Látom a tigrisen kívül te sem ismerzs mást.
De volt értelmük. Ugyanis nevük bár
light tank volt, funkcionálisan patrol tank volt a nevük.
Ezek a kicsi, fürge (akár 60-nal is tudtak váégtatni), jól manőcverző pöttöm járművek a GYARMATOKra készültek felderítő, rendvédelmi, őrjáratozó járműnek. NEM pedig lerohanni vele valakiket. Mint ugye a németek tették a Panzer I-gyel.
De ilyen járőr/felderítő/rendvédelmi páncélosként ezek a járművek remekeltek. 1923-25 után eme járművek indiától afrikáig mászkáltak a sivatagban, hegyvidékeken. 1940 táján szerepkörük kicsit módosult és inkább kiképzésre voltak használatosak. De nem \"sikertelenségük\" miatt, hanem azért mert amerikától és a saját hadiiparuktól sokkal olcsóbb és egyszerűbb járművekt is kaptak erre a feladatra. Jeepek, könnyű teherbírású gépkocsik.
A LRDG is használt 1941-igh MK VIB és C könnyűharckocsikat.
Ja és ha megkérhetlek ne pattogj, hanem olvasd el amit írtam. Én sem írtam a Flying Fortressre, hogy hagyjuk az amerikaiak felesleges repülőit, mert nem volt semmi értelmük, csak azért mert nem ismertem fel. Ráadásul ha nem pontosítok, még félre is vezetjük az ide látogatókat.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-02 06:34
Nem pattogásnak szántam csak nem akartam újabb figyelmeztetést mert nem a megfelelő témakörben beszélünk a harckocsikról viszont te meg ne néz agyatlan 10 évesnek aki leragadt a panzer VI-nál vagy az Mp-44-nél . És a könnyű harckocsiknak nem azért nem látom értelmét mert nem ismertem fel hanem azért mert a páncélautók eltudják látni ezeket a feladatokat és így fölöslegessé váltak . És a kiképzési feladatokat ellátó járművek nem harcoló haditechnika ezért itt még lehet hasznuk de 1943 után már harctéren nincs .