Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 nov. 24 11:00 #6515

• Kurt Tank
Kösz a javítást. Kicsit kapkodtam, csakis azért írhattam el!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 10 17:01 #7496

• vargyul
Való igaz,volt radarjuk az éjszakai vadászoknak.Nagyon is sikeresek voltak-méghozzá passziv üzemmódban használták eleinte radarjaikat.A brit nehézbombázók navigációs és kötelék-tartás miatt a farok részen elhelyezett radarral tájékoztatták egymást.Az éjszakai vadászok észlelték a jelet,az eredmény nem volt kétséges.A britek az Ultra révén értesültek a dologról és egyszerűen lekapcsolták a radart,Nem maradt más a közvetlen észlelésre,csak a motorok lángcsóvái/ a földről is látszott tiszta időben/és a kondenzcsik,ha volt...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 00:07 #8515

• Kurt Tank
Na ja. De nem tudom észrevettéte-e, hogy a Nachtjagdfliegerek kiöregedett kétmotoros bombázókkal repültek. Pl. Bf-110, Ju-88 és még sorolhatnám. Én nem értem, hogy az éjszakai vadászok miért vannak még most is perifériális szinten. Nem sok mindent lehet róluk tudni. A pilótáik nem annyira híresek, mint Galland vagy Mölders stb. Egyszerűen nem értem!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 07:41 #8517

• Liberator
Az éjszakai vadászokat azért a háború vége felé alkalmazták nagyobb mértékben, jobb gépekkel. Talán azért nem voltak sikeresek a háború elején, mert nem volt meg hozzá a repülőgép, és a megfelelő radar.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 07:57 #8518

• SS Hitlerjugend
A Me-262-ből is készül éjszakai vadász változat ami már radarral volt felszerelve, igaz ebből ha jól tudom csak 1 db készült el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 10:26 #8523

• Ailles da Colon
Többi, is de ezeken radaros rávezető rendszer volt inkább, mint radar. És elég könnyen ki is játsztták a britek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 11:21 #8533

• Bazooka Joe
Ez a Me-262B-1a/U1 - Éjszakai vadász változat, FuG 218 Neptun fedélzeti lokátorral egész pontosan.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 11:24 #8536

• Ailles da Colon
Ja, könyveimben nekem is benne vannak.. A lényegen nem változtat. nem menthette meg a Harmadik Birodalmat...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 11:29 #8541

• Bazooka Joe
Értem, örülök neki, hogy jó könyveid vannak. És az ember miből tanuljon ha nem a könyvekből... Ott legalább kevesebbszer írhatnak le hülyeségeket.

Különben is azért vannak, hogy használjuk őket... s a benne lévő információkat megosszuk másokkal.

A lényeg meg az, hogy azért nem menthette meg a III. Birodalmat mert nem állt rendelkezésre elegendő idő, és nyersanyag megfelelő számú repülőgép létrehozásához.

Egyébként (némely hibájától eltekintve) messze felülmúlta kortársait!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-28 12:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 12:43 #8549

• Ailles da Colon
nem vitás. Csak az az átkozott hajtómű :evil:
Hirtelen gázadáskor jobb esetben leállt, rosszabb esetben felrobbant..
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 12:47 #8551

• Bazooka Joe
Is, illetve fel-és leszállásnál eléggé sebezhető volt (legtöbb esetben akkor támadtak rá), a futóművei is gyakran defektesek lettek, vagy kitörtek. Hát igen még kellett volna pár év, hogy kiforrottabbá tegyék ezt a konstrukciót.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 13:00 #8552

• Ailles da Colon
Ezért védelmezték a felszállásoknál messzerek vagy focke-wulf-ok.. na, ja, de a messzerek közül is (109-esek)nagyon nagyon sok tört össze leszállásnál
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 13:03 #8554

• Bazooka Joe
Viszont a Me-109-es egy gyönyörű pályát futott be!
Amit ki lehetett hozni abból a gépből azt kihozták, és láss csodát egy olyan vadászgépet alkottak ami minden korabeli géppel felvette a versenyt. A legjobb repülőgép volt szerintem a világháborúban.
Nemhiába, hogy a legtöbb ász ezzel a géppel repült!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 13:10 #8556

• Zeki
Ászok? Azok
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2008 dec. 28 13:11 #8557

• Ailles da Colon
Igen. Mivel nagyon jól fejleszthető volt.. Rendkívüli volt, bár a háború második felére, a túlerő legyőzte. A legtöbb típusnak legalább egyenrangú ellenfele volt!!!
Imádom azt a gépet, nekem is a kedvencem..
Mondjuk kellettek oda a pilóták is. Mint pl: Hans-Joachim Marseille 8afrika csillaga, vagy \&quot;Bubi\&quot; aki a világ legeredményesebb pilótája 352 igazolt lelövéssel ő lenne Erich Hartmann...
Hozzá kell tenni a repülőtaktikai zsenit, Adolf GAllandot is...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.08 másodperc
Joomla templates by a4joomla