Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:28 #38840

• szenszej95
HunBütyök írta:
Ami alatta van az hó bizony, és balószínűleg a Doni katasztrófa idején készült akép. L6/40-es könnyűharckocsi látható rajta.

Kösz, Bütyi:)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:33 #38842

• HunBütyök
Azért néh abüszk evagyok magamra: valóban: 1943 januárjában készült a kép a Doni összeomlás idején. A meghibásodott l6/40-et egyszerűen deborították az útról, hogy ne akadályozza a menekülést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:35 #38844

szenszej95 írta:
Roland írta:
Felborult Olasz harckocsi a kurski harcmezőn: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ja, az alatta tuti nem fű. Vagy homok, vagy hó, ami viszont egyik sem Kurszk.

Végül is lehetne Kurszknál, mondjuk fél évvel később.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:37 #38845

• szenszej95
Hajcihő írta:
szenszej95 írta:
Roland írta:
Felborult Olasz harckocsi a kurski harcmezőn: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ha nem nézzük a havat alatta, akkor igen.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:39 #38846

szenszej95 írta:
Hajcihő írta:
szenszej95 írta:
Roland írta:

Ha nem nézzük a havat alatta, akkor igen.

Miután a kurszki csata nyáron volt, nézhetjük a havat is. Viszont feltételes módban írtam, egyéb információ hiányában, hogy akár Kurszknál is lehetett, csak fél évvel a csata után.
Viszont Bütyi pontosított, gondolom kellő forrás alapján, hogy a Doni áttörés egyik műszaki áldozata a darab.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-08-15 21:39
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:45 #38848

• HunBütyök
Az olasz hadsereget evakuálták 1943 nyarán már onnét. Sztálingrádban még harcoltak (kevesen tudják de románok is harcoltak ott, sőt ők érték el először Sztálingrádot ha minden igaz). Így nemnagyon valószínű hogy Kurszknál harcolt L6/40.

És ez már nem szakterületem, az olasz evakuálás után egy olasz ködvetős alakulat és egy egészségügyi alakulat maradt a Keleti-fronton. De ezek picurkák voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 19:56 #38853

HunBütyök írta:
Az olasz hadsereget evakuálták 1943 nyarán már onnét. Sztálingrádban még harcoltak (kevesen tudják de románok is harcoltak ott, sőt ők érték el először Sztálingrádot ha minden igaz). Így nemnagyon valószínű hogy Kurszknál harcolt L6/40.

És ez már nem szakterületem, az olasz evakuálás után egy olasz ködvetős alakulat és egy egészségügyi alakulat maradt a Keleti-fronton. De ezek picurkák voltak.

Igazad van, azonban - elvileg - maradhatott ott harckocsijuk.
De mondom: Nemm is vizsgáltam a kérdést, csak arra reagáltam, hogy egyéb információk hiányában nem lehet(ett volna) kizárni, hogy ez egy kurszki kép. Viszont kizártad.

Én meg csak a pontatlan kommentekre (kismillió ilyen van a neten) akartam felhívni a figyelmet. Következésképpen ha bármit beteszünk, vagy beidézünk, ellenőrizzük a forrás megbízhatóságát.
Ezt hívják forráskritikának.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 20:02 #38854

• HunBütyök
Igazad van, de ez 1943 januári kép és ne Kurszki megállapodhatunk ebben?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 20:39 #38858

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Sztálingrádban még harcoltak (kevesen tudják de románok is harcoltak ott, sőt ők érték el először Sztálingrádot ha minden igaz).

Amikor még a 6. hadsereg Sztálingrádot támadta, akkor még kétlem, hogy az alárendeltségébe román egységek is tartoztak volna.

Viszont, miután Sztálingrádtól É - ÉNY-ra és D-re áttörték a románok (és olaszok) vonalait, lehetséges, hogy egyes túlélő egységek, magába a városba vonultak vissza.

Sztálingrádot szerintem először a német 16. páncélos-hadosztály érte el. Ők jutottak ki elsőként a Volgához is, de annyira veszett tempóban haladtak át a szovjet vonalakon, hogy majdnem bekerítették őket, mivel olyan messzire kerültek a jóval lassabban haladó német gyaloghadosztályoktól.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 21:16 #38864

• Roland
szenszej95 írta:
Roland írta:

De, Kursk, csak azt nem írtam oda, hogy ezt a szerencsétlen harckocsit a hadművelet előtti télen borították fel.
Pontosabban nem helyesen fogalmaztam .
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 21:23 #38867

Roland írta:
szenszej95 írta:
Roland írta:

De, Kursk, csak azt nem írtam oda, hogy ezt a szerencsétlen harckocsit a hadművelet előtti télen borították fel.

No akkor pontosítsd a történetet, mert különben Bütyök forráskritikája a közelebb álló.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 21:29 #38869

• Roland
Hajcihő írta:
Roland írta:
szenszej95 írta:
Roland írta:

No akkor pontosítsd a történetet, mert különben Bütyök forráskritikája a közelebb álló.

Oké! A kurszki hadműveletet megelőző télen a későbbi harcmező területén felborították ezt az Olasz csodát és előszeretettel ott is hagyták tereptárgynak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 15 21:37 #38871

• Roland
Magyar katona szemlél egy lezuhant Német gépet: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 16 04:41 #38877

• HunBütyök
Majd rákeresek én is, van egy szupi könyvem a román hadseregről a második világháborúban. A helyzet az hogy a németek szerettek kicsit füllenteni. Pl. sok helyen meg sem emíltik szövetségeseiket. Ezért haragszom is rájuk.
Pl. éppen olvasgattam a Kaukázus környéki dolgokról és például a szlovákokról egy szó sem esett, holott a Szlovák Gyorshadosztál yott duahjkodott. És például Rostovnál is az elsők voltak a szlovákok és hatalmas szerepet játszottak ott.

Majd megnézem én is, hogy van-e igazság a románok sztálingrádi kalandjában.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 aug. 16 04:46 #38878

• HunBütyök
Roland, baromi korán van még neke, és megyek melóba, gy szót s értek érvelésedből. Ez a kép 1943 januárjéában készült ott ahol mondtam és kész.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.19 másodperc
Joomla templates by a4joomla