Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 08 19:09 #57196

• Magyarharcos
A rakéta vetők nem a Táska rakéták?
Egyik haver látott egy összeállítást a 9 napos háborúról, és abban volt valami hasonló.
Egy viszonylag egyszerű állvány, 5m drót, és egy táska, ami tulajdon kép a célzó berendezés.

Én amit kedvelek az a Javellin rakéta. Csak biztos b*szott sok az ára.<br><br>Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-06-08 21:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 09 14:51 #57207

• Panther
Én úgy tudom, jelentős mennyiségben adtunk át AMD-65-ösöket a grúz hadseregnek is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 09 15:52 #57208

• KzL
A Magyarhovédben láttam asszem azt a Remington sörétest. A típusát nem tudom. Az a csőtáras markolat rángatós:) ?dugattyús puska? Szerintem azért van minden gépkarabélynak AK formája, mert a gázelvételes (gázdugattyú) forgó zártestes merev reteszelés kiforrott, és egyszerű a felépítése(?).
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 09 15:55 #57209

• KzL
Panther írta:
Én úgy tudom, jelentős mennyiségben adtunk át AMD-65-ösöket a grúz hadseregnek is.

Amikor katona voltam (nem mondhatom meg mikor és hol:) ) azzal rohangáltam. De volt olyan, hogy a fegyverraktárban kellet az AMD ket átnézni kb 1500-2000db-ot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 09 16:03 #57210

• KzL
Magyarharcos írta:
Egyik haver látott egy összeállítást a 9 napos háborúról, és abban volt valami hasonló.
Egy viszonylag egyszerű állvány, 5m drót, és egy táska, ami tulajdon kép a célzó berendezés.

Én amit kedvelek az a Javellin rakéta. Csak biztos b*szott sok az ára.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-06-08 21:10

Szerintem a svéd MBT LAW jobb mint Javelin. Ugyanakkora hatásfok mellett egyszerűbb a felépítése. Én rendszeresíteném itthon.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 09 19:38 #57219

• Magyarharcos
KzL írta:
Magyarharcos írta:

Én amit kedvelek az a Javellin rakéta. Csak biztos b*szott sok az ára.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Magyarharcos, Időpont: 2011-06-08 21:10

Szerintem a svéd MBT LAW jobb mint Javelin. Ugyanakkora hatásfok mellett egyszerűbb a felépítése. Én rendszeresíteném itthon.

Á, ezt láttam anno a \&quot;Jövő fegyvereiben\&quot; nagyon komoly kis játékszer az egyszer biztos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 10 07:09 #57226

• Panther
A jövő fegyverei? Manapság egy fegyver egyre rövidebb ideig sorolható ilyen kategóriába. Mindíg jobb és jobb módját találjuk ki egymás legyilkolásának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 10 13:54 #57238

KzL írta:
Magyarharcos írta:

Javelin tipikus amerikai, rohadt drága, egyetértek hogy nem rendszeresíteném. Az említett svéd típus még nem vett részt harci cselekményben, nincs harci tapasztalat vele kapcsolatban de minden bizonnyal megállná a helyét. Az orosz Kornet ATGM viszont hadszíntéren bizonyított top MBT-k ellen(Abrams, Merkava)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 10 17:15 #57240

• Magyarharcos
Panther írta:
A jövő fegyverei? Manapság egy fegyver egyre rövidebb ideig sorolható ilyen kategóriába. Mindíg jobb és jobb módját találjuk ki egymás legyilkolásának.

Azért is tettem idéző jelbe. Láttam még azt a túlméretezett Revolvert is, ami 8cm-es gránátot köp ki magából.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 11 08:10 #57250

• KzL
Panther írta:

A \&quot;jövő fegyverei\&quot; a különböző energiafegyverek. Na meg a Gauss elven működő fegyverek. Leszámítva a railgunt ezek még a sci-fi kategóriába tartoznak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 11 15:56 #57254

• Magyarharcos
Azért az is vicces, hogy akinek \&quot;köszönhetjük\&quot; a géppuskákat, tulajdon kép orvos volt, nem pedig mérnök.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 11 17:17 #57260

• Panther
Na igen, Gatlingnek az volt a célja, hogy minnél kevesebb ember keljen ugyanakkora tűzerőhöz, így kevesebb az áldozat. Biztos forog a sírjában, ha látja, mennyere nem vált be az elképzelése...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 29 12:31 #57750

• KzL
Panther írta:
Na igen, Gatlingnek az volt a célja, hogy minnél kevesebb ember keljen ugyanakkora tűzerőhöz, így kevesebb az áldozat. Biztos forog a sírjában, ha látja, mennyere nem vált be az elképzelése...

Miért? Saját oldalon biztos kevesebb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 jún. 30 13:12 #57797

• Panther
...lett volna, ha az ellenség nem lő vissza. És egy orvosnak mindegy, ki kivel van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 05 13:10 #57905

• KzL
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Na ez még egy érdekes megoldás.
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla