Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 okt. 31 12:53 #6033

• StandartenführerSteier
Most jutott eszembe... A németek építettek egy Messerscmitt 321-es nevezetű szállítógépet. 6db, egyenként 1200LE-s motorral rendelkezett és képes volt 120 fő szállítására teljes menetfelszereléssel. Gondolom sokatok számára ez nem újdonság, de azt tudtátok, hogy ezzel SdKfz típusokat is szállítottak (átlag súlya 10-15t), sőt megesett, hogy elbírtak egy Panzer II-est, sőt Panzer III-ast is!!! Íme a repülő tank elmélete.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 okt. 31 13:00 #6034

• Bazooka Joe
Na ez frankó lehetett, csak mint majdnem mindenből ebből is kevés volt a Németeknek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 okt. 31 15:36 #6036

• Wolf
És tudtátok, hogy a Szovjetek a háború után egy olyan páncélost fejlesztettek ki, amit repülőgépből dobtak le?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 okt. 31 17:58 #6037

• Liberator
Tudjátok, mi az igazán érdekes? Pl a Junkers 88-asra 75mm-es GÉPÁGYÚT szereltek. Igaz, hogy ezt a változatot, akárcsak a Stuka G1-est és a Dornier 215-öst és 217-est is páncélosok ellen vetették be, de gondoljatok bele - mi lett volna, ha repülők ellen használják. Tudom, hogy kissé irreális megközelítés, de érdekes...

Ahhoz szerintem piszok pontosan kellett volna lőni, mert nem szállíthatott volna olyan sok lövedéket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 okt. 31 18:44 #6041

• koszta
Liberator nem lenne kedved írni egy cikket erről érdekességekbe ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 01 08:54 #6066

• Dimitrij
Wolf írta::
És tudtátok, hogy a Szovjetek a háború után egy olyan páncélost fejlesztettek ki, amit repülőgépből dobtak le?

Én hallottam róla. Az Antonov cég gyártotta.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 03 10:57 #6111

• StandartenführerSteier
Bazooka Joe! Szerintem hagyd bent ezt a képet magadnak, ami most van, egy pont olyan Bazooka Joe-s. A valódi, hamisítatlan jenki páncéltörős...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 03 13:44 #6114

• Bazooka Joe
Oksa! Ja nekem is tettszik mivel Bazooka van rajta, 101/506-os ejtőernyős, és nem utolsó sorban a Ryan közlegény megmentése c. filmből való (a képen is ő van).

Amúgy a Heinkel He 219 \&quot;Uhu\&quot; éjszakai vadászgépről amely már radarral volt felszerelve mi a véleményetek?<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-03 15:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 03 15:21 #6120

• Wolf
Jó volt, szép volt, kevés volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 04 16:42 #6134

• StandartenführerSteier
Ez tény, hogy szép volt, meg kevés volt, de annál jobb! Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a jenkik meg a britek addig még nem is találkoztak hasonló géppel, amely kétmotoros, gyorsabb és fordulékonyabb is, mint a Junkers 88-as vagy a Messerschmitt BF110-es, esetleg a Dornier 215-ös. Ráadásul radarral volt felszerelve, így éjszakai vadásznak ez volt a legkiválóbb típus, csak az a tetves Udet állandóan azt szajkózta Göringnek, hogy inkább a már meglévő (viszont rosszabb) típusokra kell koncentrálni a gyártókapacitást, így Michnek nehéz dolga volt, hogy nagy nehezen kierőszakolja a sorozatgyártást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 04 17:09 #6136

• Wolf
Én mondtam, hogy \&quot;jó\&quot; volt a kevés és a szép mellet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 04 17:48 #6139

• Liberator
Igen, ha jól emlékszem a kor egyik legmodernebb radarjával volt felszerelve, nagyrészt biztos a Lancasterek ellen vettették be.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 05 10:13 #6143

• StandartenführerSteier
A He218 tulajdonképpen majdnem minden típus ellen hatásos volt. Köztük volt a Lancaster, Halifax, Mosquito. De tény, hogy főleg a 4 motorosok ellen volt a leghatásosabb. A Mosquitoval szemben már nehezebb dolga volt. Főleg, ha szembekerült egy Spitfire-rel, bár ezut a típust nem igazán az éjszaka támadó bombázók védelmezésére vetették be. Erre ott volt a Mosquito.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 05 17:48 #6161

• Kurt Tank
Még a Mosquito ellen is hatásos volt! Minden nehézség nélkül utol tudta érni! De ez az én véleményem! Jah és ne felejtsük el a Schrange Musik-ot sem! Sztem naon hatásos volt!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 06 16:21 #6171

• Bazooka Joe
Mivel nem tudtam mi az utánakerestem és nem találtam mivel elírtad (mondjuk nem is csodálom miért) helyesen: Schrage Musik.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-11-06 17:22
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.10 másodperc
Joomla templates by a4joomla