Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 04:12 #57733

• HunBütyök
Ki tudja, lehet hog ynem is hitele skép ez, hiszen úgy van mázolva...

Amúgy kérdés... A VAP-250 gyójtóbombát mikor kezdték el használni? Azt tudom hogy 1942 után Il-2-kön használták, sőt Lagg-3-ra is szerelték, de korábban volt már? Mondjuk TB-3-mal lehetett szórni Lvov-ra 1939-ben? Vagy SB-2-vel?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 08:21 #57742

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Ki tudja, lehet hog ynem is hitele skép ez, hiszen úgy van mázolva...

Aki ismeri a gépet annak ilyesfajta kérdés fel sem merül a fejében...<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-29 10:22
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 16:02 #57756

• HunBütyök
Nem ismerem, az ilyen állítólagos csodamasinákat nem vágom... Viszont a kérdés továbbra is adott... VAP-250 gyújtóbomba mikortól volt használatban? Nem találok róla semmi infót...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 16:10 #57757

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Akkor a szövetségesek légierejének annyi. Röviden, tömören.

Nem hinném, mert akkor a szövetségesek kifejlesztettek volna pár hónap múlva egy ellenlábast a repülőnek... Ugyanez volt minden háborús szenzációnál... A németek csináltak nehézharckocsikat a T-34 és KV-k ellen... A szovjetek csináltak még erősebb fegyverrel ellátottakat a német nehézharckocsik ellen... Ez volt a légierőnél is... Az I-15, I-16 repülőgélpeket 1941 után hirtelen felváltották a Lagg, La, Jak gépek... ha a néámetek ilyennel kezdték voln ameg a háborút valószínűleg az 1941-es rakétahajtású Bereznyak-Iszajev gépet fejlesztették volna a szovjetek is tovább... Az angolok meg a Gloster E.28/39-t 1941-ben...

Ilyen a háború...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 16:18 #57758

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Nem ismerem, az ilyen állítólagos csodamasinákat nem vágom...

Akkor nem kell közbeszólni ilyen marhaságokat.

HunBütyök írta:
Nem hinném, mert akkor a szövetségesek kifejlesztettek volna pár hónap múlva egy ellenlábast a repülőnek..

Hát nem. Biztos azért vittek annyi Me 262-est Amerikába a háború után, hogy az ottani tudósok egy jót röhögjenek a gépen, mivel nekik már volt egy forradalmi konstrukciójuk, ami kenterbe verte a Fecskét.

+ ott volt még a V-1 - V-2. Milyen ellenlábast tudtak kifejleszteni? Semmilyet. A szövetséges tudósok csak kullogtak a németek után.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-29 18:23
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 16:41 #57759

• HunBütyök
Amcsiknál meg volt atombomba... Többszázezer tonnányi vegyi fegyver, harci gázok... Már 1940-ben az USA-ból sok sok sok harci gázt tartalmazó bomba került az angolokhoz.

Na meg ne feledjük hogy amerika egy alvó óriés volt, ők nem terveztek forradalmi konstrukciókat... De biztos vagyok benne, hogy hogy az első hónapokban már kitaláltak volna valamit... De érdekes, hogy az első Gloster próbarepülése 1941-ben volt ahogy a B.I. repülőé is...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 16:44 #57760

• HunBütyök
A fecske nem változtatott semmit a helyzeten sajnos. viszont térjünk vissz akérdésemhez, mivel erre választ várok attól aki tudna benne segíteni. ha teleírjuk a topicot, nem veszik észre a kérdésem, és ez most a legfontosabb nekem.

ja, nem azélrt vitték amerikába, hogy jajj de csodálkoztak hanem minden hadseregnél kötelező az ellenség haditechnikáját bevizsgálni. Ugyanezt tették a németek a KV-2-vel is. Berlinben még közszemlére is tettek egyet.
A németek is bevizsgáltak mindent amire rátették a kezüket. Na meg minden nép. Mi például azt az egy darab Lt vz.35 harckocsit is amit zsákmányoltunk a szlovák-magyar háborúban. Illetve egy darab T-27 bogyótankot is hazahoztunk a keleti frontról.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-06-29 18:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 17:02 #57761

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
De érdekes, hogy az első Gloster próbarepülése 1941-ben volt ahogy a B.I. repülőé is...

1. A Meteor nem amerikai konstrukció.
2. A Fecskének nem ellenfele ez a gép.
3. A Meteor \'43. márc. 5-én repült először.

HunBütyök írta:
A fecske nem változtatott semmit a helyzeten sajnos.

Nem is erről beszéltünk.

HunBütyök írta:
ja, nem azélrt vitték amerikába, hogy jajj de csodálkoztak hanem minden hadseregnél kötelező az ellenség haditechnikáját bevizsgálni.

Nem volt nekik ilyen gépük, és akartak egy hasonlót. Ennnyi. Nem kell takarózni ilyen sablonszövegekkel.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-29 19:08
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 18:40 #57763

• HunBütyök
Tudom, hogy angol a meteor, de a Gloster meteor elődje a Gloster E.28/39 volt. Ez egy kísérleti gép volt és 1941-ben szállt fel először. Már bocsika...

Az amcsik elvitték bevizsgálni a fecskét, mint hadizsákmányt. Lehet nem volt nekik ilyen. De ebben semmi különös nincsen. A németek éppígy vittek haza bevizsgálkni különböző idegen hadianyagokat, mert pl. nekik nem volt olyan. Mindenki ezt csinálta. nem értem miért degradálod le ennyire az amerikaiakat. Igaz én sem szeretem őket, de ne feledjük hogy a németek éppen így csodálkoztak a T-34-esre is, sőt már 1940-ben a Somuákra is. Az első Párduc amit terveztek az pl. egy T-34 koppintás volt, Hitler ezért törölte a projektet, mert túl egyértelmű lett volna.
Most az amcsik is ezt tették, és akkor mi van? csak a levegőben, nem a szárazföldön...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 18:41 #57764

• HunBütyök
Na szóval továbbra is él a kérdésem: VAP-250 gyújtóbomba...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 18:51 #57766

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Tudom, hogy angol a meteor, de a Gloster meteor elődje a Gloster E.28/39 volt. Ez egy kísérleti gép volt és 1941-ben szállt fel először. Már bocsika...

De az nem a Gloster Meteor. Mi pedig arról beszéltünk, már bocsika...

HunBütyök írta:
Most az amcsik is ezt tették, és akkor mi van? csak a levegőben, nem a szárazföldön...

Én csak arra a reflektáltam, amit írtál korábban:

HunBütyök írta:
Nem hinném, mert akkor a szövetségesek kifejlesztettek volna pár hónap múlva egy ellenlábast a repülőnek..

Ez egy rossz feltételezés. Az amik nem pár hónap múlva a német sugárhajtású gép megjelenése után építették meg a saját gépüket. Az amik nem pár hónap múlva az első V rakéták becsapódása után rendelkeztek saját rakétákkal. Megjegyzem, hogy von Braun és csapata nélkül jó ha mostanra lennének rakétáik.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-29 20:56
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 19:19 #57769

• Gipszj
Bazooka Joe írta:
HunBütyök írta:
Nem ismerem, az ilyen állítólagos csodamasinákat nem vágom...

Akkor nem kell közbeszólni ilyen marhaságokat.

HunBütyök írta:

Hát nem. Biztos azért vittek annyi Me 262-est Amerikába a háború után, hogy az ottani tudósok egy jót röhögjenek a gépen, mivel nekik már volt egy forradalmi konstrukciójuk, ami kenterbe verte a Fecskét.

+ ott volt még a V-1 - V-2. Milyen ellenlábast tudtak kifejleszteni? Semmilyet. A szövetséges tudósok csak kullogtak a németek után.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-06-29 18:23

A Me 262 azért volt forradalmi konstrukció mert nyilazott volt a szárnya. Az ilyen szerkezeteknek teljesen más a repülési tulajdonsága mint az egyenes szárnyúnak. Főleg leszállásnál és nagy sebességnél. Próbálkoztak előrenyilazottal is hátha jó lesz alapon, de nem lett jó. Egyébként a legtöbb országnak volt sugárhajtású repülőgépe a háború vége előtt is, de egyenes szárnnyal. A Lockheed P-80-as már a háború vége előtt szolgálatba állt, sőt Magyarországon kifejlesztés alatt állt a Jendrassik féle légcsavaros gázturbina, elsőként a világon. A 262-t a nyilazott szárny tette nagyobb teljesítményűvé a többinél. A második volt a MiG-15. Csak később jelent meg at F-86
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 19:34 #57771

• HunBütyök
Igazából a BM sorozatvetők is rakétákat tüzeltek... szilárd hajtóanyagű rakéták voltak.
Az első ezek közül az RS-82 volt aminvel 1929-ben kezdtek el foglalkozni. Von Braun ekkor még szerintem iskolába járt. A szovjetek az I-16-osra szereltek először rakétákat 1937-ben, ha jól emlékszem...
Az RS-82 Halkin Golnál debütélt ahol kettő japán repülőgépet lőttek le velük az I-16-osok. (5 db I-16-os vitt RS-82-ket)

A rakéta nem volt újkeletű dolog, a 20-as évek terméke csak tovább kellett fejleszteni...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 29 19:48 #57773

• Bazooka Joe
Ez kit érdekel? Ha ennyire kenték vágták VOLNA a rakétafejlesztést az amik és a szovjetek, akkor nem lett volna szükségük a német rakétatudósokra. Vagy tévednék?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Repülők 2011 jún. 30 03:32 #57775

• HunBütyök
Nem tudom... Na szóval VAP-250?
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla