Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 31 07:10 #40904

Jagdpanther írta:
Ennek a \"csúzlinak\" a neve katapult, és ha jól tudom úgy használták (ha nem, akkor meg Hajcihő úgyis elmondja:lol:), hogy a repülőgép a katapulton beindította a motorját, teljes teljesítményre felpörgette, majd a katapult iszonyú erővel 10-15 m-es távon 80 km/h körüli sebességre gyorsította a gépet, ami a katapult végén már képes volt így a repülésre.

Ezeket a repülőgépeket posta szállítására, és felderítésre használták, a legritkább esetben szállítottak csak támadófeggyverzetet (bomba, torpedó, stb.).

Volt olyan cirkáló, amiben 2 katapultot is beépítettek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 31 09:46 #40920

HunBütyök írta:
Ez melyik FW-190? Mert sokféle volt abból is.

Tényleg Hajcihő, jut eszemb. Ha én a játékban hazsnálok horikeris meg vöröscsillagos jelzéseket az gáz? De hát én oktató jelleggel használom őket.

Egyáltalán nem gáz. Nem vagyunk németek, nálunk szabad, ha a történelmi hűség kedvéért alkalmazzuk őket.

Az önkényuralmi jelképek, vagy ahhoz nagyon hasonló, arra emlékeztető jelképek használatának a tilalma áll fenn, és a jogszabályi tilalmon túl, ép erkölcsű ember nem él vissza vele.
Erre a tilalmazott használatra nem csak a jobboldali szélsőség \"hajlamos\" a - manapság más számú sávot hordozó - árpádsávos lobogó és a náci és nyilas ruházatra emlékeztető egyenruhák használatával, de - szerencsére - kevesen figyeltek oda rá, és csak kevesek is álltak mögé, de az MSzMP, és annak elődje az MDP, valamint a korábban nem ennyire eufemisztikus nevű KMP (Kommunisták Magyarországi Pártja) közvetlen jogutódja a Munkáspárt próbálkozott azzal, hogy majdnem vörös színű, narancssárga ötágú csillaggal ruházza fel a pártlogóját, és eleinte jó néhány \"sztaríj papa\" (még az öregemberre is ezt a \"kedveskedő\" orosz jelzős szóösszetételt alkalmazták) jelent meg nyilvános rendezvényeken, a \"szépemlékű\" leninsapkával megkoronázott, munkásőregyenruhákban.

Nos, ha ez undorkeltő, és elriasztó, márpedig az, akkor a másik véglete is az.

Úgy vélem, hogy a nálunk alkalmazott jogszabály kiegyensúlyozott, és, ha volt valakinek gyerekszobája, és az nem az istálló volt, akkor ezt tiszteletben is tartja.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 31 09:58 #40921

HunBütyök írta:
Lenne eg ykérdésem.
Amint rakosgattam be a Sotuhampton hajót és nézegettm a többi képernyőnyi modellt, alátta egy érdekeset.

A hajókon valamiféle csúzli van amivel kicsúzliztéák a Walrus repülőcsónakot!!!! Enyhénszólva meglepődtem hogy egy hatalmas repülőcsónak hogyan tud csúzliból kilövődni, majd siklani és bekapcsolni a motort és elrepülni. És hogyan száll vissza a csúzlira hog yújr aki lehessen lőni!

Valaki mesélne erről a csúzlis Walrus repülőcsónakról?

Képet is találtam róla, tehát nem a modelelző fantáziájának szüleménye. de ki az aállat aki kilöveti magát egy egy repülőcsónakkal csúzliból?

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-08-31 07:47

Igen, a hajókon alkalmaztak gőzkatapultokat, és igen hasznosak voltak. Azonban a repülők nem szálltak vissza rá, mert ez teljesen lehetetlen. (Lett is volna a fedélzeten kellően nagy felfordulás, ha megpróbálták volna, és \"némi\" romképződés!)

A Walrous szépen leszállt a tengerre, és onnan daruval emelték ki, és úgy indították újra.
De volt ám pl. a Bismarckon is katapult, és használták is.
Kérdés: Ki tudja, hogy a Bismarckon milyen típusú vízirepülőgép szolgált?

Ami még téves és Jagdpanther helyesen korrigálta, a repcsimotorokat előre indították be, és teljes teljesítményre pörgették fel, majd ezután lőtték ki a repcsiket.

Még egy érdekesség: Az atlanti csatában a britek kénytelenek voltak - nagy kétségbeesésükben - sima szárazföldi Hurrican-eket bevetni gőzkatapultról a konvojok védelmében, amelyek ugyanúgy a vízre szálltak le, majd szépen elsüllyedtek, eztán a pilótáikat halászták ki. Nem kicsit pazarló felhasználás volt, ráadásul - taktikai szempontból - igen csak eredménytelen, hiszen nem lehetett elégséges mennyiségű gépet szállítani ahhoz, hogy a folyamatos védernyőt biztosítani lehessen, így haszna sem igazán volt.
Gyorsan \"le is szoktak\" róla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 aug. 31 10:16 #40926

HunBütyök írta:

Tényleg Hajcihő, jut eszemb. Ha én a játékban hazsnálok horikeris meg vöröscsillagos jelzéseket az gáz? De hát én oktató jelleggel használom őket.

És ami kimaradt: Ez a 8. széria gépe. Azt hiszem az A alváltozatból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 10:49 #41308

• koi
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Azt valószínű a Stuka kiváltására csinálták,bár még csak 12 éves vagyok,így ti tudjátok jobban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 12:41 #41315

koi írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Azt valószínű a Stuka kiváltására csinálták,bár még csak 12 éves vagyok,így ti tudjátok jobban.

Szia koi!

Nem. A Stuka = Ju87 zuhanóbombázó volt. Az Fw 190, pedig vadászgép.
És - már a háború második évében - ezzel tervezték leváltani a Bf 109-eseket, ez azonban az egyre nagyobb gyártási igény következtében, csak terv maradt.
Így mindkét típust és alváltozataikat (fejlesztéseiket) folyamatosan gyártották a háború alatt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 16:06 #41321

• Gipszj
Bocsánat, de úgy tudom, hogy vadász, vadászbombázó, csatagép változatai voltak, sőt ha nem tévedek még torpedóvető is volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 18:23 #41328

• Roland
Gipszj írta:
Bocsánat, de úgy tudom, hogy vadász, vadászbombázó, csatagép változatai voltak, sőt ha nem tévedek még torpedóvető is volt.

Az alapváltozata zuhanóbombázó volt. Sajnos nem tudok ilyen típusváltozatokról, pedig voltak egzotikus darabjai, harckocsivadásztól az oktató gépig.

Böngészd át. Egész alapos leírás;) : hu.wikipedia.org/wiki/Junkers_Ju_87
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 19:37 #41337

Roland írta:
Gipszj írta:

Az alapváltozata zuhanóbombázó volt. Sajnos nem tudok ilyen típusváltozatokról, pedig voltak egzotikus darabjai, harckocsivadásztól az oktató gépig.

A Fw 190 nek voltak a Gipszj által leírtak,, nem a Stukának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 20:00 #41344

• Roland
cserpakszabi írta:
Roland írta:
Gipszj írta:

Igen, idő közben rájöttem. Nagyon tetszik a Focke-Wulf Fw 190-es alap konstrukció. Érdekelne a torpedóvető változata. Elég kevés adat van fenntartva róla.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 20:03 #41346

Roland írta:
cserpakszabi írta:
Roland írta:
Gipszj írta:

Igen, idő közben rájöttem. Nagyon tetszik a Focke-Wulf Fw 190-es alap konstrukció. Érdekelne a torpedóvető változata. Elég kevés adat van fenntartva róla.

hmmm... a torpedóváltozatról tényleg, én sem találtam túl sok adatot. Ami lehetséges, nem olyan sokszor használták ki a gépnek eme oldalát.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 20:08 #41348

• Roland
cserpakszabi írta:
Roland írta:
cserpakszabi írta:
Roland írta:
Gipszj írta:

hmmm... a torpedóváltozatról tényleg, én sem találtam túl sok adatot. Ami lehetséges, nem olyan sokszor használták ki a gépnek eme oldalát.

Őszintén szólva az európai harcokra ez nem is volt annyira jellemző. Ettől függetlenül hasznos lehetett volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 20:24 #41350

• Gipszj
Az A-5/U14, az U15 és F-8/R15 változat volt a torpedóvető
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 20:43 #41351

Gipszj írta:

Bocsi, de a Focke-Wulf 190 típust eleve vadászgépnek tervezték, az egyik legfontosabb célja az volt, hogy a Bf 109 konstrukciós hibáit küszöböljék ki vele.
Zuhanóféklapot soha nem terveztek hozzá.

A vadászbombázó feladatkör Hitler mániája miatt jelent meg a típusnál, a csatarepülő funkció pedig azért, mert igazán jó csatarepülőgéppel nem rendelkeztek, és, bár a Ju 87-es késői változatai kiváló harckocsielhárítónak minősültek, alacsony sebességük okán túl könnyű prédák voltak. Az Fw 190-eseket (jellemzően a vadászbombázó változatot) viszont viszonylag könnyű volt csatarepülő feladatra átszerelni, némi fenékpáncéllal, és gépágyúkkal.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 04 21:15 #41352

• Roland
Hajcihő írta:
Gipszj írta:

Bocsi, de a Focke-Wulf 190 típust eleve vadászgépnek tervezték, az egyik legfontosabb célja az volt, hogy a Bf 109 konstrukciós hibáit küszöböljék ki vele.
Zuhanóféklapot soha nem terveztek hozzá.

A vadászbombázó feladatkör Hitler mániája miatt jelent meg a típusnál, a csatarepülő funkció pedig azért, mert igazán jó csatarepülőgéppel nem rendelkeztek, és, bár a Ju 87-es késői változatai kiváló harckocsielhárítónak minősültek, alacsony sebességük okán túl könnyű prédák voltak. Az Fw 190-eseket (jellemzően a vadászbombázó változatot) viszont viszonylag könnyű volt csatarepülő feladatra átszerelni, némi fenékpáncéllal, és gépágyúkkal.

A Stukák sok páncélos sorsát keserítették meg.
Többre mentek volna, ha kiküszöbölik a lassúság problémáját.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla