Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tehergépjárművek, vontatók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tehergépjárművek, vontatók

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 12 06:12 #38254

• Zeki
Az kedves lehet.
- Ott jönnek a gépeink, integessünk nekik.
- Hé Borisz ezek, valamit ledobnak?
- Hoppá.
Az Indiai hadseregnek brit vontatói, vagy szekereik voltak? Nem hiszem, hogy indiai tehergépkocsi...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 12 09:52 #38271

• Roland
Zeki írta:
Az kedves lehet.
- Ott jönnek a gépeink, integessünk nekik.
- Hé Borisz ezek, valamit ledobnak?
- Hoppá.
Az Indiai hadseregnek brit vontatói, vagy szekereik voltak? Nem hiszem, hogy indiai tehergépkocsi...

Hát, valószínűleg a Britek pénzelték őket és látták el járművekkel oly annyira, hogy 1939-ben hadat mertek üzenni Németországnak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 12 11:35 #38291

• Zeki
Az szerintem nem is volt kérdés, hogy egy brit gyarmat hadat üzen e Németországnak. Ami akkor brit volt, vagy brit szimpatizáns az a briteket segítette.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 12 13:14 #38301

• Roland
Zeki írta:
Az szerintem nem is volt kérdés, hogy egy brit gyarmat hadat üzen e Németországnak. Ami akkor brit volt, vagy brit szimpatizáns az a briteket segítette.

Nem önszántukból segítették őket. Ezek a gyarmatok sanyarogtak. (Véletlenül sem akarok átmenni jelenpolitikába, de az utolsó afrikai gyarmat 92-ig sínylődött.)
Tehát, teljességgel kizárt, hogy ezek a gyarmatok önálló hadipari cikkekkel rendelkeztek volna.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 12 13:30 #38308

• Zeki
Ez nem igaz, Indiának voltak saját páncélosai, Bütyök mesélte is. I. Világháborús brit fegyvereket használtak nagyrészt, de voltak saját gyártmányok is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 12 13:47 #38311

• Roland
Zeki írta:
Ez nem igaz, Indiának voltak saját páncélosai, Bütyök mesélte is. I. Világháborús brit fegyvereket használtak nagyrészt, de voltak saját gyártmányok is.

Kíváncsivá tettél. Utána nézek. De gondolj csak bele. India csak egy gyarmat, ami viszonylag kiemelkedik a többi közül.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 27 10:44 #40558

• koi
nekem a Katyusa alapjárműve tetszik igazán
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 27 10:49 #40562

Zeki írta:

Pontosan. 1939. Szeptember 3-án Franciaország, és Anglia és gyarmataik is hadat üzentek (Tán még a Dél-Afrikai Köztársaság is)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 27 10:57 #40565

• koi
cserpakszabi írta:
Zeki írta:

Pontosan. 1939. Szeptember 3-án Franciaország, és Anglia és gyarmataik is hadat üzentek (Tán még a Dél-Afrikai Köztársaság is)

asszem az is hadat üzent,bár csak a déli féltekére ,,lepimaszkodó\" német hajókat lőhették!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 27 11:15 #40574

cserpakszabi írta:
Zeki írta:

Tutira, és pilótákat is kiképeztek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 27 14:43 #40589

• koi
Hajcihő írta:
cserpakszabi írta:
Zeki írta:

hát erről még nemigen hallottam
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 27 15:21 #40591

• Zeki
koi írta:
asszem az is hadat üzent,bár csak a déli féltekére ,,lepimaszkodó\" német hajókat lőhették!

Hát nem igazán. Dél-Afrikai Köztársaságból is csatlakoztak katonák szövetségesekhez.<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-08-28 17:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 28 15:43 #40647

• Gipszj
koi írta:
Hajcihő írta:
cserpakszabi írta:
Zeki írta:

Dél-Afrikában kezdték a kiképzést, de azután áthelyezték Kanadába, mert az közelebb van. \&quot;Tengerész\&quot; Malan is dél-afrikai volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 29 11:31 #40732

• koi
Gipszj írta:
koi írta:
Hajcihő írta:
cserpakszabi írta:
Zeki írta:

Dél-Afrikában kezdték a kiképzést, de azután áthelyezték Kanadába, mert az közelebb van. \&quot;Tengerész\&quot; Malan is dél-afrikai volt.

ez pöpec
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 aug. 30 05:42 #40798

• Zeki
Koi, mivel még új vagy szeretnélek megkérni, hogy ha lehet teljes mondatokat írj (bővítettet - alany, állítmány, tárgy etc....). Jobb ha én, mintsem más szól
Köszönöm.<br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-08-30 07:43
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla