Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 16:28 #42829

A kedvencem! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 16:36 #42832

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Joe, Roland szerintem az infra-kukkert kérdezte.

Jah, igen, bocsi!

Szóval létezett a Sperber - Karvaly nevű egység, mely 3 harci járműből: 1 Párducból, és 2 féllánctalpas járműből (legtöbbször Sd.Kfz. 251-ből) állt. Ez az egység összedolgozva 2500 m-re növelte az éjszakai Párducok lőtávolságát, ami amúgy alapból 600 m volt.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-09-20 18:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 17:09 #42835

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
Annyira hatásvadász ez is.

Amúgy tudtátok, hogy Kurszknál egy Su-122 megbénított egy Tigrist, és tudjátok mivel? Szimpla HE lövedékkel. Mai napig nem tudni, hogy sikerült, és mit talált el a Tigrisen, de a Tigris nagyon megérezte.

A hatásvadászat a lényeg. Ez ragadja meg a legtöbb embert. Ezért ilyenek pl.: a hónap képei is.

A Tigris I-esnek közelről le tudta robbantani a tornyát a SU-122.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 17:14 #42836

• Bazooka Joe
Korszerűbb Tigrispusztítók voltak a SU-152 és az ISU-152. Tűzgyorsaságuk + lőszerellátottságuk volt gyenge.

Megvan a 4000. hozzászólásom!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 17:37 #42845

• GIXeRCool
Bazooka Joe írta:
Korszerűbb Tigrispusztítók voltak a SU-152 és az ISU-152. Tűzgyorsaságuk + lőszerellátottságuk volt gyenge.

Na, mégegy Hszvadász....

Grat Joe! :D:D:D
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 17:45 #42846

• HunBütyök
Bizony, a 152 mm-es taracklőszer az már bizonyított 1939 augusztusában a japánok ellen is.

De a tűzgyorsaságon kívül nagy hátrány volt a lövedék sebesség. Igaz hogy 0 és 2000 méteren belül minden pusztított, de mozgó célra cefetül nagy mák kellett, hogy találatot érjenek el.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 17:50 #42847

• Roland
Bazooka Joe írta:
HunBütyök írta:
Joe, Roland szerintem az infra-kukkert kérdezte.

Jah, igen, bocsi!

Szóval létezett a Sperber - Karvaly nevű egység, mely 3 harci járműből: 1 Párducból, és 2 féllánctalpas járműből (legtöbbször Sd.Kfz. 251-ből) állt. Ez az egység összedolgozva 2500 m-re növelte az éjszakai Párducok lőtávolságát, ami amúgy alapból 600 m volt.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-09-20 18:48

Semmi baj. Időben kapcsoltam.

Ez elég jelentős távolság. Jócskán meg lehet lepni az ellenséget egy ilyen technikai kiegészítéssel.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 17:59 #42848

• HunBütyök
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Egy amerikai katona éppen sárgadinnyét palántáz Angliában a reptér mellett.

Ha hiszitek, ha nem, a repoterek mellett, és ilyen katonai objektumok mellett a katonák sokszor termeltek zöldséget, gyümölcsöt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:15 #42851

HunBütyök írta:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ha hiszitek, ha nem, a repoterek mellett, és ilyen katonai objektumok mellett a katonák sokszor termeltek zöldséget, gyümölcsöt.

Hihetetlen mennyi mindent nem írnak bele a történelem könyvekben!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:23 #42855

Köszi. Az oldalt tök jó.
Van még ilyen oldal, mert én csak 2-3 ismerek ezt is bele értve.

Gratulálok a 4000. hozzászólásodhoz. Szép volt.

LRDG
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:25 #42857

• Bazooka Joe
Milyen oldal?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:29 #42859

Bazooka Joe írta:

Gratulálok!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:32 #42860

Bazooka Joe írta:
Milyen oldal?

Cranston Fine Arts!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:35 #42862

• HunBütyök
andy50 írta:
HunBütyök írta:

Hihetetlen mennyi mindent nem írnak bele a történelem könyvekben!

Bizony Andy! Pedig a kertészkedés több szempontból is jó dolog vot. Nem csak azért mert kiegésíztették vele a menzát, hanem lelkileg is. Egyrészt ha sok ember van kis helyre összezárva, természets hog ykonfliktusok jönnek elő. A munka jó feszültségleveztés. Emllett kiváló hbbi és szórakozás is, pl. előtted a gondolat, hogy \&quot;ha holnap felszáll a bombázónk, akkor lehet hogy mi leszünk azok, akik nem érnek haza.\&quot; Szóval a morálra és a közösségre is építő jelleggel volt a kertitörpködés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 szep. 20 18:36 #42863

• Bazooka Joe
andy50 írta:
Cranston Fine Arts!

Aha! Ott nagyon sok szép képet lehet találni.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla