kiadásokat, de nem ésszerűtlenül.
Meg jó hogy nincs tengerpartunk, nem kell kivonni rombolókat, járőrgépeket, felszámolni tengerészeti bázisokat stb. ....
Ne kerüljön rá sor de nagyon rá fogunk fázni, ha esetleg úgy adódik, és a semmiből kell majd újjászervezni mindezt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 27 15:21 #56320

• Panther
Ha belegondoltok, vissza akarják hozni a sorkatonaságot. De hová? Bázisaink fele oda, vagy olyan állapotban van, hogy nem használható, a laktanyákról és az elégtelen felszerelésről nem is beszélve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 27 15:36 #56323

• banditos
Inább a rendőrséget tenném kötelezővé!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 28 14:39 #56327

• Panther
Ú, ez speciel fájt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 ápr. 28 16:02 #56329

• banditos
Miért is?
Most itt magyarföldön nincs értelme a kötelező katonaságnak!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 01 16:41 #56369

• Panther
De a kötelező rendőrségnek sehol sincs értelme. Ismerek pár embert, ha ők rendőrök lennének...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 01 17:07 #56372

• Gipszj
Ez csak hadbíróság kérdése. Ebből a szempontból nem lehet nagy különbség a katonaság és rendőrség között. Csak a kötelet kell beígérni(és nem csak igérni, mert úgy nem ér semmit!!!)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 01 17:18 #56373

• Panther
Igen, de ettől függetlenül én nem szeretnék velejéig romlott, ostoba, és emellett gonosz rendőrökkel összefutni. Mert sajnos én egyre több ilyen embert látok, és nem egy közülük rendőrtisztire akar menni.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-05-01 19:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 02 16:33 #56384

• Magyarharcos
Inkább a tekintélyt, meg egy régi \&quot;rendszerhez hasonlót\&quot; kéne vissza állítani.

Egy példa:
30 éve ismerősömékhez betörtek (etnikai csoport nem szükséges), kihívták a rendőröket, azok elkezdték igazoltatni őket, az egyik a mellényének a zsebébe akart nyúlni, de a rendőr gyorsabb volt, és a gumibottal a fejére ütött, de úgy, hogy a fickót mentő vitte el. Az akkori rendőr kapitány egy szót se szolt, és mint később kiderült, egy kés volt ott, amivel leakarta szúrni a rendőrt.

Tavaly karácsony előtt nem sokkal vizsgáztunk, a suliba- ahova ki van helyezve a kar- két emberkét (priuszos, előzetesben is volt már, ua) mert összeverekedtek egy harmadikkal, aki kishílyán ott maradt. Mikor állították elő őket, az egyik pofont adott a rendőrnek, hogy mit képzel, mit csinál. Megbilincselni is úgy tudták hogy a kollégája, meg egy tanár lefogta a csókát.

Miért nem csinálta a rendőr azt, mint az ismerősömnél?

Most egy éve annak, hogy ugyan az a rendőr, egy másik hasonló esetben kezet emelt, és vissza ütött a csókának. Persze a többség látta, és bepanaszolták a rendőrségnél, hogy azért ütötte meg, mert ő a kisebbséghez tartozik. A téli előállításkor még tartott a vizsgálata, és nem akarta hogy lefokozzák, vagy elbocsássák az állományból.

Ebbe semmi negatívum nincs, minden úgy történt, ahogy leírtam, és lehetőleg úgy, hogy ezzel senkibe se okozzak szellemi károsodást hogy netalán tán rasszista szavakat használjak, legalább is a mostani állás pont alapján.<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-05-02 18:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 02 16:35 #56385

• koi
Egy másik téma... A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla