Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 03 15:23 #60743

• Panther
Én azt mondom, nálunk nem nagyon van szükség az UAV-k szolgálataira, nem sok feladatra alkalmasak, és elég költségesek is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 04 12:40 #60746

• Magyarharcos
Végül is igaz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 12 19:42 #60816

• Panther
Amúgy pár éve hallottam először az exoskeleteon fejlesztési munkálatairól, valaki tudja, hol tart most a program?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 14 18:18 #60831

• Magyarharcos
Néhány hónappal ezelőtt olvastam róla, hogy az USA Army oda jutott, hogy néhány darabot alapos tesztelésnek vetettek alá.

Elsősorban teher növeléssel, hogy egy szolid 1q felszerelést (lőszer, fegyverek, nehéz gépágyú egybe szerelve, esetleg sebesült bajtárs cipelése), nehezen járható terepen. Pár képet láttam róla, hogy köves dombon másztatták felfele csórikát, aztán lefele. Az egyiken egy hordágy szerűség előtte keresztben, rajta egy másik katona, fegyver híján teljes felszereléssel.

Vannak hírek arról, hogy akarnak egy komplett Miigunt felszerelni a szerkezetre, de részletek még elég homályosak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 14 21:04 #60838

• Panther
Igen, sejtem, van oka a titkolózásnak. Ugyan nem ezt sejtetik, de ez lehet az alapja a scifi filmekben látható robotpáncélokhoz hasonló szerkezetek megvalósításának is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 17 16:57 #60880

• Magyarharcos
Na jó, de azt nem értem, hova a francba akarnak ennyire fejlődni? Nem sokan tudják felvenni a harcot ellenük így se, akkor ez most mégis hova? Meg honnan van pénzük ezekre?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 17 17:01 #60881

• Magyarharcos
A szverdlovszki Oblasztnaja Gazeta című lap szerint Anatolij Szergyukov védelmi miniszter és Oleg Szijenko, a harckocsit fejlesztő Uralvagonzavod vállalat vezérigazgatója tájékoztatta minderről Vlagyimir Putyin miniszterelnököt.

Az újság úgy tudja, hogy az új tankok megjelenéséig a védelmi tárca folytatja a rendelkezésre álló páncélosok mélyreható korszerűsítését. Szijenko elmondta, hogy vállalata jelenleg katonai szakértők bevonásával teszteli az új harckocsi hajtóműveit és legfontosabb részegységeit, de más részleteket nem árult el róla.

Az orosz védelmi minisztérium és az említett vállalat korábban hatmilliárd rubeles megállapodást írta alá 170 darab T-72-es típusú tank korszerűsítéséről; ezek a munkálatok jelenleg is folynak a vállalat omszki telepén.
A lap az Armata fejlesztéséről szóló hírből arra következtet, hogy a védelmi minisztérium gyakorlatilag lemondott a T-90-es tankok megvásárlásáról, amelyeket korábban többször bírált Nyikolaj Makarov vezérkari főnök és Alekszandr Posztnyikov, aki a szárazföldi csapatokat irányítja.

Tavaly áprilisban a védelmi tárca egyik illetékese már beharangozta, hogy 2015-től az orosz hadseregben hadrendbe állítanak egy újfajta harckocsit. Annyit árult el róla, hogy az új tanknak merőben új taktikai-műszaki adottságai lesznek, elődeihez képest más lesz benne a harckocsizók elhelyezése és a lőszeradagolás is. Az Armata lőszeradagolójában 32, különféle rendeltetésű lövedék lesz majd, és haladás közben is tud majd tüzelni - mondta a védelmi illetékes.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 19 05:16 #60892

• Panther
Hm, elég keveset árul el, de hát így megy ez. Egyébként, aki nem halad a korral, mert ül a babérjain, az könnyen ráfaraghat. Gondolj csak a franciákra 40-ben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 19 08:37 #60896

• Gipszj
Magyarharcos írta:
Na jó, de azt nem értem, hova a francba akarnak ennyire fejlődni? Nem sokan tudják felvenni a harcot ellenük így se, akkor ez most mégis hova? Meg honnan van pénzük ezekre?

A hadiiparnak válságfékező hatása van, mert keresletet teremt kínálat nélkül. Az USA az egyik legjobban eladósodott állam, a kölcsönadók pénzéből finanszírozza a munkahely teremtő hadiipart.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 19 20:42 #60907

• Magyarharcos
Panther írta:
Hm, elég keveset árul el, de hát így megy ez. Egyébként, aki nem halad a korral, mert ül a babérjain, az könnyen ráfaraghat. Gondolj csak a franciákra 40-ben.

Na jó, de akkor ugye bár ott volt az \"ősellenség\", akiknek diktátoruk van, meg agresszív politika és stb...

Nem hiszem hogy most is lenne ilyen ellenfél, mer a kínaiakat és Iránt, lekicsinyítik, hogy ha háború, akkor biztos hogy veszítenének az USA-val szembe.

Vagy még is csak össze szabdalják a híreket róluk, és próbálnak beetetni minket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 19 20:54 #60911

• Zhadorr
Ha tudni akarjátok hová tart a világ, hallgassatok egy igazi \"bennfentest\".
internetfigyelo.wordpress.com/2012/01/15...adik-vilaghaborunak/
Téma zárolva.

Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 feb. 19 21:13 #60917

• Magyarharcos
Hm, csábítónak hangzik, de meghagyom holnapra! Mindjárt elalszok!
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 már. 17 18:41 #60963

• Magyarharcos
Valaki hallott valami újat mostanság a magyar felségjelzésű "Huey"-ok helyzetéről?
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 már. 17 19:32 #60969

• KzL
Én úgy tudom még tárgyalnak vagy válogatják a gépeket. Viszont az oroszok rábólintottak a lengyelek kérésére, hogy ők is elvégezhessék a Mi 8/17/171-es típus család ipari szintű nagyjavítását Swidnikben a PZL-nél. Ezzel a lehetőséggel is számolni lehet nem?
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 már. 17 19:35 #60970

• KzL
Lehet,hogy takarékosságból jegelik a programot(?)
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla