Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Repülők

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 08:08 #42258

Hajcihő írta:
Gipszj írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Talán szakszavad nem?

Nem. Szakszóm = szakszolgálati engedélyem.

Szakszolgálati engedély az olyan mint autónál a jogosítvány, de ez nem járműfajtára szól (szgk, vagy thgk) hanem típusra (Z526F és Z726U az kettő, pedig mind a kettő kétüléses, 180LE-s, az 526-nak a továbbfejlesztett változata a 726-os. Mintha autónál külön kéne vizsgázni VW Golf-ból és Passat-ból.

Pontosan.
És ilyenem van pl. néhány Spitfire változatra.

Nem semmi!
És még mire van szakszód?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 09:13 #42260

Kamikaze írta:
Hajcihő írta:
Gipszj írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Talán szakszavad nem?

Szakszolgálati engedély az olyan mint autónál a jogosítvány, de ez nem járműfajtára szól (szgk, vagy thgk) hanem típusra (Z526F és Z726U az kettő, pedig mind a kettő kétüléses, 180LE-s, az 526-nak a továbbfejlesztett változata a 726-os. Mintha autónál külön kéne vizsgázni VW Golf-ból és Passat-ból.

Pontosan.

Nem semmi!

Pl. Mustang P-51D (Merlin Packard V-1650-7 motorral, Hamilton Standard Hydromatic 24D50-65, és Aeroproducts Unimatic A-542-AI légcsavarral egyaránt, ez utóbbi a K változatra is feljogosít) Bf 109 Buchon (ez a spanyol Merlin motoros Messzer), és még sok másra is, ezen belül többféle Spitfire-re, de, B-25D Mitchell bombázóra, és B-17J-re is, és repültem B-29-est is de arra nincs szakszóm. Meg még jó pár vadászra, de most jusse irkálom végig.
Ez egyébként nem túl nehéz dolog, mert Amerikában a mai napig repülnek, és Európában is van pár hozzáférési lehetőség. Az USA-ban ez annál is egyszerűbb, mert - ha kellő szakértelemmel bírsz - akkor pusztán pénz kérdése, hogy repülhess ilyenekkel. (Na pláne, ha beajánlanak;) )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 09:54 #42263

Hogy ha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre...

Majd hozzád fordulok ajánlásért!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 09:55 #42264

Hajcihő írta:
Kamikaze írta:
Hajcihő írta:
Gipszj írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Talán szakszavad nem?

Pontosan.

Nem semmi!

Pl. Mustang P-51D (Merlin Packard V-1650-7 motorral, Hamilton Standard Hydromatic 24D50-65, és Aeroproducts Unimatic A-542-AI légcsavarral egyaránt, ez utóbbi a K változatra is feljogosít) Bf 109 Buchon (ez a spanyol Merlin motoros Messzer), és még sok másra is, ezen belül többféle Spitfire-re, de, B-25D Mitchell bombázóra, és B-17J-re is, és repültem B-29-est is de arra nincs szakszóm. Meg még jó pár vadászra, de most jusse irkálom végig.
Ez egyébként nem túl nehéz dolog, mert Amerikában a mai napig repülnek, és Európában is van pár hozzáférési lehetőség. Az USA-ban ez annál is egyszerűbb, mert - ha kellő szakértelemmel bírsz - akkor pusztán pénz kérdése, hogy repülhess ilyenekkel. (Na pláne, ha beajánlanak;) )

Amúgy le a kalappal!
Impozáns a listád...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 09:56 #42265

Kamikaze írta:
Hogy ha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre...

Majd hozzád fordulok ajánlásért!

De előtte szerezd meg a motoros A,B,C vizsgákat, minimum.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 09:57 #42266

Kamikaze írta:
Hajcihő írta:
Kamikaze írta:
Hajcihő írta:
Gipszj írta:
Hajcihő írta:
HunBütyök írta:
Talán szakszavad nem?

Pontosan.

Nem semmi!

Amúgy le a kalappal!
Impozáns a listád...

Ennél még impozánsabb, és ezzel nem akarok felvágni.
Egyszerűen érdekelt a dolog, és lehetőségem nyílt rá. Tehát szórakoztam. Ennyi az egész.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 18:39 #42392

• HunBütyök
Ez kommersz lista, kommersz repülőkhöz. B-25 Mitchellt még én is ismerem, pedig én nem vagyok egy szárnyasnyúl. SAőt midnen gépt ismerek, amiket itt felsoroltak. Ha mondjuk P.11c vagy Cr-32-re lenne szakszója valakinek, na az lenne a valami! Vagy VM Sólyomra, vagy SM.79-re! Mustang, Spitfire, Hurricane, B-25, B-29... Ismerjük be hogy kicsit átlagos.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 18:46 #42393

• HunBütyök
A Bf-109-cel megegyező tulajdonságó D.520-ra szóló szakszó is jó volna. Ez is a kedvenc rpülőgépem. Francia barátom szerint a legjobb francia repülőgép volt. Az MS.406-ot nem mondom, mert az nem vol ttúl jó repülőgép. DE MS.406-ból van is működő példány.

www.youtube.com/watch#!v=m_1mLe5kV6Y&feature=related

hajcihő ha kiderül hogy éppen te vezeted ezt a repülőgépet akkor besárgulok az irigységtől.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 20:21 #42415

HunBütyök írta:
Ez kommersz lista, kommersz repülőkhöz. B-25 Mitchellt még én is ismerem, pedig én nem vagyok egy szárnyasnyúl. SAőt midnen gépt ismerek, amiket itt felsoroltak. Ha mondjuk P.11c vagy Cr-32-re lenne szakszója valakinek, na az lenne a valami! Vagy VM Sólyomra, vagy SM.79-re! Mustang, Spitfire, Hurricane, B-25, B-29... Ismerjük be hogy kicsit átlagos.

Ne képzeld, hogy nekem nem csorgott rá a nyálam, csak sajnos vagy már egy sincs belőlük, vagy repképes példányuk nincs. Így aztán szakszót sem lehet szerezni rájuk.
Viszont CASA 2.111C,F-re ami JUMO 211F-2 motoros, a T8-ra és a B,D,-re is van szakszóm, ami mind a Heinkel 111-H-16, Rolls-Royce Merlin 500-as motorral szerelt spanyol változata !
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 20:33 #42418

• HunBütyök
Na az már valami! Spanyol Heinkel! Te egy \"állat\" vagy! Ezt már szeretem!

Amúgy MS.406-ból van működő.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 21:08 #42425

• Gipszj
Nem is tudtam, hogy B-29-ből is van repülőképes példány.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 21:57 #42427

Gipszj írta:

Hogy ma van-e még, azt nem tudom, de a 70\'-es években még volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 14 21:58 #42428

HunBütyök írta:
Na az már valami! Spanyol Heinkel! Te egy \"állat\" vagy! Ezt már szeretem!

Amúgy MS.406-ból van működő.

Hooooool????
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 15 04:51 #42430

• HunBütyök
A vidien amit linkeltem is ott repül egy. Úgy vélem Franciaországban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc repülők 2010 szep. 15 08:33 #42437

Hajcihő írta:
Gipszj írta:

Hogy ma van-e még, azt nem tudom, de a 70\'-es években még volt.

Igen van repülőképes példány:

Az egyetlen repülőképes példány a Commemorative Air Force (CAF) /USA/ kötelékében egy Boeing B-29 Superfortress \"Fifi\" névvel (Serial number: 44-62070)!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla