Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Modern haditechnika
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Modern haditechnika

Válasz: Válasz/Re:Modern haditechnika 2012 már. 17 19:37 #60971

• KzL
A Skunk Worksnél elkezdték tervezni a 6. generációs vadászgépet. A pénzt meg a IMF-től kapják.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 már. 18 20:54 #60979

• Zhadorr
Sziasztok!
Arra reagálnék, hogy az oroszok a nukleáris fegyverekkel az amik előtt járnak. Szerintem ez nem így van. Lehet, hogy sokkal nagyobb fegyvereket gyártottak, de ez csak azért van, mert a hordozó rakétáik pontatlanabbak. Ez válasz lehet a rakétatechnikai "előnyükre is". Azért Teller Ede óta tudjuk, hogy nem minden a fegyver hatóerején múlik. Egy irányított hatású neutronfegyver hatékonyabb (és megszállhatóbb) eredményt tud elérni az alkalmazóinak, mint egy más hatalmas méretű egyfázisú atomfegyver.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 már. 25 10:03 #60995

• Panther
Ez igencsak pontos megfogalmazás. Ha mattot adsz a királynak, uralhatod a gyalogokat is. Ép emiatt lett szerintem idejétmúlt az atomarzenál, a mellett, hogy túl nagy a járulékos kár, azt sem ártana észrevenni, hogy ha csak egyet is visszalőnek, nekünk is végünk, egy ilyen konfliktusba nem érdemes belekezdeni. Arról nem is beszélve, hogy megfeledkezünk arról, hogy nem csak emberek élnek ezen a bolygón...
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 már. 30 17:57 #61014

• Magyarharcos
A Föld úgyis kiheveri. Legfeljebb nem fog létre jönni még egy ilyen faj.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 már. 31 08:19 #61017

• Gipszj
Az, hogy az oroszok nem járnak messze az USA előtt az súlyos tévedés. Az oroszok abban járnak az amerikaiak előtt, hogy sokkal kisebb atomfegyvereket tudnak gyártani. Ezt mint korábban már többször írtam a vörös higanynak köszönhetik, ez lehetővé teszi a kritikus tömeg nagy mértékű csökkentését. Persze lehet, hogy azóta sikerült az USA-nak megszereznie valamelyik volt szovjet tagköztársaságtól a vörös higany titkát, akkor behozhatták a lemaradásukat.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 már. 31 08:22 #61018

• Gipszj
Az, hogy az oroszok nem járnak messze az USA előtt az atomfegyverek terén az súlyos tévedés. Az oroszok abban járnak az amerikaiak előtt, hogy sokkal kisebb atomfegyvereket tudnak gyártani. Ezt mint korábban már többször írtam a vörös higanynak köszönhetik, ez lehetővé teszi a kritikus tömeg nagy mértékű csökkentését. Persze lehet, hogy azóta sikerült az USA-nak megszereznie valamelyik volt szovjet tagköztársaságtól a vörös higany titkát, akkor behozhatták a lemaradásukat. A hordozó rakétáik lehet hogy pontatlanabbak, de az, hogy 100 vagy 200m-el lőnek a célpont mellé nukleáris fegyverrel az majdnem mindegy.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 01 14:41 #61028

Van benne igazság de mostanság nem igen lehet tudni hogy az oroszok hol tartanak .
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 01 19:52 #61039

• Zhadorr
Segíts légyszives! Hol írtál a vörös higanyról? Jó lenne tudni mi is ez valójában.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 02 18:23 #61045

• Gipszj
A vörös higany az egy transzurán elemekkel fűszerezett kulimász, ami tükörként működik és nem engedi atommag hasadás fennforgása esetén munkavégzés nélkül elkódorogni az elemi részecskéket. Így jelentős mértékben csökkenthető a kritikus tömeg, tehát kisebb töltettel is nagyot lehet durrantani. Hátránya, hogy hamar megpimpósodik és akkor már nem jó (kb. 1 hónap után lejár a szavatossága). A töltet körül tárolják több részletben és robbantás előtt fecskendezik be (sűrű, méz szerű kotyvalék), hogy körbevegye a hasadó töltetet.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 02 19:34 #61046

• Panther
A földön jelenleg raktározott nukleáris arzenál eltörölhetné az élet 90 százalékát, hasonlóan a Perm végi tömeges kihaláshoz. Lehet, hogy nem maradna élet a szárazföldön.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 02 20:49 #61052

• Zhadorr
Ne haragudj, de a magyarázatod nélkülözte a tudományos elemeket így nem tudtam meg belőle sokat. A tükröt értem, de azt transzurán elemekkel nem lehet elérni, mert azok befogják a neutronokat. Egy kisebb tömegű atom alkalmasabb erre a célra. A láncreakcióhoz ugyanis lassú neutronokra van szükség, amik bent vannak a hasadó anyagban. Ezért alkalmas pl. a bór vagy víz szabályozni a láncreakciót. Ha eltávolítjuk a lassító közeget, akkor a hasadás leáll. Tehát a végső kérdés, miből van a vörös higany?
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 03 18:56 #61057

• Magyarharcos
Nem tudom mi olyan nagy szám ezekbe az atombombákba.

Sokkal olcsóbb, és bizonyos körökben hatékonyabb egy úgynevezett "piszkos bomba", mint a hagyományos. Figyelembe véve azt, hogy ugye bár most Irán is hozza létre az atomerőműveket, hogy lendítse a gazdaságát, de ezt a Nyugati civilizáció nem akarja.

Mert talán atombombát is tudnak csinálni, ha akarnának. Bár hogy ezen hírekből mi igaz, és mi kitaláció, az már más kérdés.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 03 19:29 #61060

• Gipszj
Zhadorr beküldte:
Ne haragudj, de a magyarázatod nélkülözte a tudományos elemeket így nem tudtam meg belőle sokat. A tükröt értem, de azt transzurán elemekkel nem lehet elérni, mert azok befogják a neutronokat. Egy kisebb tömegű atom alkalmasabb erre a célra. A láncreakcióhoz ugyanis lassú neutronokra van szükség, amik bent vannak a hasadó anyagban. Ezért alkalmas pl. a bór vagy víz szabályozni a láncreakciót. Ha eltávolítjuk a lassító közeget, akkor a hasadás leáll. Tehát a végső kérdés, miből van a vörös higany?

Nincs semmi probléma, mert
-Nem vagyok atomfizikus
-Az urán ha lebomlik ólom lesz belőle (ha minden igaz, tehát kisebb rendszámú elem)
-Ha nem sugározna akkor nem harminc-negyven nap lenne a vörös higany élete
-Nem ígértem részletes tudományos ismertetést, mert még a nálam ebben a témában képzettebbek sem biztos, hogy olyan nagyon ismernék, ezért buktak le többen csempészés közben
-többféle recept is van, ezért többé-kevésbé azonosítható, hogy melyik tagköztársaságból származik.
-És még amennyire tudják igyekeznek titokban tartani.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 ápr. 05 19:36 #61079

• Zhadorr
Különösebben nem érdekes. Ezt nehéz lenne megtudni. Egyébként Teller Ede egyik neutronbombájában is volt valami tükör, ami a sugárzást nem engedte gömbformában szétsugározni, hanem koncentráltan nyomta le a földre. Ezzel el tudta érni, hogy 2-3 kilotonnás robbantással olyan eredmény (sugárdózis) érjen el, amit különben csak egy sokkal nagyobb (és drágább) bombával lehetett volna.
Téma zárolva.

Válasz: Válasz/Re:Modern Haditechnika 2012 jún. 08 14:46 #61507

• banditos
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla