Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 00:33 #34745

A hónap képe az avatarom, a képemre psptem egy tiszti sapkát, vicces. Mindezt hajnali 2kor amikor vizsgára kellene készülnöm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 08:20 #34749

Mexikói pilóták:
\"Aztec Eagles\"
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 08:27 #34750

Ez is jó kép:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 09:36 #34751

szabi írta:
Ez is jó kép:

Tényleg jó kép, de van amit hiányolok: Ha egy képről vannak információitok, akkor jó volna, ha megosztanátok velünk.
Így csak találgathatunk.
Ezek a katonák itt vegyes német-orosz fegyverzettel, ha jól tévedek lengyelek.
Csak találgatni tudom, hogy a szovjetek által szervezett lengyel légióban, vagy - netán - holmi partizánalakulatban szolgáltak, továbbá, hogy mikor keletkezhetett a kép. Ha orosz szervezésű az alakulat, akkor a legkorábbi dátumot - úgy nagyjából - be tudom határolni, de ez sem biztos.
Szóval érdemes lenne, ha kapnánk róla infókat.

Pont így igaz ez a mexikói alakulatra is, hiszen egyáltalán nem köztudomású, hogy mexikói pilóták is harcoltak a szövetségesek mellett a háborúban.
Itt is csak a felszerelésük (ruházatuk) milyenségéből lehet közelítő következtetésre jutni, hogy kb. mikor és - még kevésbé - hogy hol készült a kép, és milyen alkalomból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 10:33 #34752

Én sem tudok túl sokat mondani a képekről, csak azt tudom idézni, amit ott írnak, ahonnan a képeket szereztem.

A lengyelekről:
Armia Krajowa, a legismertebb és a leghatásosabb lengyel ellenállási csoport 1944-ben, amelyben 400 000 katona állt készen hogy harcoljon.

www.ww2incolor.com/poland/QQEPOLAKI.html

A mexikóiakról:
Jesus Blanco, hírszerző tiszt eligazítja a 201. mexikói vadászrepülőszázad pilótáit. Porac strip base, Clark field,Luzon, Philippines, 1945 júliusa

www.ww2incolor.com/mexico/aztec-eagles.jpg.html
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 11:12 #34753

szabi írta:
Én sem tudok túl sokat mondani a képekről, csak azt tudom idézni, amit ott írnak, ahonnan a képeket szereztem.

A lengyelekről:
Armia Krajowa, a legismertebb és a leghatásosabb lengyel ellenállási csoport 1944-ben, amelyben 400 000 katona állt készen hogy harcoljon.

www.ww2incolor.com/poland/QQEPOLAKI.html

A mexikóiakról:
Jesus Blanco, hírszerző tiszt eligazítja a 201. mexikói vadászrepülőszázad pilótáit. Porac strip base, Clark field,Luzon, Philippines, 1945 júliusa

www.ww2incolor.com/mexico/aztec-eagles.jpg.html

Ha akármilyen keveset is tudsz róla, az érték, mert annak alapján tovább lehet kutatnia annak, akit érdekel!

És köszi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 11:28 #34754

• HunBütyök
Hú, megint két néppel bűvült a repetoár. Lengyel és mexikói. Ez igen! De ez még mindig csak egy minivilágháború.
Amúgy az Armija Krajowa azaz Honi Hadsereg a második világháború egyik legütőképesebb alakulata volt. Létszáma egyre csak duzzadt, már 1939-től elkezdték szervezését. A lengyel hadsereg, bár országukat elfoglalták két részre szakadt. A Honi Hadseregre és az Emigráns Hadseregre, és később még volt egy szovjetbarát komcsi lengyel \"hadsereg\" is, a világháború egyik legelitebb alakulata a híres Kosnyicku brigád.

Amúgy mindkettő (majd mindhárom) lenygel hadsereg ország nélkül, becsülketből a szabadságért küzdött egészen 1945-ig. És Berlinben pacsiztak is.

Na meg azt nem értem, minden kis német-imádó szapulja a Lengyeleket. ilyen gyengék, meg olyan gyengék, meg bénák , meg zsidók voltak. De akkor ezek a németbérencek mondják már meg nekem, hogy 1945-ben amikor kétoldalról rárontottak a Német Birodalomra a demokrat aés kommunista hordák, akkor Németország miért nem harcolt tovább? Ja mert nem volt vér a pucájukban földalatti vagy emmigráns hadsereget szervezni? A Wrwolf nevű pál utcai fiúk sereggel próbálkoztak de befuccsolt. A lengyeleknek volt, és győztesként kerültek ki a második világháborúból. Annak ellenére, hogy öt évig nem is volt Lengyelország.
Igazából a himnuszuk, a Dombrowsky-induló is erről szól: Nincs még veszve Lengyelország... itt a fordítása:

Úgy látszik a többszázéves dal 1939-45 között aktualitást nyert.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-05-21 13:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 13:34 #34755

Bütyök engem meg az ilyen kijelentéseid után ráz ki a hideg ! A két helyzet teljesen más ! Lengyelországot nem bombázták éjjel és nappal nem rombolták porig a városokat és Lengyelországot 2 hadsereg támadta meg nem majd nem egy egész világ !
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 15:34 #34761

• Bazooka Joe
Mivel harcolt volna, ha az volt a nagyhatalmak célja, hogy megnyomorítsák?! Ja lengyel ilyen meg olyan brigádok mi?! Szedett vedett népség, külföldi fegyverekkel felszerelve. Nagyon szép látvány lehetett...

Ja győztesként kerültek ki a II. vh.-ból, és aztán?! Biztos jól jártak a szovjetekkel...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 15:52 #34762

Bazooka Joe írta:
Mivel harcolt volna, ha az volt a nagyhatalmak célja, hogy megnyomorítsák?! Ja lengyel ilyen meg olyan brigádok mi?! Szedett vedett népség, külföldi fegyverekkel felszerelve. Nagyon szép látvány lehetett...

Ja győztesként kerültek ki a II. vh.-ból, és aztán?! Biztos jól jártak a szovjetekkel...

Egyet értek van is egy mondás panzer2 Lengyelek két ellenség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 16:05 #34763

• HunBütyök
A Honi Hadsereg semmivel sem volt szedett vedetteb mint a Hitlerjugend teenagerei vagy az SS össznépi összeröffenése. Az SS-ek is külföldi fegyverekkel harcoló önkéntesek voltak. Ugyanis a dánoknak, franciáknak, bosnyákoknak nem volt saját fegyverük. A nácikák tolták őket fegyverrel. Szép egy bagázs...

Na meg azért a Honi hadsereg eléggé lekötötte a németeket. Varsóban tizenéves srácok tartóztattak fel SS katonákat!

Lengyelországot ellehetetlenítették a németek és a szovjetek is. Egy megszállt ország voltak, ahol eszmei alapon írtották a népet. Gyáraikat a német hadvezetés lefoglalta. Gyakorlatilag Lengyelország nem létezett. Nem volt se hadiiparuk, sem másuk. És mégis harcoltak foggal körömmel.

Amúgy a leendő keleti blokk országait beetették sajnos. Igazából a Románok, magyar önkéntesek, lengyelek nem kommunista országot akartak, hanem szabad országot. De ráfáztak. Mondhatni cseberből vederve estek. A bolsevik diktatúra utána eléggé mgnyomorította életüket, de kérdés, hogy a náci diktatúra mit tett volna velük?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 16:09 #34764

• HunBütyök
Luger írta:
Bütyök engem meg az ilyen kijelentéseid után ráz ki a hideg ! A két helyzet teljesen más ! Lengyelországot nem bombázták éjjel és nappal nem rombolták porig a városokat és Lengyelországot 2 hadsereg támadta meg nem majd nem egy egész világ !

De bizony két hadsereg támadta meg Lengyelországot és Németországot is. Ideológiai alapon felosztott hadseregek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 16:50 #34765

Luger írta:

Khmmmm... Bocs, hogy a pincér közbeszól. De Lengyelországot porig bombázták, és Varsót teljesen újjá kellett építeni. Olyannyira, hogy a történelmi belváros sokévszázados épületei ALAPJAIKAT IS BELEÉRTVE mind 1945 után épültek fel!
Hitlernek ugyanis az volt a - véghez is vitt - szándéka, hogy az egész lengyel népet, történelmi és kulturális emlékeikkel együtt átadja az enyészetnek.

Tán, ha véleményt mondasz, nem ártana előtte egy pindurit kutakodni a történelemben.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 17:01 #34766

Bazooka Joe írta:

Minden hadseregben voltak külföldi fegyverek. A Boforsot sem Németországban gyártották, pl.

A lengyelek problémája a szegénység és az alig pár évtizedes állam volt, és az, hogy - nagyjából - az első világháború harcait akarták megvívni, ami a politikusok és tábornokok jelentős többségének a jellemző hibája.
Mindig az előző háborúk alapján akarnak győzni, mert fantáziátlanok.

Nem minden hadseregnek volt olyan szerencséje, min a németeknek pl. Guderiannal, hogy a politika hagyta megvalósítani a stratégiai és taktikai elképzeléseit!

Ami azonban a lengyelek kiképzettségét, és harci szellemét illeti, semmivel sem voltak alábbvalók a németeknél, sőt - mivel tudták, hogy nem győzhetnek - a lelkierejük és bátorságuk sokkal tiszteletreméltóbb. Egyáltalán nem voltak szedett-vedettek.
Katyin pedig - a hős Szovjetúnió jóvoltából - még le is fejezte a hadseregüket. Mondjuk ebben Sztálinnak már nagy gyakorlata volt a saját hadseregével kapcsolatosan.

Ami pedig a győzelmet illeti, nem kellene összekeverni a sikerrel.
A győzelmük pirruszi volt, felért egy vereséggel.
Ők is elmondhatták volna magukról, hogy még egy ilyen győzelem és belepusztulunk!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 máj. 21 17:33 #34767

• koszta
Térjünk vissza a hónap képek feltöltéséhez.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla