Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tehergépjárművek, vontatók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tehergépjárművek, vontatók

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 02 20:04 #45689

• Gipszj
Metalljacket írta:
Értem én, értem, hogyne érteném. Csak még mindig nem világos, hogy ilyenformán mi értelme volt az egésznek? Az a pilótafülkében elhelyezett kormánykerék? Hát nem mindegy, hogy kereket forgatsz, vagy két kart rángatsz ahhoz hogy arra menj amerre szeretnél?

Elvileg mindegy. Gyakorlatban könnyebb finomabban kormányozni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 02 20:42 #45695

• HunBütyök
Naja, de az első kereket meg kormánnyal jó kormányozni nem? Mivel az első kerék is sok szerpet vállalt a jármű fordításában, a lánctalpak fékezése meg ennek segített. Az volt a szervó.

Ez lhet a magyarázat. Mert oké, ha a németknek lett volna csak kormányos félhrnyója, azt mondom oké, a németek zizik voltak kicsit, de a francia, amerikai félhernyók is kormányosak voltak. És ha a franciák rájöttek, hogy ez kormányosan király, már 1919-1920-ban, akkor az nem lehetett véletlen műve.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 03 10:00 #45726

• Metalljacket
HunBütyök Naja, de az első kereket meg kormánnyal jó kormányozni nem? Mivel az első kerék is sok szerpet vállalt a jármű fordításában, a lánctalpak fékezése meg ennek segített. Az volt a szervó.

Ez lhet a magyarázat. Mert oké, ha a németknek lett volna csak kormányos félhrnyója, azt mondom oké, a németek zizik voltak kicsit, de a francia, amerikai félhernyók is kormányosak voltak. És ha a franciák rájöttek, hogy ez kormányosan király, már 1919-1920-ban, akkor az nem lehetett véletlen műve.

Rendben van, legyen nektek karácsony! Lehet ha vezetnék egyet a kétbotos DT helyett akkor tisztábban felfognám. Az induló járgány, a lánctalpas motor akkor is egy röhej. A kormány még csak csak, de hogy minek kellett oda az a lemezvillás első kerék?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 03 14:18 #45741

• HunBütyök
Menj fel ide, itt segítenek biztos:

forum.axishistory.com/index.php?sid=ec0f...1b67a19ffeaddee92754

Segítenek biztosan!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 10 18:14 #46758

• koi
Hogy miket nem talál az ember az interneten...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 11 19:16 #46987

Húúúúú...
Hát ez elképeztő!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 11 19:36 #46998

• HunBütyök
Már megint ezek a semmitmondó hozzászólások.. srácok, srácok nem lesz ez jó így...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 11 21:21 #47046

HunBütyök írta:
Már megint ezek a semmitmondó hozzászólások.. srácok, srácok nem lesz ez jó így...

Látod ezért írtam hogy nem szeretem az értelmetlen hozzászólásokat .
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 13 05:41 #47254

• HunBütyök
Jajj, kegyelem!

Nashorn barátunk mé gnem ismer engem. Írt nekem egy kiigazító hozzászóülást a lezárt topicban, de itt kell, válaszoljak rá.

Helló!

Az M3 Half-track nem hivatalos név.

Képzeld az amerikaiak csak ilyen kis butusok voltak, hogy azonos nevekkel illettek sok mindent.
M3 Half-Track Personal Carrier, azaz M3 féllánctalpas személyszállító.

Olyan hogy \"M3/A1\" nem volt kérlek ne dezinformáld az olvasókat. M3A1 volt, ami pl. jelölhet felderító gépkocsit is. Igen ám. de pl. az M3A1-hez hozzátesszük azt hog yfelderítő gépkocsi, vagy ha szövegkörnyezetben említjük, hogy pl. a szovjet felderítők M3A1-ei, akkor tudjuk hogy a jó kis gumikerekű kisautóűra gondolunk.

De ha kötekedni akarnék, nem M3A1 75 mm gun motor carriage volt a Kelly hőseiben hanem T-30 Howitzer Motor Carriage. Egy 75 mm-es ejtőernyősök által is használt könnyű M1A1 tarack figyeg a tetején. Emellett M3 normál cspatszállító is felbukkan benne.

Kérlek ne dezinformáld az olvasókat!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 13 05:46 #47255

• HunBütyök
Ajánlom figyelmedbe a \"World War Two Military Vehicles - Transport & Halftracks\" című könyvet.

Nálunk sajnos nem kapható, de a net csodákra képes.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Kezdetnek megteszi. NÉmet, Brit, Amcsi, Szovjet, Japán, Francia, Olasz szállítójárművek vannak benne. sajnos lengyel, finn, magyar hiányzik, ahogy belga is, de maj dtalán egyszer olyankönyv is születik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 13 06:21 #47265

Kb.:10 év múlva lehetne kapni magyarul is.
Most jut eszembe,hogy a Replica makett,és modellboltban vannak ilyen könyvek.Persze az összes angolul van,és talán még ilyet is kapni.<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2010-11-13 07:21
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 13 06:50 #47268

• HunBütyök
Hm.... ez már döfi!

Rékeresek neten! Köszi az infót.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 13 14:54 #47311

Amúgy a Replica a Fehérvári úton van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 15 18:55 #47732

• Einer spinnt immer!
ez most HunBütyöknek!

Tudsz mondani jobb tehergépkocsit az Opel Blitz-nél?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2010 nov. 15 19:00 #47738

Én tudok egyet!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla