Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 05:17 #38250

• Gipszj
Az viszont elég. A katonai repülésben a gépek kötelékben szoktak fölszállni, le már nem mindíg, az első fölveri a port, a többi nyeli. Ha egyenként szállnak föl akkor méginkább.A sivatagi homok nem olyan mint a játszótéri, hanem mint a legfinomabb púder. Sohasem tudtam a kocsi sarkaiból teljesen kimosni, még évek múlva is ott voltak a nyomai.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 06:09 #38253

• Zeki
Jó kis sivatagi kalandjaid lehetnek.
Az olasz repülők szerintem kivételesen jók voltak, ahhoz képest, mennyi sértést visel ez a hadsereg. A repülőknek mindazonáltal, szerintem a sivatagban volt a legnehezebb, de most kalandozzunk a Csendes-óceánra ott, milyen hangulatos, amikor a japán katonák leveszik az álcahálót a repülőkről, kitolják őket a pálmák alól és mehetnek is azon a keskeny tisztáson felszállni, majd bevetésre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 08:01 #38261

• Bazooka Joe
A japánok egyébként ellátták álcafestéssel a repülőgépeiket? Mert sok helyen csak egy fehér alapszín van rájuk festve, meg 1-2 piros kör.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 08:16 #38262

jaj olyat mondtak a tvében sírtam volna legszívesebben azt mondták hogy a csendes-óceáni csata az pulykavadászat volt mert az elavult zero repülők nem volt ellenfelei a modern amerikai repülőknek .....<br><br>Szerkesztette: Luger, Időpont: 2010-08-12 10:17
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 08:56 #38266

• HunBütyök
Japán álcafestést nem szoktam látni, amikor 1937 táján kínában repkedtek akkor szép színes gépekkel tették azt. Nemtudom miért, talán csak azért amiért az első világháború pilótái? Tehát hog yegyediek lgynek a gépeik és \&quot;menőzzenek\&quot;?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 09:02 #38267

• HunBütyök
Luger írta:
jaj olyat mondtak a tvében sírtam volna legszívesebben azt mondták hogy a csendes-óceáni csata az pulykavadászat volt mert az elavult zero repülők nem volt ellenfelei a modern amerikai repülőknek .....&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Luger, Időpont: 2010-08-12 10:17

Ezért nem szabad tévében nézni ilyemsiket. Én is hallottam sok ilyen mulatságos dolgot már, pl. tudtátok hogy az abramsnek 76,2 mm-es géppuskája van?????? Ezt a national Geographicon így bemondták!!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 09:34 #38269

Luger írta:
jaj olyat mondtak a tvében sírtam volna legszívesebben azt mondták hogy a csendes-óceáni csata az pulykavadászat volt mert az elavult zero repülők nem volt ellenfelei a modern amerikai repülőknek .....&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Luger, Időpont: 2010-08-12 10:17

Hááát..., a TV \&quot;ismeretterjesztő\&quot; csatornái adásai miatt én is el szoktam használni egy-egy 100-as papírzsebkendő csomagot, amilyen baromságokat mondanak a magyar szinkronban, ezért aztán - hogy ne idegesítsem magam - a nyelvválasztón átkapcsolok az angolra, ott sokkal megnyugtatóbb a szöveg, bár - túl sűrűn - ott is felszínes.

Ami pedig a \&quot;pulykavadászatot\&quot; illeti, nos addigra valóban előállt az amerikai légifölény.
És bizony, addigra a Zero-k elavultak, mert - többek között - nem volt páncélvédelmük, és - addigra - alulmotorizálttá is váltak a Wildcat-eket felváltó Hellcat-ekkel szemben.

Ez persze önmagában nem lett volna elég, de a lokátorirányításon alapuló teljes fegyverzetrendszer, az egyre több jól kiképzett pilóta, szemben a japánok már nem pótolható veszteségével, 1944. június 19-én a \&quot;Mariana-szigeteki nagy pulykavadászat\&quot; valóban megtörtént.

A japánok 326 gépet indítottak az amerikai hajóhad elpusztítására, ebből 219-et lőttek le az amerikaiak, ha jól emlékszem, mindössze 22-23 gép saját veszteség mellett, és a megmenekült gépek jó fele is sérült volt.
Ezekből pedig a csata végére (augusztus 10.) mindössze 35 maradt meg!
Azért ez - enyhén szólva - döntő veszteség és vereség. Közel 90%-os!

Szóval a \&quot;nagy pulykavadászat\&quot; az létező dolog volt, mi több, azért lehetett ennyire eredményes, mert az amerikai gépek, és azok fegyverrendszerben történt alkalmazása, 1944-re ilyen mértékben múlta felül a japánok műszaki és személyi feltételeit.

A TV-adásokra visszatérve: Egészen egyszerűen nem érhető el a különböző ismeretterjesztő csatornák vezetősége, pedig többször próbáltam elérni őket, hogy segítséget ajánljak fel a magyar fordítások lektorálásához, mivel olyanok fordítanak katonai témájú dolgokat, akik még csak nem is ugatják a szakmát, de egészen egyszerűen elérhetetlenek.
Úgy vélem, hogy létezik egy magyar, TV-ből élő csoportocska, akik anyagi megfontolásból a legszarabb fordítókkal dolgoztatnak, és magasról tesznek a műsor minőségére, csak azzal foglalkoznak, hogy bezsebelhessék a fordításért járó pénz nagyobbik részét.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 10:16 #38277

• Roland
Luger írta:

Ezt a hülyeséget a Világháború alatt is terjesztették.
Így manipulálták az USA pilótáit.

Egyébként a Zero az egyik kedvenc légcsavaros repülőm, ezért nem lenne fer további ítéleteket mondanom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 10:23 #38281

• Bazooka Joe
Említetted Hajcihő a Hellcat-eket, de mi a helyzet a F4U Corsair-okkal?

Mennyire múlta felül / alul a A6M Zero-kat?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 11:31 #38289

• Zeki
Én még az 1960-90 közötti magyar történelem könyveken sírok. Egyik foglalkozott a Japán repüléstechnikai hadviseléssel, de olyanokat írt, hogy kész lett tőle az ember. Ez a kor átka.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 11:56 #38296

• Zeki
Salamon írta:
Kedvenc repülő hát az attól függ...
Ha vadászról van szó egyértelműen bf109
Ha pedig távolsági bombázóról akkor B-17
Amúgy stuka is jó gép ...

Üdv a fórumon
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 13:17 #38302

• Roland
Zeki írta:
Én még az 1960-90 közötti magyar történelem könyveken sírok. Egyik foglalkozott a Japán repüléstechnikai hadviseléssel, de olyanokat írt, hogy kész lett tőle az ember. Ez a kor átka.

Igen, ebből a korból nekem is megmaradt néhány könyv, Pl: a Győzelem fegyverei Stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 13:25 #38305

Roland írta:
Luger írta:

Egyébként a Zero az egyik kedvenc légcsavaros repülőm, ezért nem lenne fer további ítéleteket mondanom.

A technikai adatok ismeretében is egészen biztosan megállapítható, hogy a Hellcat-ek harcászati értelemben felülmúlták a Zero-kat, de nekem volt módom beszélgetni olyan pilótával, amelyik mindkettőt vezette.
Ez nem csoda, mert az USA-ban a mai napig repül mindkét gép, különböző légibemutatókon.

Nos annak ellenére, hogy a Zero - bizonyos korlátok között - jobban műrepülhető, de a Hellcat-ek lövésállósága, nagyobb vízszintes és zuhanósebessége, tűzereje, lőszerjavadalmazása é s célzóberendezése, a megfelelő harcmódok alkalmazása mellett, lekörözte a Zero-t.

A pilóta akivel beszéltem, csak annyit mondott, hogy nem szeretett volna egy Zero-ban ülni, ha egy Hellcat tűnt volna fel az égen.

Ez pedig mindent elmond.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 13:27 #38306

• Zeki
Hát igen, más repülőt vezető emberrel is beszéltél már?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 12 13:39 #38309

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
Luger írta:

A technikai adatok ismeretében is egészen biztosan megállapítható, hogy a Hellcat-ek harcászati értelemben felülmúlták a Zero-kat, de nekem volt módom beszélgetni olyan pilótával, amelyik mindkettőt vezette.
Ez nem csoda, mert az USA-ban a mai napig repül mindkét gép, különböző légibemutatókon.

Nos annak ellenére, hogy a Zero - bizonyos korlátok között - jobban műrepülhető, de a Hellcat-ek lövésállósága, nagyobb vízszintes és zuhanósebessége, tűzereje, lőszerjavadalmazása é s célzóberendezése, a megfelelő harcmódok alkalmazása mellett, lekörözte a Zero-t.

A pilóta akivel beszéltem, csak annyit mondott, hogy nem szeretett volna egy Zero-ban ülni, ha egy Hellcat tűnt volna fel az égen.

Ez pedig mindent elmond.

Igen, de a Zero egyik fontos alapanyaga a rizskarton volt, ebből következik, hogy jobban lehet vele manőverezni és a maga módján a lövésállósága egész megfelelő, ugyanis a rizskarton és a fa a találatoknál kilyukad és nem deformálódik.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla