Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 13:50 #51694

• Gipszj
Nemcsak a Phantom-nak (F-4B?) voltak gépágyú nélküli verziói, hanem a 21-nek is. Az \"F\"-nek, \"F-13\"-nak volt, de azt hiszem, hogy ezek után a \"PF\" jött és annak nem volt gépágyúja.
A MiG-17-es volt a Phantom-ok réme Viet-Nam-ban. A 17-es sokkal könnyebb gép volt mint a Ph., relative erősebb hajtóművel. A Ph. sem volt képes sokáig repülni a kb. 2400km/h-ás max. sebességgel még függesztmény nélkül sem. Az utazó sebessége hangsebesség alatt volt, nem sokkal több mint a MiG-17-é. Sőt a 21 sem volt lényegesen gyorsabb a mindennapi életben, mert nagy sebességnél pillanatok alatt kifogyott az üzemanyaga. Úgy számoltak, hogyha a 21-es max. sebességre gyorsít (M2,05) akkor azonnal le kell szállnia üzemanyagért. Emiatt van az, hogy az amerikaiak az F-5 Freedom Fighter-rel veszik egy kalap alá. Akik repülték a 21-t, azok szerint a gép képes lett volna M2,5-re is, ha előbb el nem fogy a kerozin.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-01-23 15:03
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 23 17:56 #51704

• koi
Gipszj írta:
Melyik Lexington-t?
Azt,amelyik túlélte a vh.-t.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 24 16:17 #51730

• Panther
Ha jól tudom, a világ egyetlen, hangsebesség felett szerzett gépágyús győzelmét egy F4 Fabtom II.-es aratta egy Mig-17 (vagy 19?) felett Vietnámban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 24 18:07 #51741

• Salamon
Ha jól tudom az F4 phantomokon nem volt gépágyú inkább sidewinder levegő-levegő közelharc rakétákat alkalmaztak rajtuk...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 24 19:52 #51744

• Gipszj
Salamon írta:
Ha jól tudom az F4 phantomokon nem volt gépágyú inkább sidewinder levegő-levegő közelharc rakétákat alkalmaztak rajtuk...

Volt olyan változata a Phantom-nak, amelyik gépágyú nélkül épült, de ennek a változatnak a csődje után a következő változatokat már mind a 20mm-es hatcsövű M61 Vulcan forgó gépágyúval építették. Próbálkoztak konténerben függesztményként a gépágyú alkalmazásával, de az is csőd volt. A Phantom eredetileg AIM-7 Sparrow és AIM-9 Sidewinder rakéták hordozására volt alkalmas. Később az újabb rakéták megjelenésével azokat is tudta indítani. Rakétákon kívül több mint 8t ejtőlőszert is lehetett függeszteni.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-01-24 21:07
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 24 20:17 #51751

• Salamon
Na ennek majd még utána olvasok offline mert van egy csomó ilyesmiről adat vagy 2300 repülő van meg abból a gyűjthető lefűzőmappás sorozatból A Világ Repülőgépei a címe akinek megvan pár darab az tudja miről van szó ...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 24 20:40 #51759

• Gipszj
Tudom, ismerem, legalább is a mintakollekciót. Ha a többi is olyan akkor mindet ismerem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 24 20:48 #51760

Gipszj írta:
Tudom, ismerem, legalább is a mintakollekciót. Ha a többi is olyan akkor mindet ismerem.

Sajnos azok a gyűjtőlapok kissé KR stílusúak, nem nagyon érdemes velük foglalkozni. Mondjuk gyerekeknek készült, nem szakirodalomnak:whistle:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 25 05:47 #51767

• Salamon
Hát valamennyi információt azért kiszűr belőle az ember meg azért a típusokat is rendben leírja...
Mellesleg 5-6 éve kaptam tehát akkor még 9 évesen...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 25 08:25 #51773

• Panther
Én meg a National Geographic HD-n láttam, ahol volt számítógépes animáció és interiú a Fantom pilótájával, aki a kezével mutogatta a manővereket meg azt, hogy mennyire lőtt elé a gépágyúval a Mignek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 25 08:34 #51774

• Gipszj
Tudomásom szerint a Phantom-nak, de még a 21-nek is olyan célzóberendezése volt/van, amelyik számolja az előretartást, ennek megfelelően mozdítja el a marker-jelet, amit a célra kell vezetni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 27 17:50 #51879

• Salamon
Gipszj kíváncsi lennék mi a véleményed a Vulcan gépágyúról?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 27 18:11 #51881

• Gipszj
Salamon írta:
Gipszj kíváncsi lennék mi a véleményed a Vulcan gépágyúról?

Egy külső meghajtású fegyver, mint a magyar Gebauer géppuska. Bár a hasonlóság itt véget is ér. A rendszerét tekintve több mint száz éves múltra tekinthet vissza, ha jól tudom az első Gattling rendszerű szórólövegre nagyon hasonlít. Bár azt kézzel tekerték. Miután az amerikai légierő vagy ötven éve használja különböző változatait ebből arra következtetek, hogy ez a legjobb amivel rendelkeznek. (Az M16-os is hasonló korú, de azért nem versenyezhet a Kalasnyikov különböző változataival.) Ezzel együtt is sikerült fegyver lehet, nagy a tűzgyorsasága (max. 6000l/perc ha felpörög és nem fogy ki a lőszer) és más országok is rendszerbe állítottak hasonló fegyvert, sőt még az amerikaiak is, az A-10-es 30mm-es gépágyúját.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 28 15:38 #51911

• Panther
A Gatling késői verziója rendelkezett egy külső motorral, de emiatt túl nehézkes lett, így nem alkalmazták olyan széles körben, mint a tekerős elődöt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern Haditechnika 2011 jan. 28 16:48 #51916

Mit gondoltok pl ez izraeli légierő vs irán? Teszem fel a natanzi reaktor ellen.
Védelem:
I-Hawk,+1-2BukM1, +1-2TorM1,s-200,SkyGuard, 100+ 35mm,23mm,100mm.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla