Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 22 19:51 #51629

• Salamon
Nagyon is egyetértek ezzel bár az F-16 széles körben alkalmazható még mindig a Mig-29 a jobb de az F-16 is jó gép...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 22 19:52 #51630

• Salamon
Csak kíváncsiságból szerintetek a MiG-29 vagy a Gripen a jobb gép?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 22 19:55 #51631

Salamon írta:
Csak kíváncsiságból szerintetek a MiG-29 vagy a Gripen a jobb gép?

Szerintem a Mig. Sőt, mivel rendszeresen eljárok a kecskeméti repnapokra, közelről is találkozom ezekkel, és kezelőikkel. Mind a kiszolgálószemélyzet, mind a pilóták jobbnak tartják a Migeket, annyi fenntartással, hogy a Gripenekre költött pénzből modernizálni kellett volna az elektronikus rendszereket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 22 20:03 #51633

• Gipszj
A Gripenek vásárlásánál politikai szempont döntött, akkor még nem lehetett látni, hogy a SAAB megszűnik komplett repülőgépeket előállító gyárnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 22 22:16 #51648

• Metalljacket
Gipszj: A Gripenek vásárlásánál politikai szempont döntött

Megvilágítanád ezt részletesebben? Szerintem nem politikai hanem zsebi(mennyit teszel bele?) szempont döntött. Esetleg lehetett politikai szempont az, hogy haragudott az illetékes az amerikaiakra. Meg az oroszokra is, mert ha jól emlékszem akkor anno az oroszok felajánlották hogy baráti áron modernizálják a mi \'nagyvasainkat\'! A MIG-29 szerintem még ma is az élvonalban van, ha a szükséges fejlesztéseket elvégzik rajta. A mai gépeknél két részből áll a dolog. Van ugye a sárkány, mint hardver. A MIG ebben a dologban még ma is bajnok. Van a szoftver, amit viszont kb. 5 évenként cserélni kell, hogy korszerű maradjon a \'vas\'. A jó példa erre az amerikai Tomcat, ami ugye szintén nem egy mai csirke, de a folyamatos modernizálás eredményeképpen csak mostanában vonták ki a hadrendből. A feladatkörét átvevő F 18 meg majd bizonyít. Addig is amíg kiderül hogy sikeres volt a váltás, a Tomcatek molyzsákban várják hogy méltó utódot találtak-e helyettük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 08:50 #51658

• Salamon
101.Légideszant írta:
Én eddig fordítva hittem:F16-os jobb,Mig-29-es az elavultak.

Ezt azért hitted mert igenis lőttek le F-16-osok MiG-eket de ez fordítva is így van néha csak a pilóta meg az adott helyzet a döntő tényező ha két gép közelharcba kerül...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 08:54 #51661

Az is tuti.
Az F-16 és a Eurofighter Thypoon közül melyik a jobb?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 09:02 #51663

• HunBütyök
Pilótafüggő dolog szerintem. Igazából egyik sem jó, vagy mindkettő zseniális.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 10:23 #51672

• Panther
A Mig legnagyobb erénye az aerodinamika. Még az irányított rakéták korába is jól jönnek az olyan manőverek, mint a Pugacsov féle Kobra. A Grippen azért nem jó megoldás, mert ha jól tudom, csak béreljü (javítsatok ki, ha tévednék). A Mig könnyen beszerezhető (de nem könnyen fenttartható). Sokat eszik a hajtómű, ez a legnagyobb baja. A Typhoon meg más kategória, egy szupermodern gép lenne, ha kész lenne, de akárhogy nézzük, még korán sincsen kész. Az F-16 meg nemhiába kapta a harcos sólyom nevet, kicsi, agilis, jól terhelhető, fegyverzete is erős.

Egy szó mint száz, aminek van előnye, annak hátránya is van. Ez évezredek óta így megy.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 10:32 #51674

És mit szóltok az F-22 Raptorhoz?
Szerintem korszakalkotó,és zseniális.
5 generációs.
A Mig-29,a Thypoon,és az F-16 három generációsak.<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2011-01-23 11:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 10:34 #51675

• Gipszj
A Gripeneket tényleg béreljük, de nem ez a legnagyobb baja, hanem az, hogy kevés van belőle. Egy légierő felállítása kb. 25-30 év és 200 halott. Nem véletlen, hogy a repülőgépvezető a nagyobb érték.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 12:39 #51688

• Salamon
Ugyanaz megy mindig van mikor lebecsülnek és van mikor túlbecsülnek egy gépet de a pilóta nélkül a gép sem lenne a levegőben (igen tudom robotpilóta távvezérlés....) de hidd el mind egy hogy egy F-16-ban egy MiG-29-ben vagy egy F-22 raptorban ülsz ha feléd szágúld egy föld levegő rakéta akkor inkább katapultálj és ne azon gondolkozz hogy mi lenne ha... (persze az infra csapda is ott van de vannak olyan rakéták amelyek célra állnak és nem tudod őket elterelni)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 12:45 #51689

• Salamon
De gondoljunk csak bele mi is volt Vietnámban az amerikaiak nagyon jónak tartották az F-4 Phantomokat aztán nem volt rajtuk gépágyú csak pár sidewinder rakéta és milyen érdekes az \&quot;elavult\&quot; kis és fordulékony MiG-ek simán legyőzték a \&quot;modern\&quot; amerikai nagy és lomha gépeket...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 12:54 #51690

• Gipszj
Salamon írta:
Ugyanaz megy mindig van mikor lebecsülnek és van mikor túlbecsülnek egy gépet de a pilóta nélkül a gép sem lenne a levegőben (igen tudom robotpilóta távvezérlés....) de hidd el mind egy hogy egy F-16-ban egy MiG-29-ben vagy egy F-22 raptorban ülsz ha feléd szágúld egy föld levegő rakéta akkor inkább katapultálj és ne azon gondolkozz hogy mi lenne ha... (persze az infra csapda is ott van de vannak olyan rakéták amelyek célra állnak és nem tudod őket elterelni)

A régebbi rakétákat könnyebben, az újabbakat nehezebben lehet átverni. Azonban ahhoz, hogy be lehessen csapni, jónéhány elvesztett repülőgép és hajózó tartozik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 13:08 #51692

Salamon írta:
De gondoljunk csak bele mi is volt Vietnámban az amerikaiak nagyon jónak tartották az F-4 Phantomokat aztán nem volt rajtuk gépágyú csak pár sidewinder rakéta és milyen érdekes az \&quot;elavult\&quot; kis és fordulékony MiG-ek simán legyőzték a \&quot;modern\&quot; amerikai nagy és lomha gépeket...

Nem csak Vietnámban, a Iom kippur-i háborúban is fölényben voltak a Mig-ek, pedig ott nagy mennyiségű kötelékek harcoltak egymás ellen.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla