Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 10:12 #16108

• Bazooka Joe
A Waffen-SS fiatal katonái. Egy másik oldalon azt írták rá, hogy a 8. „Florian Geyer” SS-lovashadosztályban szolgáltak, de szerintem meg egyértelműen a 12. „Hitlerjugend” SS-páncéloshadosztály-ban voltak. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 10:25 #16110

• művésznő
Ez nem egy lány?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 10:26 #16111

• Bazooka Joe
De, minden bizonnyal!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 11:11 #16114

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
A Waffen-SS fiatal katonái. Egy másik oldalon azt írták rá, hogy a 8. „Florian Geyer” SS-lovashadosztályban szolgáltak, de szerintem meg egyértelműen a 12. „Hitlerjugend” SS-páncéloshadosztály-ban voltak. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Mitől olyan egyértelmű, hogy ezek 12. SS-páncéloshadosztály-beli katonák? Ilyen fiatal (min. 17 éves) sorköteles birodalmi és népi németek csaknem az összes SS-hadosztályban szolgáltak.
Az eredeti kép hátára a haditudósító írta rá a 8. SS-lovashadosztályt (úgy emlékszem, hogy a helyszín Észak-Erdély, 1944 ősze).<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-06-26 13:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 14:33 #16119

• koszta
Gondolom ez volt a kép neve, ahol nézte.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 14:41 #16120

• Bazooka Joe
... az egyik könyvemben a képaláírás a Hitlerjugend Hadosztály tagjaiként jellemzi őket, és én ezért gondoltam azt a verziót. De mivel hallottam róla eltérő véleményt is gondoltam megkérdezlek.

Nah, de kösz Norbi!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 14:43 #16121

• HunBütyök
Hol láttok ezen lovat?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 16:27 #16128

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Hol láttok ezen lovat?

Kedves HunBütyök!

LOVAShadosztályról van szó, nem LÓhadosztályról. Kérdésedből arra engedek következtetni, hogy nem sokat tudsz a német lovasság harceljárásairól 1942-1945 között... Igazam van?

A német lovas seregtestek (nem csak az SS-lovashadosztályok, de Heer lovasdandárai/lovashadosztályai is) gyakorlatilag \&quot;dragonyosok\&quot; voltak.Vagyis lóval manővereztek, de gyalog harcoltak. A tényleges harc előtt a lovakat fedett terepszakaszon visszahagyták, hogy megkíméljék őket az ellenséges tűztől. A kép egy ilyen harcba vetés előtti pillanatot ábrázol, LÓ NÉLKÜL.

Üdv<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-06-26 18:28
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 16:35 #16129

• Számvéber Norbert
A kép egy megjelent kötetből:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2009-06-26 18:37
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 16:38 #16130

• Számvéber Norbert
HunBütyök kedvéért 8. SS-lovashadosztály Budapesten menetben:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 16:38 #16131

• Számvéber Norbert
8. SS-lovashadosztály 1944 nyarán a Dél-Dunántúlon díszeleg:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 16:39 #16132

• Számvéber Norbert
A 8. SS-lovashadosztály 1944. december végén Budapesten a budai Szent János Kórháznál harcban:
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 17:24 #16134

• Bazooka Joe
Jó képek. Az utolsó 2-vel eddig még soha nem is találkoztam. De gondolom ez azért van mert csak spec. esetekben juthat hozzájuk az ember, nem igaz?!

Mindenesetre jó, hogy nem lovakkal rontottak az ellenségre a csata során, mert úgy folyamatosan pótolni kellett volna az elhullott állatokat. Így viszont a budapesti csatában legalább volt mit enniük (egy ideig)...<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2009-06-26 19:26
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 20:37 #16146

• HunBütyök
Számvéber Norbert írta:
8. SS-lovashadosztály 1944 nyarán a Dél-Dunántúlon díszeleg:

Norbi!
Megváltoztatam az előzőt, mert nem olvastam vissza.

Amúgy tényleg nem tudok róluk sokat.
Mondjuk a myagr huszárok harcoltak lovon nem? Állítólag volt egy szovjet vasúti csomópont amit magyar huszárok rohammal foglaltak el. Erről tudsz valamit?

Amúgy állítólag német felderítő alakulatok lengyelországban is harcoltak lovon... vagy nem? Mesélj erről kérlek!

Hú, amúgy jó hogy szóba jött:

Szerinted egy RTS játékba érdemes berakni német lovaskatonát? Mivel azt írtad, hog ynem harcoltak lóháton. De a korai években sem?

Mondjuk volt francia lovasság is, és sehol nem olvastam hogy németek francia lovasokkal hepajkodtak volna...

A lengyelek igen, mégpedig csaptak össze német gylogosokkal és német feldeírő alakulatokkal. (Harckocsikkal nem, mert az azért butaság lett volna).

De szovjet és kozák lovasság is harcolt lovon.
A románoknál is voltak lovasok, de szerintem ők csak a gyorsaság miatt hazsnáltak lovat, és gyalog harcoltak.

Viszont... a balkáni partizáncsatározásokban a Prinz Eugene meg a többi jelenlévő alakulat tagjai tutira hazsnáltak lovat és harcolhattak is lovon. Mivel a terepviszonyok szerint a ló, a csacsi és az öszvér volt a legjobb szállítójármű. XD<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-06-26 22:43
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2009 jún. 26 20:53 #16147

• HunBütyök
Júj, képről jut eszembe.

Valkamikor fél éve láttam egy képet a neten.
nagyon nagy szükségem lenne rá.

A lóról jutott ám eszembe.

Egy rögtönzött hídon a Keleti fronton egy ha jól emlékszem faun teherautó halad át. A platón lovak vannak és az egyik ló kidugja a fejét a teherkocsi oldalán.
Annyira aranyos kép. Ha jól emlékszem akkor a képaláírásban valami olyasmi volt hogy lórehabilitációra szállítják a csatalovakat.

ha valaki látja ezt a képet az legyen szíves jelezzen. Köszönöm!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla