Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 04:54 #41031

• HunBütyök
Nekem is, ez milyen repcsi? B-25 Mitchell?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 05:07 #41032

• HunBütyök
Luger! Nem jól tudod.

Vicker MK VI B-t az ausztrálok nem is használtak afrikában, hanem Szíriában hazsnálták a Vichy Francia erők ellen.

A képen egy ausztrál MK VI A könnyűharckocsi látható az ausztrál sivatagban, gyakorlaton.

A Bazi Joe képén pedig olyan látható amit NEM is hazsnáltak soha ausztrálok. MK IIB Könnyűharckocsi. Úgyhogy ezekkel a művészkedős képekkel vigyázzunk mert néha a művész is tévedhet. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-01 07:07<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-01 07:26
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 07:38 #41036

HunBütyök írta:

Ne őrülj meg!

B-17 Flying fortress!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 14:25 #41061

koszta írta:
Hónap képe cserélve.

Oké! Jó lett!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 14:26 #41062

Hajcihő írta:
HunBütyök írta:

Ne őrülj meg!

B-17 Flying fortress!

Bizony-bizony!

A B-25-ös csak kétmotoros...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 14:27 #41063

Ja, és nem nehéz, hanem csak közepes bombázó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 16:49 #41088

• Roland
A hónap képe csodálatos. Méltán megérdemelte a hónap képe címet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 19:47 #41125

• HunBütyök
Én repülőkben béna vagyok nézzétek el nekem. De cserébe megválaszoltam mi va Joe képén!

Közben elővettem egyik kedvenc könyvemet, a N.W. Duncan könyvét a Light Tank MK I-VI- címűt és utánanéztem, hogy tényleg valósáégot moindtam-e. Valóban Mk. IIB látható a képen, amiből 21 darab készült összesen. Ebből pár darab a korábbi 66 LE-s Rolls-royce motor helyett 85 LE-s Meadows motort kapott. valamit nem volt forgatható lövegtornya és ez lett az MK II India Pattern.

Az ausztrálok kiképzésre használtak pár MK IIA könnyűharckocsit Egyiptomban 1940-ben.

Az MK IIA és B között a a felfüggesztés volt a különbség. Az MK IIB a Horstmann felfüggesztést kapta. Hogy egyszerű legyen annyit mondok: a futógörgőknél lévő rugók a Horstmann felfüggesztésnél viszszíntesek, a sima Carden-loyd felfüggesztésnél meg ferdék. Másik eltérés az A és B típus között a búvónyílások mérete.

Ja alényeg: tuti hogy ausztrálok nem használtak Mk IIB könnyűharckocsit, csak A-t.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-01 21:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 01 20:44 #41126

Hmm szerintem hagyjuk az angolok fölösleges könnyű harckocsijait a háború bebizonyította hogy nem volt értelmük .
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 02 04:33 #41130

• HunBütyök
Látom a tigrisen kívül te sem ismerzs mást.
De volt értelmük. Ugyanis nevük bár light tank volt, funkcionálisan patrol tank volt a nevük.

Ezek a kicsi, fürge (akár 60-nal is tudtak váégtatni), jól manőcverző pöttöm járművek a GYARMATOKra készültek felderítő, rendvédelmi, őrjáratozó járműnek. NEM pedig lerohanni vele valakiket. Mint ugye a németek tették a Panzer I-gyel.

De ilyen járőr/felderítő/rendvédelmi páncélosként ezek a járművek remekeltek. 1923-25 után eme járművek indiától afrikáig mászkáltak a sivatagban, hegyvidékeken. 1940 táján szerepkörük kicsit módosult és inkább kiképzésre voltak használatosak. De nem \&quot;sikertelenségük\&quot; miatt, hanem azért mert amerikától és a saját hadiiparuktól sokkal olcsóbb és egyszerűbb járművekt is kaptak erre a feladatra. Jeepek, könnyű teherbírású gépkocsik.

A LRDG is használt 1941-igh MK VIB és C könnyűharckocsikat.

Ja és ha megkérhetlek ne pattogj, hanem olvasd el amit írtam. Én sem írtam a Flying Fortressre, hogy hagyjuk az amerikaiak felesleges repülőit, mert nem volt semmi értelmük, csak azért mert nem ismertem fel. Ráadásul ha nem pontosítok, még félre is vezetjük az ide látogatókat.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-02 06:34
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 02 17:20 #41149

• Roland
HunBütyök írta:
Látom a tigrisen kívül te sem ismerzs mást.
De volt értelmük. Ugyanis nevük bár light tank volt, funkcionálisan patrol tank volt a nevük.

Ezek a kicsi, fürge (akár 60-nal is tudtak váégtatni), jól manőcverző pöttöm járművek a GYARMATOKra készültek felderítő, rendvédelmi, őrjáratozó járműnek. NEM pedig lerohanni vele valakiket. Mint ugye a németek tették a Panzer I-gyel.

De ilyen járőr/felderítő/rendvédelmi páncélosként ezek a járművek remekeltek. 1923-25 után eme járművek indiától afrikáig mászkáltak a sivatagban, hegyvidékeken. 1940 táján szerepkörük kicsit módosult és inkább kiképzésre voltak használatosak. De nem \&quot;sikertelenségük\&quot; miatt, hanem azért mert amerikától és a saját hadiiparuktól sokkal olcsóbb és egyszerűbb járművekt is kaptak erre a feladatra. Jeepek, könnyű teherbírású gépkocsik.

A LRDG is használt 1941-igh MK VIB és C könnyűharckocsikat.

Ja és ha megkérhetlek ne pattogj, hanem olvasd el amit írtam. Én sem írtam a Flying Fortressre, hogy hagyjuk az amerikaiak felesleges repülőit, mert nem volt semmi értelmük, csak azért mert nem ismertem fel. Ráadásul ha nem pontosítok, még félre is vezetjük az ide látogatókat.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-02 06:34

Már megint a Tigris témánál vagyunk.
Pedig már megtárgyaltuk, hogy a Panther jobb német harckocsi volt nála. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 02 17:31 #41153

• Zeki
Bütyök csak példának hozta fel. Azért mondta gúnyos formában, mert az emberek kb. 70 % a Tigris harckocsit ismeri a második világháborúból.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 02 17:33 #41155

• HunBütyök
Igen, nagyságrendekkel jobb páncélos volt, mint a Tigris. De Lugert idézve: na hagyjuk már a németek fölösleges próbálkozásait, 1943 után már ígyis-úgyis feleslegesek voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 02 17:36 #41156

• Roland
Zeki írta:
Bütyök csak példának hozta fel. Azért mondta gúnyos formában, mert az emberek kb. 70 % a Tigris harckocsit ismeri a második világháborúból.

Igen, én pedig poénnak szántam. Ezért tettem mellé hangulat jelet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 02 17:39 #41157

• Roland
HunBütyök írta:
Igen, nagyságrendekkel jobb páncélos volt, mint a Tigris. De Lugert idézve: na hagyjuk már a németek fölösleges próbálkozásait, 1943 után már ígyis-úgyis feleslegesek voltak.

Igen és ahelyett, hogy magukat segítették volna, mind Amerika kezére juttatták a technológiájukat.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla