Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Filmek

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 25 19:23 #53717

Én imádom az ilyen háborús filmeket.
A német adásokon minden hónapban kb.:5-6db háborús film van.A nagymamámmal szoktam nézni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 26 10:46 #53743

Valaki tudna nekem segíteni hogy Az őrület határán című filmet érdemes-e megnézni és ha igen akkor hol lehet megszerezni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 26 11:07 #53746

• Bazooka Joe
100 %-ban ajánlom neked zsen1!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 26 11:34 #53754

Köszönöm
Mosmár akkor csak a Téli háború filmet kéne megszerezni
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 26 12:46 #53759

zsen1 írta:
Valaki tudna nekem segíteni hogy Az őrület határán című filmet érdemes-e megnézni és ha igen akkor hol lehet megszerezni

Érdemes megnézni és ha tetszett akkor James Jones: A vékony vörös vonal c. könyvét is ajánlom, ebből készült a film, és bár a film is nagyon jó, de mint általában a könyv még ezt is mesze felülmúlja, egyszerűen zseniális...
Nem ismerem a linkelés itteni szabályait, de van olyan oldal ahol szinte az összes magyarított II.vh-s film megtalálható egy helyen...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 26 16:30 #53767

• szenszej95
karoton írta:
zsen1 írta:

Érdemes megnézni és ha tetszett akkor James Jones: A vékony vörös vonal c. könyvét is ajánlom, ebből készült a film, és bár a film is nagyon jó, de mint általában a könyv még ezt is mesze felülmúlja, egyszerűen zseniális...
Nem ismerem a linkelés itteni szabályait, de van olyan oldal ahol szinte az összes magyarított II.vh-s film megtalálható egy helyen...

Akkor a linket kérném privátban, ha lehet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 feb. 26 16:56 #53768

karoton írta:
zsen1 írta:

Köszönöm akkor a könyvet is megkeresem és én is örülnék annak a linknek
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 01 12:15 #54006

Megnéztem a Téli háborút, vegyesek a tapasztalatok, vsz az ajánlások miatt többet vártam, mint ami benne volt...
Alapmotívum a kis finn hds. egyszerű bakáinak a harca a nagy szomszéd ellen.
A történet a szokásos optimista bevonulás-tűzkeresztség és kijózanodás- kis hátországi pihenő -nagy végső csata vonalat követi, folyamatos szereplőhullással.
Pozitívumok: az ínyenceket is kielégíthetik a korabeli harceszközök széles skálája, jó és látványos csatajelenetek sora, magas \"rokonszenvindex\" a finnekkel.
Negatívum: szereplők elnagyoltak, kidolgozatlanok, a túlhangsúlyozott különbség a két fél erőforrásai között néha a negatív tartományba löki a \"hitelességmutatót\", kicsit hosszabb a kelleténél és egy idő után monotonná válik - bár talán ez is koncepció volt.
Összességében tényleg a jobb háborús filmek közé tartozik, egy megnézést minimum megér.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 05 17:27 #54198

• banditos
karoton írta:
Megnéztem a Téli háborút, vegyesek a tapasztalatok, vsz az ajánlások miatt többet vártam, mint ami benne volt...
Alapmotívum a kis finn hds. egyszerű bakáinak a harca a nagy szomszéd ellen.
A történet a szokásos optimista bevonulás-tűzkeresztség és kijózanodás- kis hátországi pihenő -nagy végső csata vonalat követi, folyamatos szereplőhullással.
Pozitívumok: az ínyenceket is kielégíthetik a korabeli harceszközök széles skálája, jó és látványos csatajelenetek sora, magas \"rokonszenvindex\" a finnekkel.
Negatívum: szereplők elnagyoltak, kidolgozatlanok, a túlhangsúlyozott különbség a két fél erőforrásai között néha a negatív tartományba löki a \"hitelességmutatót\", kicsit hosszabb a kelleténél és egy idő után monotonná válik - bár talán ez is koncepció volt.
Összességében tényleg a jobb háborús filmek közé tartozik, egy megnézést minimum megér.

De azt is nézd tisztelt karoton,hogy a film elég régi 1970 elötti.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 05 18:17 #54200

Annyira azért nem, 1989-es
Finnország a SZU érdekszférájába tartozott, még ha nem is olyan mértékben mint mi, de ott egy ilyen filmet korábban nem nagyon forgathattak volna...
De mire értetted a régiség hatását? A vontatottságra? Az magyarázható azzal is, hogy a finneknél ez sorozat volt 265 perceben, amiből lett egy 195 perces film, nyugaton egy rövidebb kétórás verzió is ment.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 06 19:30 #54249

• Bazooka Joe
Új ismertetőt írtam. Lessétek meg!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 06 20:23 #54250

• HunBütyök
nekem pont azért tetszett a talvisota mert inkább a haditechnikár amentek rá és magára a háborúra. A szereplők tényleg átlagos jellemek, átlagos színészek de egy hadseregben az emberek nem hősök legtöbbször hanem csak számok. Amik pl. a dögcédulájukba van belenyomtatva. Kicsit felülről figyeli az egész háborút és inkább apró mondatokkal utal az elszántságra és a \"hírózásra\". Ez a múgy a többi, és későbbi finn filmekre is jellemző. Lásd Ambush, Tali-Ihantala.

Én sokszor meg bírom nézni mert úgy ahogy van szenzációs. Életem egyik legjobb világháborús filmje a Westerplatte mellett. Már csak nekünk kéne ilyet forgatnunk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 06 20:26 #54251

• HunBütyök
Bazooka Joe írta:
Új ismertetőt írtam. Lessétek meg!

Mindenképpen megnézem hiszen francia. A Tigris látom itt is eléggé elbaltázott de sebaj, megszoktuk. Láttuk már az Afrika Korps-ot M24 Chafee-kkel is harcolni!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 08 14:05 #54305

Végre megnéztem A breszti erőd c. filmet.
2010-es orosz alkotás, állítólag 8 millió dollárból készült és ez meg is látszik.
Nagyszerű és nagyon durva csatajelenetek egész sorát láthatjuk benne, van itt minden elképesztő képsorokkal: légitámadások, kis légiharc, folyamátkelés, tüzérségi tűzcsapások, harckocsik, közelharc, bunkerkifüstölések, éjszakai támadások, tömegrohamok, apokaliptikus jelenetek egész sora, szóval akik a fentieket keresik egy vh-s filmben azoknak kötelező darab.
Békés idillel kezdődik a film, bemutatva az erőd helyőrségének és a családjaiknak nyugalmas hétköznapjait, aztán 1941 június 22-én hajnalban elszabadul a pokol és jó egy órán át pörögnek a fent említett jelenetek.
Aztán egy kicsit leül a film, a lendületes akciók helyett a védők szenvedései kerülnek középpontba és egy kitörési kísérletet leszámítva ez így is marad végig, a film ezen a szakasza a hősöknek állít emléket és ez igazán a végén csúcsosodik ki.
Az események jó részét egy 15 éves kadét szemén keresztül láthatjuk, de ez ne ijesszen el senkit, messze nem gyerekfilm, ritka durva képsorokkal van tele...
Negatívum kevés van, a németek az első percektől kezdve állatként viselkednek, de orosz filmekben ez megszokott, ahogy a tömegrohamok is, bár ezt nem feltétlenül védekezés gyanánt kellene produkálniuk...
Összességében jó volt, biztos nem most láttam utoljára.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Filmek 2011 már. 08 16:41 #54312

• HunBütyök
Kíváncsivá tettél, az orosz filmek nagyon jók.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla