Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 01 13:37 #60375

• Magyarharcos
Na ja.

Mindenki azt hiszi az USA a legnagyobb, pedig jó formán nem más mint egy adós roncs.

Most meg ha neki állnak Iránnal hadakozni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 01 19:24 #60386

• aticky94
Én is így gondoltam, hogy az orosz gépek jobbak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 01 21:12 #60389

• Magyarharcos
Nem erre céloztam, de végül is...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 02 11:14 #60394

• Magyarharcos
Jé, ebből vajon mi fog kisülni?

\"Föld-víz típusú rakétát tesztelt az iráni haditengerészet hétfőn a Perzsa-öbölben végzett hadgyakorlata során.
Az IRNA állami hírügynökség idézte Mahmúd Muszavi tengernagyot, a haditengerészet parancsnokhelyettesét, aki elmondta, hogy a manőver során egy Kader típusú föld-víz rakétát próbáltak ki. Az iráni szakértők által tervezett lövedék sikeresen megsemmisítette a kijelölt célpontot.
Irán tavaly decemberben kezdett haditengerészeti gyakorlatot a Hormuzi-szoros, az Ománi-öböl és az Indiai-óceán vizein.\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 02 14:31 #60401

• Hayate
Ha egy típust kell kiválasztani akkor mindent összevetve - integrált fegyverek, elektronika, tapasztalat, elért eredmények, üzemeltetés - szerintem az F-16-os Block52+, 60 messze legjobb harcigép. Az F-15E még nála is potensebb, de nagyon sok pénzbe kerül az üzemeltetése.

A Typhoon piszok jó gép lenne, de egyelőre harci tapasztalat nuku, és piszok drága is. A Rafale szintén hasonló, de ez még drágább, kevesebb az integrált fegyver.

Az orosz gépek (Szu-27 család, Mig-29) tényleg híresen jól manővereznek, de fegyverzet, avionika terén valóban le vannak maradva. Főleg a Mig, ami ráadásul igen kicsi hatósugárral is rendelkezik.
Látóhatáron túli légiharcban, ill. stand off fegyverek tekintetében szintén nagy a lemaradás az oroszoknál.<br><br>Szerkesztette: Hayate, Időpont: 2012-01-02 15:32
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 02 15:57 #60406

• banditos
Magyarharcos írta:
Na ja.

Mindenki azt hiszi az USA a legnagyobb, pedig jó formán nem más mint egy adós roncs.

Azért hadakoznak Iránnal,mert befejezik Irakot,és kell egy új csatatér.Egy olyan nagy sereget,mint az amerikai foglalkoztatni kell!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 02 16:17 #60408

banditos írta:
Magyarharcos írta:
Na ja.

Azért hadakoznak Iránnal,mert befejezik Irakot,és kell egy új csatatér.Egy olyan nagy sereget,mint az amerikai foglalkoztatni kell!

Idén elnökválasztás lesz, Obama 2008-as fő ígérete a katonák hazahozatala volt, egy háborúval most elásná magát, majd jövőre
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 02 18:26 #60411

• Zeki
Azért maradjunk a modern harcviselésnél, de az Egyesül Államok külpolitikai taktikájánál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 02 18:51 #60415

• Dezsőőőke
Az F16 Block52+-szal egyetértek, de azért kíváncsi vagyok a kínai J20-ra is, mert most már őket is figyelembe kell venni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 04 11:13 #60432

• KzL
Én is egyetértek az F-16os elsőségében olyannyira, hogy szerintem a Typhoonnál (jelenleg) még a 20 éves F-16AM is jobb. Alacsony hatótáv ide és kevesebb \&quot;gyengébbnek\&quot; vélt fegyverzet oda a nagy vas akkor is kedvenc marad!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 04 19:39 #60433

• Gipszj
KzL írta:
Én is egyetértek az F-16os elsőségében olyannyira, hogy szerintem a Typhoonnál (jelenleg) még a 20 éves F-16AM is jobb....

Ezt honnan lehet tudni? És milyen szempontból jobb? Minden dolog bizonyos területen jobb, más szempontból rosszabb. Ez a repülőgépekre is igaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 05 11:04 #60435

• KzL
Gipszj írta:
KzL írta:
Én is egyetértek az F-16os elsőségében olyannyira, hogy szerintem a Typhoonnál (jelenleg) még a 20 éves F-16AM is jobb....

Ezt honnan lehet tudni? És milyen szempontból jobb? Minden dolog bizonyos területen jobb, más szempontból rosszabb. Ez a repülőgépekre is igaz.

Egy vadász/bombázógépet mint fegyverrendszert kell nézni. Az F-16AM jelenleg potensebb rendszer mint a Typhoon. Ez kiderült a Líbiai bevetések során is. A Typhoon egyelőre alkalmatlan földi csapásmérésre, sőt a spanyol vagy olasz gépek még készültségi szolgálatot sem tudnak ellátni a megfelelő szoftver integrációjának késése miatt. De az is tény, hogy maga a \&quot;hardver\&quot; kiváló reptulajdonsággal rendelkezik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 05 18:20 #60440

• Bazooka Joe
Láthatatlan gyilkos lesz a B-2 Spirit utódja

index.hu/tech/2012/01/05/lathatatlan_gyi...a_b-2_spirit_utodja/

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 05 19:37 #60441

• Magyarharcos
Skacok!

Ez csak az én véleményem, vagy tényleg az emberi faj az egyetlen olyan élőlény a Földön, mely képes \&quot;eldicsekedni\&quot; azzal, hogy feltalált még egy olyan eszközt, amellyel árthat fajtársainak?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 jan. 05 20:14 #60442

• Panther
Mondasz valamit.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla