Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 09 10:00 #57985

Teljesen egyetértek portilloval innentől már nem \"játék\".
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 09 13:16 #57986

• Panther
Bocs, de szerinem eddíg sem volt játék a háború...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 09 14:12 #57992

• Zeki
Én mindenkivel egyet értek, de mondom, nem kell atomfegyver... Ha esetleg jönne E.T. Mert én bármit elképzelek, nem hiszem, hogy elpocsékolták volna ezt a galaxist az emberiségre. Még ellenük sem lehetne használni... de ez már az ember tudat alatti dolga, hogy ha jönne valaki az űrből, az tuti erősebb... ki tudja... Jelenleg, az atomfegyverekkel nem lehet jó dolgot csinálni, nem termelnek vizet, nem újrahasznosítható energia, nem ehető, nem nyalóka...ergo nem kell. ...később persze ki tudja....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 08:08 #57994

• banditos
Hát ez az elmi megfélemlítés!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 11:21 #57995

• Panther
Akinek van technikai háttere ahhoz, hogy a fénynél gyorsabban utazzon, szerintem fejlettebb nálunk, nem?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 13:47 #57999

De. amúgy az atomenergia azért elég sok mindent \"tett\" az emberiségért. Az más kérdés hogy milyen áron. Én a németekkel kik 2021 be akarják záratni az összes atomerőművüket nem értek egyet, már csak azért sem mert Németországban az áram előállítás 41%-át az atom erőműveik biztosítják. Ha bezárják mindet akkor honnan fog az pótlódni? Mert hát oké az a tervük építenek vízerőműveket, de az adatokból ítélve közel se fog megtérülni az a bizonyos 41%-a az áramnak. Ti mit gondoltok erről?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 13:50 #58001

• koi
Azt,hogy a vízerőműveikkel \&quot;ellopják\&quot; pl.:a Dunát.Na meg arról nem is beszélve,hogy már így is több,a Dunában és más folyókban endemikus halakat(dunai galóca,vastag csabak,dunai ingolna,stb)a kihalás fenyegeti.<br><br>Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-07-10 15:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 14:03 #58004

• KzL
LRDG írta:
De. amúgy az atomenergia azért elég sok mindent \&quot;tett\&quot; az emberiségért. Az más kérdés hogy milyen áron. Én a németekkel kik 2021 be akarják záratni az összes atomerőművüket nem értek egyet, már csak azért sem mert Németországban az áram előállítás 41%-át az atom erőműveik biztosítják. Ha bezárják mindet akkor honnan fog az pótlódni? Mert hát oké az a tervük építenek vízerőműveket, de az adatokból ítélve közel se fog megtérülni az a bizonyos 41%-a az áramnak. Ti mit gondoltok erről?

2019-ig 66 erőművet építenek, ebből 18 már folyamatban van, amiből 10 tengeren felállított szélerőmű. Így ki jön a 41%
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 14:04 #58005

• Zeki
Hát a németek ezzel próbálják közvéleményt megnyugtatni (lásd a Japán katasztrófa), valamint benne lehet a pakliba hogy a környezetért...de ez sajnos sokadlagos....
De szerintem, ennyi más energiaforrást lehetne kutatni, használni.... nem kell az atom....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 17:32 #58011

• Panther
A vízenergia hasznosítása komoly környezeti károkat okozhat. Az említett halakon kívül a legnagyobb halunkat, a Vizát is a vaskapu tüntette el örökre a Dunából.

Inkább a nap és a szélenergiát kéne használniuk, az sokkal környezetbarátabb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 18:02 #58015

• Zeki
Én is amondó vagyok jelen pillanatban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 18:54 #58017

• Gipszj
A technika jelenlegi állása ezeket nem támasztja alá.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 10 19:10 #58019

• Magyarharcos
Fokozatosan kell leállítani, és ugyan olyan mértékkel kell felépíteni azon erőműveket, amelyek képesek ugyan azon energia mennyiség előállítására, csak környezett barát módon.

De mondjuk, mikorra érünk oda az jó kérdés. Vízzel működő autót is kifejlesztett egy 60-70 éves nyugdíjas egyetemi prof a 80-as években. Eddig a történet rendben, de miért ismerik olyan kevesen?

Mire a sajtó kivonult a helyszínre, hogy személyesen is szemügyre vegyék eme csodát, az öreg eltűnt, minden nyom nélkül, és vele együtt a \&quot;csodajárgánya\&quot;.

Kik tehették?

Mondjuk azok, kiknek pénze van abban hogy a kőolaj a világot meghatározó tényező maradjon. Nem nehéz elképzelni, hogy aljasabb módot válasszanak...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 11 09:05 #58027

• koi
Panther írta:
A vízenergia hasznosítása komoly környezeti károkat okozhat. Az említett halakon kívül a legnagyobb halunkat, a Vizát is a vaskapu tüntette el örökre a Dunából.

Inkább a nap és a szélenergiát kéne használniuk, az sokkal környezetbarátabb.
Még ha a Vaskapu nem épült volna meg,már akkor se jönne fel,mivel a Dunában még a kárász is alig él meg,pegid az a legszívósabb hal az egész északi mérsékelt éghajlaton,a viza pedig,hááát...elég érzékeny halfaj,de erősen lekanyarodtunk a témáról.<br><br>Szerkesztette: koi, Időpont: 2011-07-11 11:06
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 júl. 11 10:33 #58029

Dr. Gróf Spanyol Zoltán ( aki magyar ) feltalált egy olyan elven alapuló technikát amely a vízből energiát állít elő. Ha rá Google-tok első pár link a lesz hogy ez haza árulás meg sátánműve stb. utána van egy ilyen link hogy egy amerikai vállalat 2002-ben 400 millió dollárt ajánlott a találmányáért de ő nem fogadta el mert azt mondta: \&quot;Magyar vagyok és a találmányom is az marad.\&quot; Erre nem az hogy mi támogatnánk hanem le hazaárulózzuk meg le sátánozzák.
1. Szerintem nem a középkorban élünk hogy ha valamit nem értünk rögtön le boszorkányozzuk vagy azt mondjuk a sátán műve.
2. Magyarorzágon Vágó István 2002-ben azt mondta a találmányra nem fog működni. 2007 re lett egy olyan modell ami működő képes és magyar országnak hatalmas politikai erőt biztosítana azáltal hogy csak ez az ország képes lenne 100 tonna vízből 1 napra elegendő áramot juttatni az országban mindenkinek, és mi lennénk az első környezet barát állam.
3. Az emberek azért is nem tudnak, vagy tartják ezt hülyeségnek mert a reggeli rádió műsorban Balázs és még egy szerencsétlen kinevetik a profot. Az olajmaffiától azért is nem kell tartania mert valljuk be senki nem akar drágán jót \&quot;tenni\&quot; ( itt a technikára gondolok ) mint ha megteheti olcsón. Pl benzines kocsi és a prof vízelműködője. egyik az kb 5 millió míg a másik 102 millió. Igaz utána könnyebb fenntartani és 0.000001% a a benzinhez képest az üzem anyag akkor is maga a technika drágább.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla