Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 10 09:42 #29205

GIXeRCool írta:
50-50 %.

Nem igazán. Egy pilóta nem áll le nyilatkozni, ha egy kamu történik, és visszaélnek a nevével.
Na pláne, nem azt mondja, amit mond, hanem közli, hogy menjenek a fenébe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 10 13:46 #29206

Hajcihő írta:
Kamikaze írta:
Hajcihő!
Gratula! Én kérek elnézést!

El van nézve!

Köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 10 13:47 #29207

Hajcihő írta:
Kamikaze írta:
Azért egyvalami bebizonyosodott: Murphy törvénye!
De a pilóta, meg az őrangyala is észnél voltak!
Az egyszer biztos!
Hiába, a rutin, meg az évek!

Hát nem ugyanezt mondtam?
De kellett hozzá a tökéletes helyzetfelismerés, és olyan biztos kéz is, ami kivételes!
Anderson azt mondta, hogy a pilótáknak nincs öngyilkos hajlamuk, és mindent megtett, hogy ezt túlélje, márpedig ez volt rá az egyetlen lehetőség.

De igen!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 10 17:58 #29211

• Zeki
Hát igaz
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 10 18:30 #29215

Zeki írta:
Hát igaz

Bizony igaz. Nem semmi, sőt, nem sámli!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 11 16:19 #29239

Íme egy cikk a II. vh-s amerikai WASP-okról:

www.npr.org/blogs/pictureshow/2010/03/a_...amera_photos_of.html

(Színes képek!)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 11 16:39 #29247

Kamikaze írta:

(Színes képek!)

Hát igen.

Nagyon kevesen tudják, hogy az USA-ban, de Nagy-Britanniában is, lányok vitték el a gépeket a gyárakból a katonai repterekre, mégpedig úgy, hogy közben be is repülték azokat!

Tehát gyári berepülőpilóták voltak!

Mindez pedig azért történt, hogy ne vonják el a hadszínterekről a katonai pilótákat.

Kétségtelen, hogy ezt úgy engedélyezték, mintha a fogukat húzták volna, de a lányok bebizonyították, hogy tudnak harci gépekkel, akár vadászokkal, akár bombázókkal repülni, felismerni a gépek gyártási hibáit, azok korrekciójával repülni, és úgy átadni a műszaki személyzetnek, hogy azok a katonai reptereken ki tudják azokat javítani (vagy, ha ott nem lehetett, akkor visszarepülték a gépeket a gyárakba). Sőt, még az elsődleges fegyverteszteket is elvégezték - átrepülés közben - a gépeken!

Jó fej csajszik lehettek, voltak!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 11 16:52 #29249

• Zeki
Ezt én se tudtam, mondjuk, de nagyon érdekes.
És tényleg jó fejek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 11 17:10 #29252

Zeki írta:
Ezt én se tudtam, mondjuk, de nagyon érdekes.
És tényleg jó fejek

Hajjaj!

Olvastam a visszaemlékezéseikből egy jó párat, hát semmivel sem tartottak kevésbé vad bulikat (az amcsi csajszik), mint a vadászpilóták!

Képzeld el, hogy nem nyafiztak, nem pakolták magukat, hanem \"Buli van!\" felkiáltással nyomultak, ahogy kell!

Ráadásul nem kicsit el lehetett beszélgetni velük normális dolgokról, és nem a körömlakkjuk színe, meg a legújabb szabású blúz volt a fő témájuk!

Tökre vagányak voltak - és nem kicsit - értelmesek is!

Gondolj bele, úgy 19-21 év körüli csajszik, egy egész tábornyi!

Juhééé!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 20 22:11 #29970

• HunBütyök
Repülők témában amatőr vagyok, de a TB-3 is rendszeresítve volt, és nem a Pe-8 volt ez egyetlen szovjet nehézbmbázó. Vagy tévedek?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 20 22:13 #29971

Biztos volt több...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 20 22:17 #29972

• HunBütyök
Hajcihő írta:
Kamikaze írta:

(Színes képek!)

Hát igen.

Nagyon kevesen tudják, hogy az USA-ban, de Nagy-Britanniában is, lányok vitték el a gépeket a gyárakból a katonai repterekre, mégpedig úgy, hogy közben be is repülték azokat!

Tehát gyári berepülőpilóták voltak!

Mindez pedig azért történt, hogy ne vonják el a hadszínterekről a katonai pilótákat.

Kétségtelen, hogy ezt úgy engedélyezték, mintha a fogukat húzták volna, de a lányok bebizonyították, hogy tudnak harci gépekkel, akár vadászokkal, akár bombázókkal repülni, felismerni a gépek gyártási hibáit, azok korrekciójával repülni, és úgy átadni a műszaki személyzetnek, hogy azok a katonai reptereken ki tudják azokat javítani (vagy, ha ott nem lehetett, akkor visszarepülték a gépeket a gyárakba). Sőt, még az elsődleges fegyverteszteket is elvégezték - átrepülés közben - a gépeken!

Jó fej csajszik lehettek, voltak!

A szovjeteknél meg sok-sk női pilóta volt. A legíhresebb az volt amikor Sztálingrád felett repkedett egy szovjet csajszi. és megtámadta őt egy Bf-109. A csaj nem esett kétségbe, fogta a jelzőpisztlyt és a jelzőrakétával olyan jól lött hogy a pilótát megölte a BF-109-ben. Az meg lepottyant. Ki is tüntették a csajt. Van egy könyvem a szovjet női hősökről és abban olvastam. NA Ő VOLT A VAGÁNY CSAJ!

Továbbá a Po-2 felderítőgépet azért csúflták a magyar pilóták Marinéninek, varrógépnek vagy kávédarálónak mert sok nő repült velük. A németek csak bosziknak becézték őket. Nagy károkat nem okoztak, de fentről kukkerolták a németeket meg a szövetségeseiket. Esetenként kis repeszbombákkal éjszakai zavaró repüléseket hajtottak végre. Kifejezetten irritáló nőszemélyek voltak. Én tutira kilyuggattam volna a bugyijukat egy légvédelmi Schwarzlose-zal!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 20 22:21 #29973

Jó a humorod Hunbütyök! különben én meg egy filmet néztem róluk abban is volt szó az \"Éjszakai boszorkányokról\"!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 25 02:33 #30265

• Rife
Ez a film számomra ismeretlen. A neten valahol fent van?
Amúgy a női pilóták a szovjet hadseregben nem csak PO-2 vel repültek. La-5 és egyéb komoly vadászgépekkel is. A leghíresebb ( a nevét most sajna nem tudom) női pilóta körül a mai napig legenda kering. A női pilóták amúgy a Vörös Hadseregben eléggé el nem ismert katonák voltak. Sok vezérkari tiszt nézte őket le nagyon csúnyán.
Erről talán tavaly olvastam is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 már. 25 19:49 #30354

Nem, a tévében volt a Női pilótákról szóló filmben, egy kis részlet! Még a Viasat Historyn!<br><br>Szerkesztette: Történelem p, Időpont: 2010-03-25 20:49
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc
Joomla templates by a4joomla