Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 08 20:45 #54324

• Hayate
Persze ez így van, nem mindegy ki vezeti a gépet. Azonos feltételekkel, azonos tudású pilótával a jobb tulajdonságokkal rendelkező (jelen esetben) vadászgép a jobb.

Egy Otto Carius vezette Panzer 1-es pöröghet ahogy akar, vajmi kevés esélye van egy közepes képességű személyzettel felszerelt KV-1-es ellenében.

Pontasítanálak: a SCUD egy taktikai ballisztikus rakéta. Nem légi, földi célpontok ellen.
Tényleg nem kétséges, a SCUD a jobb fegyver, de értem mire célzol.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 08 21:27 #54326

• HunBütyök
gen, én kisaírkítva mondom, de magyar harckocsizók is semmisítettek meg bizonyára szovjet T-34 harckocsit T-38-cal (gy.k. nálunk így hívták az Lt vz.38-at), ahogy a lengyelek is lőttek le Bf-109-est P 11C-vel. Ahogy a finnek is B-239-cel pokolra küldtek jópár La-5-öst.

A gép az csak megtoldása az emberi képességeknek. Éppúgy mint a láncfűrész, a repülőgép, a mosógép, a harckocsi és sorolhatnám... Az nem mindegy mivel toldjuk meg képességeinket, ahogy írtad a Panzer I példáját, de az alap képesésgek a legfontosabbak. N ameg mi van akkor ha a KV elkezdi üldözni Carius Panzer I-ét? És ha becsalja pár Pak 40 vagy Flak 36 elé? Vagy aknamezőre? Ezen eshetőségek még így is fennállnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 09 14:36 #54336

• Panther
\"Legyen akármien jó a hegedű, a muzsikálás java a zenészen múlik.\" De a Buffolo finn becenevéről eddíg még nem is hallottam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 09 16:00 #54346

• HunBütyök
Hát igen... Az északi égbolt gyöngye elnevezéssel nem lehet mindehol találkozni, és sem a P-51 Mustangra és sem a Bf-109-ről szóló magyar kommersz könyvekben nem említik.

Ha finneknél említed akkor nem Buffalo!!!!
A szájtáti G.I.Joe-knál és a lúdtalpas angoloknál lehet hogy Buffalo, de finn barátainknál az Égi Gyöngy volt a neve, de írjatjuk \"taivaiden helmi\"-nek is.

B-239 \"Taivaiden Helmi\", keress rá így, meg fogsz lepődni.

A teljes beceneve pedig Pohjoisten Taivaiden Helmi volt, azaz Északi egek gyöngye, vagy Északi égbolt gyöngye.

Ja figyelitek? Kezdek hinni a nyelvrokonságban: \"pohJÓISTEN\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2011 már. 09 17:08 #54354

• Panther
LOL. Akkor marad a B-239. Elég sok Ratát leradíroztak az égről a Finnek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 10 11:34 #54394

• KzL
Német: Me bf 109 G sorozat.
Me 210/410..
Me 262.
Dornier Do 17
Amerikai F4U Corsair
P-51D Mustang
B-17 Flying Fortress
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 17 15:35 #54671

Cikk az egyik Tokió elleni 1945-ös bombázásról:

www.wired.com/thisdayintech/2011/03/0309...s-kill-100000-tokyo/
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 11:58 #54690

• Hayate
Áthozva a másik topikból:

HunBütyök írta:
Nem... Faireay Battle... mint neve is mutatja: Tündér Csata... vagy Csatatündér... elég h*lye neve volt neki, de ez volt az első megnevezett csatarepülőgép.

Ráadásul nagyon hasonlít a Sturmovikra:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Elég nagyképű megnevezés! Így hívták, de ettől még nem csatagép. Mondjuk én max küzdő tündérnek fordítanám, de ez sem helyes, mert a Fairey a cégalapító pali neve. (nem kukacoskodni akarok)

Elsők között nekem a Hs-123, vagy a Ju-87, Breda Ba 65 ugrik be csatagépként. Legalábbis feladatkör szerint.

Mondjuk azt nem tudom, hogy a kezdetektől fogva csatarepülőnek nevezték-e a Sturmovikot.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 12:43 #54696

• Hayate
Ha már csatagép, itt az én kis kedvencem, a Hs129:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Hayate, Időpont: 2011-03-18 13:44
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 17:05 #54707

• HunBütyök
Hayate írta:
Áthozva a másik topikból:

HunBütyök írta:
Nem... Faireay Battle... mint neve is mutatja: Tündér Csata... vagy Csatatündér... elég h*lye neve volt neki, de ez volt az első megnevezett csatarepülőgép.

Ráadásul nagyon hasonlít a Sturmovikra:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Elég nagyképű megnevezés! Így hívták, de ettől még nem csatagép. Mondjuk én max küzdő tündérnek fordítanám, de ez sem helyes, mert a Fairey a cégalapító pali neve. (nem kukacoskodni akarok)

Elsők között nekem a Hs-123, vagy a Ju-87, Breda Ba 65 ugrik be csatagépként. Legalábbis feladatkör szerint.

Mondjuk azt nem tudom, hogy a kezdetektől fogva csatarepülőnek nevezték-e a Sturmovikot.

Akkor ez nem is csatagép, Pedig hasonlít a Sturmovikra. Mondjuk én nem értek a repülőkhöz, de azt hittem funkciójára értik a Battle azaz csata nevet.. Azért lett Harcitündér.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 19:20 #54714

• Magyarharcos
Nem egészen Bütyi!
A csatarepülőgép, mint megnevezés az olyan repülőgépeket illette, amelyekkel a szárazföldi célpontokat semmisítették meg, főleg a páncélosoknak okozva ezzel rémálmokat. Az Il-2 pedig pont ilyen feladat körre lett tervezve. Erre lehetne mondani, hogy ennyi erővel a Ju-87-es is lehetne, de az zuhanóbombázó. Külön van olyan repülőgép osztály is hogy csatarepülőgép.
Mai utódja talán a C-130-as átalakított Herkules gép lehetne. Itt is van a kicsike, amit még a COD 4-ben is használhatunk, mint fegyverzet kezelő. Fegyverzete elég széles: a Gatling rendszerű gépágyú ami 25 mm-es lövedékeket okád ki magából, egy L60 Bofors 40mm-es ágyú, valamint egy 105 mm-es M102-es ágyú, valamint föld-levegő rakéta elleni fáklyákkal van felszerelve, amit találóan Angyali-szárnyaknak hívnak.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 19:22 #54715

• Magyarharcos
Ja, és Hayate!
A gép orra alatt egy Mk 108-as van?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 20:28 #54720

• Gipszj
A Hs 129-es 1939-ben jelent meg. Csatarepülőgépnek vagy másnéven alacsonytámadónak tervezték eleve. Az, hogy alacsonytámadó az magyarázza a különbséget a Hs 129 és a Ju 87 között. Nem volt egy kiemelkedően jó gép, inkább egy jó közepes. Tudomásom szerint sem Mk 103, sem Mk 108 nem szerepelt a fegyverzetében, mert ezek kisteljesítményű fegyverek voltak. Ezeknél elsődleges volt a nagy tűzgyorsaság és a kis súly. A rombolóerő csak ezek után következett. Az Il-2 az 1941-ben jelent meg, volt 2 majd egy, majd megint kétüléses (Il-2M3) változata. Ez is alacsonytámadó volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 20:50 #54721

• Hayate
Szerintem a Sturmovik és társai utódja inkább az A10, Su25 páros. Az AC-130 egy teljesen új kategória. Az apja, az AC-47-es a vietnami háborúban született.

Tudomásom szerint a Hs129 B2 verziója hordozta az MK103-ast.

Na de ennél is durvább volt a B3-as, amibe nemes egyszerűséggel a PAK40-es repfedélzeti változatát építették. Ezt repülő konzervnyitónak is nevezték.

Persze sok hátránnyal is járt ez a bazi nagy jétékszer.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 már. 18 21:10 #54722

• Magyarharcos
Na, ha ezzel s*gbe durrantanak azt megérzed!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla