Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 19:57 #34727

• HunBütyök
Hú, ez jó kép, de kérdés, hogy nem-e később készült. Amúgy kevesen tudják, de az irániak is harcoltak 1942-ben! A világháború egyik legmeghatározóbb ütközete zajlott Perzsiában. De erről sem ír senki. Portillo te nem tennéd meg?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 19:59 #34728

Szerintem az etiopiak 1936 körul vertek az olaszokat
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:03 #34729

HunBütyök írta:
Hú, ez jó kép, de kérdés, hogy nem-e később készült. Amúgy kevesen tudják, de az irániak is harcoltak 1942-ben! A világháború egyik legmeghatározóbb ütközete zajlott Perzsiában. De erről sem ír senki. Portillo te nem tennéd meg?

Pontosan nem tudom mi volt, A közel-kelet az első világháború után brit fennhatóság alatt volt, Irán is. Rommel sikereinek a hatására viszont volt egy németbarát felkelés, de végül is vérbe folytották és visszaállt a rend. Részleteket nehogy kérdezz, majd valaki kiwikizi ha akarja. Az a baj egyszer-kétszer olvasok valamit aztán alig marad meg belőle valami, nevek, momemntumok, dátumok...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:04 #34730

Valamit olvastam erröl egy könyvben majd elö keresem
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:06 #34731

fell írta:
Szerintem az etiopiak 1936 körul vertek az olaszokat

Nem, végül is meghódították Abesszíniát, és felsorakozott Mussolini nagy hódításai közé.

-Albánia
-Etiópia
...
<br><br>Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-05-20 22:06
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:08 #34732

• HunBütyök
portillo írta:
Mellesleg a legnagyobb királyok az etiópiaiak voltak, akik bunkókkal vették fel a harcot a fasiszta hordákkal.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Igan, bár az vh előtti téma, de ne feledjük: Rommel és Mussolini csapatainak leverésében az abesszín katonák is kivették részüket. Az angolok oldalán a megszálló olaszok ellen már Enfield puskákkal és Brenekkel mentek.
1941. január 20-án Salassié celmenekült csapatai visszatértek Abesszíniába Um Idla-nál és attakoltak. Pár nappal később az 1. Dél-Afrikai hadosztály is megindult.
Metemma nevű olasz erődben az olaszok 3 hónapig kitartottak, majd kivonultak. És a 9. Indiai Brigád elfoglalta a várost. Ne ilyesmik voltak Abesszíniában. Mondjuk azt sem értem miért hiszi mindneki, hogy Tobruk meg El-Alamein volt észak Afrika... Annyira gyökérség... Szomália, Szudán, Abesszínia talán az Antarktiszon van?

Hú, most adtam másik két tippet, kik harcoltak a másodil VILÁGháborúban
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:12 #34734

• HunBütyök
portillo írta:
HunBütyök írta:

Pontosan nem tudom mi volt, A közel-kelet az első világháború után brit fennhatóság alatt volt, Irán is. Rommel sikereinek a hatására viszont volt egy németbarát felkelés, de végül is vérbe folytották és visszaállt a rend. Részleteket nehogy kérdezz, majd valaki kiwikizi ha akarja. Az a baj egyszer-kétszer olvasok valamit aztán alig marad meg belőle valami, nevek, momemntumok, dátumok...

Operation Countenance mond valamit? Kb olyan híres hadművelet mint Kurszki vagy a Falaisei huncutkodás.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:13 #34735

Mondjuk az Antarktiszon vannak a legnagyobb elhagyott repulö bázisok az amerikaiaknak sok ott maradt roncsal
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:15 #34736

HunBütyök írta:

Igan, bár az vh előtti téma, de ne feledjük: Rommel és Mussolini csapatainak leverésében az abesszín katonák is kivették részüket. Az angolok oldalán a megszálló olaszok ellen már Enfield puskákkal és Brenekkel mentek.
1941. január 20-án Salassié celmenekült csapatai visszatértek Abesszíniába Um Idla-nál és attakoltak. Pár nappal később az 1. Dél-Afrikai hadosztály is megindult.
Metemma nevű olasz erődben az olaszok 3 hónapig kitartottak, majd kivonultak. És a 9. Indiai Brigád elfoglalta a várost. Ne ilyesmik voltak Abesszíniában. Mondjuk azt sem értem miért hiszi mindneki, hogy Tobruk meg El-Alamein volt észak Afrika... Annyira gyökérség... Szomália, Szudán, Abesszínia talán az Antarktiszon van?

Hát én azok közé tartozok(elég sokan) akik a világháború elejét nem 39 szeptember 1.re rakják hanem 32-33tól kitört japán-kínai háborút tekintik a kezdő momentumnak, és az abesszín-olasz háború ezután volt, szóval világháborús téma.

Talán azért nem hallott senki ezekről a hadszínterekről, mert a nagy semmin harcoltak, a nagy semmiért, semmilyen stratégiai vagy gazdasági, előnyel nem bíró területért.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:17 #34737

fell írta:
Mondjuk az Antarktiszon vannak a legnagyobb elhagyott repulö bázisok az amerikaiaknak sok ott maradt roncsal

Az Antarktiszon még ott vannak a jégbázisban bujkáló horogkeresztesek, ufó technológia, világmegsemmisítést fontolgató tervekkel.
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17141
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:18 #34738

Az elsö világháboru békekötésétöl kezdödik a második világháboru mert az nem sikerult szerintem
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:24 #34739

• HunBütyök
Na leírom a lényeget. Angolok és a szovjetek kitalálták, hogy ez a náci Irán útban van. És totál készek voltak hogy az északi tengeren a németek mindig kilövik a sok lend-lease szállító hajót. (Tudjátok amikor csak 26 Churchill II harckocsi ért oda és 19 elsüllyed.) Na szóval kitalálták, hogy tök jó lenne itt a közel keleten egy folyosót nyitni ahol majd a később gyártott Mack NR20 teherkocsit tudjuk majd adni a szovjeteknek 1945 elején.
Na szóval angolok és a szovjetek megtámadták iránt. 1941 augusztus 25-től szeptember 17-ig tartott ez a hadművelet. És a két oldalról támadó szövetségesek pacsiztak egy jót amikor találkoztak. Ennyi.

Iráni részről 9 hadosztály és 60 repülőgép vett részt itt, a szövik részéről meg 3 hadsereg és két hadosztály. A 3 hadsereg természetesen a szovjet rész volt. Állatok voltak!

Amúgy az irániaknak hatalmas veszteségeik voltak. Körülbelül 800 emberük halt meg és 600 megsebesült és 6 repülőt vezstettek. A Szövik közül meghalt 22 ember, megsebesült 50, egy harckocsijuk veszett oda és 3 repülőjük pottyant le.

És azért az egyik kedvenc hadműveletem, mert itt halt meg a legkevesebb ember, és a stratégiai célokért folytatott küzdelem volt. Durva mi? Közben a németek meg Sztálingrádért vérfürdőt rendeztek. A szövik meg az irániak meg számháborúztak és egy komplett stratégiai útvonalat szereztek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:26 #34740

• HunBütyök
portillo írta:
HunBütyök írta:

Hát én azok közé tartozok(elég sokan) akik a világháború elejét nem 39 szeptember 1.re rakják hanem 32-33tól kitört japán-kínai háborút tekintik a kezdő momentumnak, és az abesszín-olasz háború ezután volt, szóval világháborús téma.

Talán azért nem hallott senki ezekről a hadszínterekről, mert a nagy semmin harcoltak, a nagy semmiért, semmilyen stratégiai vagy gazdasági, előnyel nem bíró területért.

Na az utolsó mondartodnak fuss neki miután elolvastad a hozzászólásomat. Amúgy Abesszínia, Szomália is fontos utánpótlási útvonalak voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:29 #34742

Irán meg ugye olajat jelentett
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 20 20:31 #34743

• HunBütyök
Ja ja, az is természetesen, de nem akartam leírni mert a lényeg nálam a perzsa folyosó volt. De amúgy a németek is szerettek volna oda eljutni, de ők az olaj miatt. A szövik meg duplán jól jártak. Kirakták a lend-lease tartályvagonokat a hajókból a tengerparton, Iránban telenyomták őket és mentek fel a T-34-esek pocakjába...
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla