Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 20 18:18 #22976

Nem hallotam még róla.Írj róla
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 20 18:27 #22982

panzer2 írta:
Nem hallotam még róla.Írj róla

A forrás a wikipedia:

A Fairey Swordfish a Fairey Aviation Vállalat által gyártott torpedóbombázó, a Brit Királyi Haditengerészet repülő alakulatainak kötelékében szolgált a második világháború során. Legénysége jó szívvel \"Stringbag\"-nek (Szatyor) becézte, utalva a gép fegyverzetének nagy választékára. A \"Kardhalak\" számtalan sikeres bevetést hajtottak végre a háború során, mint az olasz flotta tarantoi bázisa elleni támadás, a Bismarck német csatahajó mozgásképtelenné tétele, számos tengeralattjáró és hajó megsemmisítése. A Swordfish-t 1930-ban tervezték, 1936-ban állították hadrendbe, repülőgép hordozókról bevethető megfigyelő, felderítő és torpedóvető gépként egészen 1945-ig teljesített frontszolgálatot.

Íme még egy kép a \'Kardhalról\':
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 20 18:30 #22984

Kösz Monco utána néztem és nekik köszönhetik hogy a Bicmark elsülyedt
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 20 18:36 #22992

panzer2 írta:
Kösz Monco utána néztem és nekik köszönhetik hogy a Bicmark elsülyedt

Bizony. Kivették belőle elég rendesen a részüket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 20 18:47 #23000

• Bazooka Joe
Csodálkoztok, hogy elsüllyedt?! Miután elsüllyesztette a Hood-ot, Churchill ráküldte a Bismarckra az egész brit haditengerészetet, hogy semmisítse meg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 20 18:56 #23006

Bazooka Joe írta:
Csodálkoztok, hogy elsüllyedt?! Miután elsüllyesztette a Hood-ot, Churchill ráküldte a Bismarckra az egész brit haditengerészetet, hogy semmisítse meg.

A Bismarck legalább egyszer bizonyíthatott. A Tirpitz sajnos egyszer se. Kár érte. Mindkettőért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 07:09 #23046

• Zeki
Hát igen kedvenc hajóim , amikor a Tirpitz elsüllyedt a Harmadik Birodalomba azért jó erősen belecsapott a villám...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 07:29 #23054

Amúgy valaki nézi az új tengeri csatás sorozatott?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 07:33 #23056

panzer2 írta:
Amúgy valaki nézi az új tengeri csatás sorozatott?

Hol megy?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 07:38 #23060

National Geographic-on szerda este 21:00-kor
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 11:02 #23106

Bazooka Joe írta:
Szerintem fölösleges volt ekkora csatahalyókat építeni. 1 ilyennek az árából 10 tengeralattjárót lehetett volna építeni. De megintcsak ugye Hitler és a megalomániája.

Nem hiszem, hogy felesleges lett volna, ezt bizoyyítja, hogy a britek rettegtek tőlük. Gondolod, hogy a plusz U-boot mennyiség befolyásolta volna az Atlanti csatát? Szerintem nem. Ha lett volna a Kriegsmarinenak mondjuk néhány repülőgép-hordozója, több Bismarck osztályú csatahajója még akkor sem biztos, hogy az ő javukra billen a mérleg. Az U-boot hadviselésnek sajnos a háború vége felé sok értelme már nem volt. Ha a XXI-es típus előbb kerül bevetésre és tömeggyártásra, akkor talán.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 11:42 #23111

• Bazooka Joe
Szerintem meg több U-boot-al nagyobb sikereket érhettek volna el, mint pár csatahajóval. A csatahajók ideje már a II. vh felé lejárt. A technika már túlhaladta őket. Már minden a repülőgép anyahajókra épült.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 11:52 #23113

Igazad van, de hangsúlyozom, hogy az újabb típusú U-bootokkal lehetett volna ez elérni. A repülőgép-hordozók hiánya miatt pedig tényleg óriási hátrányban volt a Kriegsmarine.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 12:01 #23115

• Bazooka Joe
Beszélnél nekem egy kicsit ezekről a XXI osztályú \"Elektroboote\" tengeralattjárókról?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2009 dec. 21 12:14 #23118

Bazooka Joe írta:
Beszélnél nekem egy kicsit ezekről a XXI osztályú \"Elektroboote\" tengeralattjárókról?

Nos, a XXI-es típus a későn érkezett csúcstechnológiai fegyverek közé tartozott. Gyorsabb volt, mint a régebbi típusok, és ami az igazi előrelépés volt, hogy szinte korlátlan ideig volt képes a víz alatt maradni (Schnorchel készülék miatt). Olyan fejlett szonárja volt, hogy periszkóp nélkül is képes volt célba venni az \"áldozatát\", mindazonáltal húsz perc alatt tizenhét torpedó kilövésére volt képes. Az ellenséges radarok nem érzékelték.

Ismeretes az a történet, hogy a XXI-es típus Németo. kapitulációja után pár nappal még kint volt a vízen, s a kapitány úgy döntött, hogy teszteli a \"gépet\". A víz alatt odalopakodott egy brit hadihajóhoz, és vagy húsz percen keresztül araszolt mellette közvetlen közelről a víz alatt, anélkül hogy észrevették volna.

Nos, gondolj bele, ha ez előbb érkezik...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla