Roland írta:
fell írta:
Szerintem egyet
Kösz a segítséget.
Közben már meg kaptam a választ privátban, valóban 1db., 800 kg-os Type torpedó hordozására volt képes.
Type torpedó?
Type valami torpedó nem, A Type az nem \"márkanév\" hanem Típus jelölése. Főként a nyugati kulturák hazsnálták, mivel a csirkelábas betűket nem értették. Valószínű a Torpedónak ha japán volt, akkor például \"hanytútyíityú-ityiputyi 2983\" volt a neve. Tehát leírták a japók a csirkelábas betűkkel hog ymicsoda és mellette az évszám. Cska nekünk z olvashatatlan, ezért \"Type 2953\" lett a torpedó neve. Meg az ellenségnél divat volt elnevezni őket. Pl. a Japán repcsi típus neve, és egy kódnevet kapott, pl. Betsy
A Chi az közepes harckocsit jelent, tehát pl. a Chi-ha harckocsi 1939-ben hivatalos néven Kyunana-shiki chu-sensha \"chi-ha\" volt.
A Chi, amit előbb írtam a Chu-sensha rövidítése, ez jelent szó szerint a közepes harckocsit. A Ha meg a 3. változat. Tehát a Type 2953 (a számot itt mindig elrontom) Chi-Ha az gyakorlatilag Model 2597 3-as jelű közepes harckocsi.
Tehát mindenféle jenki Type helyett (amit sokan szeretnk hazsnálni csak így önmagában) elég annyit írnunk hogy Chi-Ha harckocsi. Ez így minden elmond.