Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 07 21:13 #56566

• Magyarharcos
Zeki írta:
Esküszöm nem értem az embereket...arra törekednek hogy minél kegyetlenebb, és egyszerűbb módon gyilkolják le a másikat.... maholnap a lézerkard már megvehető lesz a feketepiacon.

Vagy mert a jobb fegyver nagyobb hatalmat biztosít. De kérdem én, ha egyedüli hatalom jó formán, akkor mi a rákér költenek évi több milliárd dollárt csak katonai fejlesztésekre? Nem vagyunk 500 évvel ezelőtt, hogy van 5 ország, ami közel azonos katonai hatalommal bír, és félhetek egymástól.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 08 14:17 #56578

• Zeki
ha végignézünk a világon, sajnos szembesülünk azzal, hogy: Az Egyesült Államok világhatalom. Ott vannak mindenhol és olyan ügyesen keverik a dolgokat maguk körül, hogy sajnos az már fáj. És amint le lehet valamire csapni, lecsapnak, ha a \"béke\" céljából is mennek, állításuk szerint. Oroszország a csendes pszichopata...szerintem. Nem sokat hallani mostani fejlesztéseikről, de nem kell aggódni értük az tuti... szerintetek hogy reagálhatnak a védelmi rakéta-elhárító rendszer ellen, amit Romániába terveznek... majd tapsolnak? Majd befejezem a többi országot is csak most Koi-val játszok, majd jövök.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 08 16:40 #56580

Zeki írta:
ha végignézünk a világon, sajnos szembesülünk azzal, hogy: Az Egyesült Államok világhatalom. Ott vannak mindenhol és olyan ügyesen keverik a dolgokat maguk körül, hogy sajnos az már fáj. És amint le lehet valamire csapni, lecsapnak, ha a \"béke\" céljából is mennek, állításuk szerint. Oroszország a csendes pszichopata...szerintem. Nem sokat hallani mostani fejlesztéseikről, de nem kell aggódni értük az tuti... szerintetek hogy reagálhatnak a védelmi rakéta-elhárító rendszer ellen, amit Romániába terveznek... majd tapsolnak? Majd befejezem a többi országot is csak most Koi-val játszok, majd jövök.

Mind a kettő hatalom ad-vesz, fejleszt, telepít. Az USA most Lengyelországba szeretne telepíteni rakétákat. Oroszország folyamatosan selejtezi a technikai állományát, jó pénzért eladja őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 08 16:42 #56581

Panther írta:
Lehet, hogy csak azért, mert még nem láttam, de ez a kép mit bizonyít? Egy ilyen méretű fegyver sok probléma forrása:

-kicsi, de sok energia előállítására képes erőforrást igényel
-igen drága az előállítása
-komoly veszélyforrás, ha csak egy is rossz kezekbe kerül
-teljesen más a használata, mint egy hagyományos lőfegyveré

Amúgy sem hiszem, hogy ha lenne nekik, egyből képeket raknának róla a netre. És ha van is, másnak miért ne lehetne titokban?

Titok? Amit kiszivárogtatnak, annyit kap a nép. Ez a kép, ha jól tudom, egy hivatalos bemutató keretében készült. Másrészt a többiek orra alá is lehet dörgölni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 08 18:36 #56588

Zeki írta:

Személy szerint én örülök hogy van egy iylen nagyhatalom ami kontrollálja a világ nagy részét, és viszonylag humánusan, emberien teszi azt. Sokkal jobb helyzet, mint ha lenne 2-3 egymásnak feszülő egyenrangú nagyhatalom, vagy szövetség, és akármikor lehet a levegőben egy mindent elpusztító világháború. Jelenleg nincsen ilyen, a NATO jelentősebb mindennél, és kontrollál. Jelentős, kiterjedt szövetségi rendszer, sok egyébb nem NATO tagban, akik jelentős katonai erővel bírnak, tettettek NATO szimpatizáns vezetőket. A legnagyobb ellenfél, a Kínai-orosz szövetség, hozzájuk még kétséges, de ha hozzájön Pakisztán + Irán + Indonézia is. India pl. erősen Nato függő, nem nézném ki belőle hogy melléjük áll. Jelenleg nincs veszélyben a dominancia, az erőteljes fegyverkezés miatt viszont a Kína-Oroszország vonal kb 2020ra elég erős lehet hogy legyen a levegőben valami hidegháborús levegő.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 09 11:18 #56594

• banditos
Én már nem adok neki 5 évet portillo barátom
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 09 12:57 #56598

banditos írta:
Én már nem adok neki 5 évet portillo barátom

Mire alapozod? Az említett két ország támadási potenciálja elég alacsony, és 5 év múlva se lesz máshogy. A jelen szintű technikával képesek belemenni egy védelmi háborúba, ami az ő területükön zajlana, hosszabb távon jól nem jönnének ki belőle. Elég csak annyit mondani hogy 5 év múlva se lesz Kínának válasza az F-22esre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 09 15:09 #56604

• Com. Hakapeszi
Nono azért mi nem sokat tudunk a reális katonai potenciálról, mondhatni semmit. legfeljebb találgathatjuk. Mégis mire alapozod ezen kijelentéseid, hogy alacsony a támadási potenciáljuk?
F-22-vel pedig nem lehet területet elfoglalni és megtartani, a légi fölény meg a technika pedig nem minden önmagában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 09 15:27 #56605

Com. Hakapeszi írta:
Nono azért mi nem sokat tudunk a reális katonai potenciálról, mondhatni semmit. legfeljebb találgathatjuk. Mégis mire alapozod ezen kijelentéseid, hogy alacsony a támadási potenciáljuk?

Ez körülbelül tény, nincs igazán mobilis támadási felületük az USA ellen. Interkontinentális rakétákra + tengeralattjáróról induló ballisztikus rakéták amik szóba jöhetnének, de ez kevés. A Nato-nak elég ereje lenne a Csendes óceánt birtokba venni 10+ rep hordozó, 4. generációs vadászgépekkel tudnának közvetlen szárazföldi célokat támadni. Az biztos hogy durva csetepaté lenne, amelyben a kommunistáknak lenne nagyobb veszíteni valója. (a saját területen történő háborúskodás sosem szerencsés) Kérdéses a nemrég hadrendbe állított rep. hordozó gyilkos feng 21d 8ezer km hatótávú rakéta, mely állítólag megfoghatatlan, az USa szerint is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 10 09:01 #56609

• Magyarharcos
Na jó, de azért lehet számolni az aszimmetrikus hadviseléssel is. Hisz az afgánok is legyűrték a szovjet megszállókat, pedig nem igen hittek abban sokan hogy legyőzik az ellenséget.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 10 13:47 #56618

Magyarharcos írta:
Na jó, de azért lehet számolni az aszimmetrikus hadviseléssel is. Hisz az afgánok is legyűrték a szovjet megszállókat, pedig nem igen hittek abban sokan hogy legyőzik az ellenséget.

Teljesen más dolog a kettő. Megint más hegyekben elrejtőzve, Stingerekkel lekapni Hindeket, akármelyik kecskepásztor nép képes erre. Viszont az afgánok mikor hóditanák meg az oroszokat, azért szar példa.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 10 14:31 #56619

• Panther
Kína jelentős része az MBT kategóriába tartozó harcjárművek (Abrams, Leclerc, Leopard 2, stb) számára komoly gondot okozna. Ezért tart Kína hadrendben egyedülálló módon a mai napig közepes és könnyű (?) harckocsikat is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 10 14:55 #56622

Panther írta:
Kína jelentős része az MBT kategóriába tartozó harcjárművek (Abrams, Leclerc, Leopard 2, stb) számára komoly gondot okozna. Ezért tart Kína hadrendben egyedülálló módon a mai napig közepes és könnyű (?) harckocsikat is.

Ezt nem értem miért mondod hogy gondot okoznának? Miért szűkíted le a kérdéskört MBT kategóriára, ami alapból egyáltalán nem meghatározó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 12 14:16 #56646

• Panther
A tömeg miatt. Gyenge, vizenyős talaj. A rizsültetvényekről nem is beszélve, ahol szándékosan vanak elárasztva hatalmas területek. Az MBT valóban kérdéses kategória. Ezért soroltam párat, amit a legtöbb forrás is ide sorol. Egy 70 tonnás szörny Kína nagy részén olyan problémákkal szembesülne, mint a Tigerek anno az orosz mocsarakban (vagy nálunk). A Kína néphadsereg szerintem nem csak a partraszállási manőverek miatt alkalmaz annyi kétéltű harcjárművet, hiszen ezek nagy része ezen a terepen is alakalmazható lehet. A T-55-ön alapuló, könnyebb közepes harckocsik sokkal könnyebben megbírkóznak ezekkel a terepviszonyokkal.<br><br>Szerkesztette: Panther, Időpont: 2011-05-12 16:17
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 máj. 13 15:46 #56666

Senki nem vitatja itt a kínaiak-oroszok védekezési kézségeit, illetve az ebben rejlő potenciált, az hogy mi történne, megvédenék-e magukat vagy nem a Natoval szemben azt senki nem tudná megmondani. Én csak azt mondtam hogy néhány korlátozott kivételtől eltekintve az Észak-Amerikai földrész nem lenne veszélyben.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla