Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 03 18:24 #54129

• Panther
Ha már így szóba jött, mit is jelent az Avenger?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 03 18:59 #54135

• Gipszj
Panther írta:
Ha már így szóba jött, mit is jelent az Avenger?

Úgy tudom: Bosszúálló
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 04 16:39 #54154

• Panther
Ó, tényleg, pedig ezt tudtam. Hiába, este volt és fáradt voltam. Valahogy ez a típus sokkal sikeresebb volt, mint elődje, a Devastador. És nem mellesleg a Dauntless váltótípusa, a Helldiver sem szerepelt túl jól.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 04 20:55 #54166

• Gipszj
Devastator
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 05:36 #54167

• HunBütyök
Nah, srácok, utánaolvastam a dolgoknak... 1939-ben Lengyelország felett még repült sok R-5 szovjet repülő! XD Tudtátok? Én lehidaltam. A Legrégebbi rendszerbe állított szovjet repülők egyike volt.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Kedvenc repülőm a Po-2 és az I-153 mellett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 08:08 #54170

• Panther
Elnézést az elírásért.

Ez az R-5 dolog nem semmi. Akkor még minden félnél voltak régi típusok, de ez viszi a pálmát mind közül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 09:04 #54171

• HunBütyök
Amúg ynagyon jól manőverező, megbízható típus volt, hasonlóan a Po-2-höz. Könnyen meg lehetett tanulni vezetni, igénytelen volt, és strapabíró.

Jó kis gép volt ez közelfelderítésre, éjszakai zavaró harccselekményekre, és futárszolgálatra.

A finnek csak \"Idegfűrésznek\" hívták...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 10:06 #54173

• Hayate
HunBütyök írta:
Nah, srácok, utánaolvastam a dolgoknak... 1939-ben Lengyelország felett még repült sok R-5 szovjet repülő! XD Tudtátok? Én lehidaltam. A Legrégebbi rendszerbe állított szovjet repülők egyike volt.

Gondolom a szépséges Pzl-ek azért lekaptak párat közölük azon rövid idő alatt is míg meg nem szállták teljesen az országot.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 11:10 #54179

• Gipszj
HunBütyök írta:
Amúg ynagyon jól manőverező, megbízható típus volt, hasonlóan a Po-2-höz. Könnyen meg lehetett tanulni vezetni, igénytelen volt, és strapabíró.

Jó kis gép volt ez közelfelderítésre, éjszakai zavaró harccselekményekre, és futárszolgálatra.

A finnek csak \"Idegfűrésznek\" hívták...

Melyik? Az R-5 vagy a Podva?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 12:31 #54180

• HunBütyök
Akkor már nagy légiharcok nem voltak. Lelőtt szovjet gépekről nincsen adatom. A németek közül leszedtek jópárat a P.11-esek. Persze a 300 lelőtt és ugyanennyi megrongálódott német repülőgépben a lengyel légvédelemnek volt oroszlánrésze. A lenygelek elveszett 300 repülőgépének 15-20%-át a reptereken érte a végzetük, ugyanennyit kb elmenekítettek romániába, a többit pedig a német vonuló légvédelem illetve a német vadászok küldték a másvilágra. A száok csak tájékoztató jellegűek.
ha emberi nyelven meg tudnám szerezni a Vörös Blitzkrieg című könyvet akkor többet tudnék mondani, abban a teljes szovjet offenzíva le van írva lengyel szemszögből.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 14:32 #54185

• Hayate
Vajon a magyar tizenegyesnek mi lett a sorsa?

Annyit tudok, hogy vitorlázók vontatásásra használták.<br><br>Szerkesztette: Hayate, Időpont: 2011-03-05 15:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 15:46 #54191

• Panther
Még eddíg nem hallottam, hogy volt ilyen gépünk. Elég furán hat magyar felségjellel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 15:53 #54192

• Gipszj
Panther írta:
Még eddíg nem hallottam, hogy volt ilyen gépünk. Elég furán hat magyar felségjellel.

Volt AVIA B-534 is. Általában a zsákmányolt repülőgépet technikailag megvizsgálták, hogy mit tud, aztán ment a sportrepülőkhöz.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 05 16:11 #54193

• Hayate
Na sikült új infót szereznem. A Románokhoz való átrepülések során egy PZL-11C leszállt Hajdúböszörmény mellett. Egészen pontosan a Csige Varga-tanya közelében!
Miután magyar berepülőpilóták kipróbálták, HA NBN civil lajstormjellel repült vitorlázóvontatóként.

forrás: Délibábok légterében - Debrecen és Hajdúság repüléstörténete
És még egy kép:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 06 11:34 #54231

• Panther
Hajdúböszörményben? Oda járok erdész képzésre.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla