Számvéber Norbert írta:
8. SS-lovashadosztály 1944 nyarán a Dél-Dunántúlon díszeleg:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Norbi!
Megváltoztatam az előzőt, mert nem olvastam vissza.
Amúgy tényleg nem tudok róluk sokat.
Mondjuk a myagr huszárok harcoltak lovon nem? Állítólag volt egy szovjet vasúti csomópont amit magyar huszárok rohammal foglaltak el. Erről tudsz valamit?
Amúgy állítólag német felderítő alakulatok lengyelországban is harcoltak lovon... vagy nem? Mesélj erről kérlek!
Hú, amúgy jó hogy szóba jött:
Szerinted egy RTS játékba érdemes berakni német lovaskatonát? Mivel azt írtad, hog ynem harcoltak lóháton. De a korai években sem?
Mondjuk volt francia lovasság is, és sehol nem olvastam hogy németek francia lovasokkal hepajkodtak volna...
A lengyelek igen, mégpedig csaptak össze német gylogosokkal és német feldeírő alakulatokkal. (Harckocsikkal nem, mert az azért butaság lett volna).
De szovjet és kozák lovasság is harcolt lovon.
A románoknál is voltak lovasok, de szerintem ők csak a gyorsaság miatt hazsnáltak lovat, és gyalog harcoltak.
Viszont... a balkáni partizáncsatározásokban a Prinz Eugene meg a többi jelenlévő alakulat tagjai tutira hazsnáltak lovat és harcolhattak is lovon. Mivel a terepviszonyok szerint a ló, a csacsi és az öszvér volt a legjobb szállítójármű. XD<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-06-26 22:43