Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 12 12:45 #59843

• Harckocsizó003
Én nem szeretem a modern haditechnikát mert túlságosan gépesített.Rengeteg számítógép meg minden van ott és ezt én nem szeretem.Én a 2. világháborús haditechnikát szeretem meg még az 50-es évekbelit.Bocsánat ha ezzel meg sértek valakit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 12 14:39 #59847

• Panther
Azért a korral haladni kell.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 12 16:30 #59849

• koi
Hayate írta:
Salamon írta:
Mi a véleményetek a ka-50 helikopterről???

Érdekes egy konstrukció, és egyben tévút is az egyfős \"legénység\" miatt.
A Ka 52-essel viszont korrigálták ezt a hibát.
Nagy húzás a koaxiális rotor, és a katapultülés is. Érdekes hogy a Mi-28-asok mellett ezt is rendszeresítik az oroszok.

És(szerintem) marha jól néz ki:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Katapult?Hát mire kilövi magát,szétdarálja a fejét a rotor,ezt az ökörséget...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 12 17:46 #59850

• Hayate
koi írta:
Hayate írta:
Salamon írta:

Nagy húzás a koaxiális rotor, és a katapultülés is. Érdekes hogy a Mi-28-asok mellett ezt is rendszeresítik az oroszok.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Az oroszokból nem nézed ki, hogy megoldották ezt a problémát?
Pofonegyszerű a megoldás: lerobbantják a rotorlapátokat, és utána indul el az katapultülés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 13 19:31 #59851

• HunBütyök
Harckocsizó003 írta:
Én nem szeretem a modern haditechnikát mert túlságosan gépesített.Rengeteg számítógép meg minden van ott és ezt én nem szeretem.Én a 2. világháborús haditechnikát szeretem meg még az 50-es évekbelit.Bocsánat ha ezzel meg sértek valakit.

Én meg csak 1903-tól 1942-ig szeretem a haditechnikát, de azért a modern dolgok is érdekesek. Én a Kamov-tól csak a Kamov Ka-26-ot ismerem. Kiváló kis méretű multifunkciós helikopter. Viszont van egy hátulütője, nagyon ráz és nagyon kényelmetlen. Ezt egy mezőghazdasági pilóta végzettségű srác mesélte nekem. Azt mondta, már 3 órát egyfolytában lehúzni egy Kamov-val maga a pokol...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 13 19:37 #59852

• Panther
Mondjuk az oroszok sohasem a kényelemre mentek, az tuti. De hát ha kanapéról akarsz lövöldözni, marad a laptop
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 13 19:39 #59853

• HunBütyök
Hát vagy a háti permetező... bár egy 300 hektáros táblát lejárni vele nem egyszerű.
A permetező traktor sem rossz, de baromi drága és taposási kár is van.

Én a mezőgazdasági Ka-26-ra gondoltam. De vélhetően a katonai változatai is ilyenek lehetnek motorikailag, csak nem permetezők.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 nov. 14 05:38 #59855

• Panther
Hm, sejtem, mire gondolsz, az is egy \"duplarotoros\", már rég nem láttam olyant, hogy helikopterrel permeteztek. Nálunk egy jó öreg An-2 szolgál, egyszer repültem vele, mostanában gondolkodom megint rajta, hogy lezsírozom a pilótával, úgyis kétüléses
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 12 13:32 #60061

• Magyarharcos
Hayate írta:
koi írta:
Hayate írta:
Salamon írta:

Az oroszokból nem nézed ki, hogy megoldották ezt a problémát?
Pofonegyszerű a megoldás: lerobbantják a rotorlapátokat, és utána indul el az katapultülés.

Én azt hittem valami fékező rendszerrel megy. Amúgy megnézném én is egy ilyet mikor katapultál fickó belőle!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 12 19:48 #60063

Az oroszok sosem voltak jó katonák. Az egyetlen erejük a túlerőben rejlett. A különleges alakulatok versenyén a specnaz még rendes helyezést sem ért el. Az első helyezet a paksi atomerőművet védő kommandó lett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 12 21:26 #60069

• Gipszj
atosz írta:
Az oroszok sosem voltak jó katonák. Az egyetlen erejük a túlerőben rejlett. A különleges alakulatok versenyén a specnaz még rendes helyezést sem ért el. Az első helyezet a paksi atomerőművet védő kommandó lett.

Ezt sem szokták mondani.Még a második világháború alatt rájött még a magyar honvédség is, hogy az orosz bizony igen jó katona.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-12-12 22:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 13 10:04 #60073

• Panther
Főleg azok, akik túlélték Sztálingrádot vagy Moszkvát! Félelmetes utcai harcosoknak bizonyultak, akik akár egy napig is feküdtek hóval beborítva, hogy aztán váratlanul csapjanak le. Sose becsüld le az oroszt, ezt Hitler és Napóleon után már nem kéne mondani.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 13 17:52 #60078

rendben. elnézést kérek a hibámért. mondjuk a kiképzésük tényleg nem a legjobb. ebben szerintem egyetértünk. amúgy a hóban fekvésről még annyit, hogy nekik az a hideg meg se kottyant. és az orosz hadsereget le tudták volna győzni mind Napóleon, mind Hitler serege, csak az orosz tél miatt megfagytak a katonáik.
már sok helyen hallottam/olvastam róla, hogy a tél sokkal több embert ölt meg mint az orosz fegyverek.<br><br>Szerkesztette: atosz, Időpont: 2011-12-13 18:56
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 13 18:26 #60079

• Magyarharcos
Naná!

Közös a két hadjáratban, hogy mindketten nem számoltak a téllel.

Napóleon szintén nem megfelelő ruházattal elátott katonákkal foglalta el Moszkvát, de az oroszok felgyújtották, mikor a franciák beérték. Plussz, a felperzselt föld is rá segített, se kaja, se víz (leszámítva a döggökkel beszenyezett kutak), megfelelő ruházat...

Hitlerél az is közbe játszott, hogy az olaszok nem bírtak a görögökkel, ezért kénytelen volt át parancsolni egy néhány katonát az olaszok megsegítésére, ezért indult későn a Szovjetúnió lerohanása.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2011 dec. 13 18:54 #60081

• Gipszj
atosz írta:
rendben. elnézést kérek a hibámért. mondjuk a kiképzésük tényleg nem a legjobb. ebben szerintem egyetértünk. amúgy a hóban fekvésről még annyit, hogy nekik az a hideg meg se kottyant. és az orosz hadsereget le tudták volna győzni mind Napóleon, mind Hitler serege, csak az orosz tél miatt megfagytak a katonáik.
már sok helyen hallottam/olvastam róla, hogy a tél sokkal több embert ölt meg mint az orosz fegyverek.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: atosz, Időpont: 2011-12-13 18:56

Annyira le tudta volna győzni az orosz sereget Napoleon hadserege, hogy amikor átkeltek a Nyeman folyón (orosz határ) 450 000 fős hadserege volt. A borogyinói csatában 135 000 fő állt rendelkezésre. (szeptemberben volt!) A hiány nagy része az összekötettés és a szárnyak biztosításra kellett. A Szu. nem lett kisebb. Az arányait tekintve most sem kell kevesebb ember ezekhez a feladatokhoz, mert több a város és több az ellenőrzendő ember is. Óva intelek attól, hogy lenézd az oroszokat, erre eddig minden támadó ráfizetett.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla