Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 02 17:35 #43803

Zeki írta:
Tudjuk Szenszi, nem is veled van a baj, hanem a többivel, akik elhiszik.
De-de megvan, tegnap beszéltem vele, mesélte hogy a szíve már nem a régi... nem csak asztma van már ott... de jár sóbarlangokba a Tatooinra...

Akkor priviben küldd már át a számát! Elugrom a gyógyszerével a Tatooinra!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 02 17:52 #43804

Roland írta:
Zeki írta:
Túl sok videojátékkal játszottal vagy nem tudom... Hol lehet ilyen marhaságokról hallani vajon? Lehet valami őrült mese? Ja van a Star Trek Enterprise sorozatban egy rész amikor visszamennek a múltba mert az UFO-k segítenek a náciknak, de könyörgöm...

Sajnálom Zeki, én nem játszok ilyesmikkel.
De ha egy Horten Ho 229 nevű repcsit össze tudtak hozni a buta nácik és a termoszférába lőttek ki rakétákat, akkor nem hinném, hogy a légierő terén ismertek határokat.

És még sok minden egyebet is össze tudtak hozni, és, ha ismernéd a Horten előtörténetét, meg párhuzamosan az USA és a Szovjetúnió hasonló irányú kísérleteit, akkor azt is tudnád, hogy a kor fizikai ismereteinek a határait feszegették, de nem léptek, mert nem léphettek túl sem azon, sem a kor technológiai lehetőségein.
Más kérdés az, hogy a kor ismeretanyagát mennyire voltak képesek felhasználni, és ebben a Horten fivérek és Lippisch professzor nagyon is az élen jártak.
Zsenik és tudósok voltak, de nem varázslók.<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-10-02 19:53
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 06:52 #43806

• Bazooka Joe
Nocsak! Hajcihő és Zeki, ti is SW rajongók vagytok?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 08:15 #43808

• Gipszj
Én más meséket szeretek (pl. Andersen, Benedek Elek stb.), ha valaki szereti a meséket az nem baj, sőt. Baj az, ha valóságnak hiszi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 10:16 #43809

Bazooka Joe írta:

Nem. A magam részéről - ha egyáltalán lehet rajongásról beszélni (nem lehet, sose voltam semmi rajongója, és ez már nem is változik, azt meghagyom a fanatizmusra hajlamosoknak) - akkor jó történet, vagy mese rajongó vagyok. Ebből a szempontból pl. a Grimm testvérek meséit, de akár a Harry Pottert is szeretem, valamint a különböző nemzetek regéit, mondáit, népmeséit, de kiemelve a magyar népmeséket, vagy az olyan csodákat, mint Arany János \&quot;Rege a csodaszarvasról\&quot; c. költeményét, de idetartozik Aesopus, és ide tartozik az előttem szóló Gipszj által is megemlített Benedek Elek, és Andersen, de Jókai Mór is, és számtalan kiváló szerző kiemelkedő alkotása a világirodalom remekei közül.
Igen, ha tetszik, akkor \&quot;rajongok\&quot; az igényes, mesés elbeszélésekért, mert az megmozgatja és felszabadítja a fantáziámat.
Egyet nem teszek: Sosem hiszem, hittem, hogy a mese és a valóság ugyanaz lenne.
De mégis: gyerekkoromban. Azonban ezt - sokakkal szemben - sikerült kinőnöm.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 11:19 #43813

Egyébként egy cseppet se jáztszom videojátékokkal! <br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2010-10-03 13:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 11:24 #43815

101.Légideszant írta:
Egyébként egy cseppet se jáztszom videojátékokkal! &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2010-10-03 13:19

Én igen! Ugyanis homo ludens vagyok, és nem is szeretnék soha kinőni belőle!
Aki elveszti a gyermeki képességeit, az begyepesedett, sótlan, értéktelen felnőtté válik, akit kerülni kell!

A felnőttség ugyanis nem az érdeklődés, és játékosság hiányát, hanem a fantázia és a valóság megkülönböztetésének a képességét jelenti, úgy, hogy - józan mérlegelés mellett - alkalmas legyen a fantáziát akár valósággá is formálni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 11:35 #43816

• Gipszj
Én nagy ritkán szoktam. Nem szégyen a videojáték, ha mellette valaki olvas is, tanul is meg gondolkodik is, csak tudni kell, hogy a videojáték az pótcselekvés. Valóságnak a sokkal gyengébb utánzata. Hosszú ideje nem vezettem igazi repülőgépet, néha próbálom videojátékkal pótolni, de ha őszinte vagyok magamhoz akkor be kell, hogy valljam: Nagyon messze van a valóságtól.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-03 13:36
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 13:47 #43826

• Zeki
Bazooka Joe írta:

Én részemről igen, nagyon nagy SW \&quot;fan\&quot; vagyok.

Hajcihő írta:
Igen, ha tetszik, akkor \&quot;rajongok\&quot; az igényes, mesés elbeszélésekért, mert az megmozgatja és felszabadítja a fantáziámat.

Egyet nem teszek: Sosem hiszem, hittem, hogy a mese és a valóság ugyanaz lenne.

Igen a tetszés és a rajongás más, ha valami tettszik az más, mint a rajongás.
És, hát igen, nem szabad elhinni, hogy létezik, mert azzal csak saját magának teremt az ember egy utópikus (jó esetben) világot, amiből lehetetlen kinőni.

101.Légideszant írta:

Egyébként egy cseppet se játszom (a helyesírás rád is érvényes, de magyartalan a mondatod) videojátékokkal!

Az a te bajod, van amikor jól esik az embernek, és ha nem viszi túlzásba akkor egészségére válik (pl.: egy igen nagy közhely... feszültség levezetés).
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 03 13:50 #43827

• Roland
Gipszj írta:
Én nagy ritkán szoktam. Nem szégyen a videojáték, ha mellette valaki olvas is, tanul is meg gondolkodik is, csak tudni kell, hogy a videojáték az pótcselekvés. Valóságnak a sokkal gyengébb utánzata. Hosszú ideje nem vezettem igazi repülőgépet, néha próbálom videojátékkal pótolni, de ha őszinte vagyok magamhoz akkor be kell, hogy valljam: Nagyon messze van a valóságtól.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-03 13:36

Ez teljesen így van.

Ideje lenne visszatérni az \&quot;ösvényre\&quot;.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 05 17:46 #43961

. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Sherman Iwo Jima-n<br><br>Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2010-10-05 19:47
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 05 17:49 #43962

• Roland
101.Légideszant írta:
. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Sherman Iwo Jima-n&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2010-10-05 19:47

Ott sok amerikai harckocsi így végezte.<br><br>Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-10-05 19:50
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 05 18:00 #43964

Gipszj írta:
Én nagy ritkán szoktam. Nem szégyen a videojáték, ha mellette valaki olvas is, tanul is meg gondolkodik is, csak tudni kell, hogy a videojáték az pótcselekvés. Valóságnak a sokkal gyengébb utánzata. Hosszú ideje nem vezettem igazi repülőgépet, néha próbálom videojátékkal pótolni, de ha őszinte vagyok magamhoz akkor be kell, hogy valljam: Nagyon messze van a valóságtól.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-03 13:36

Csak nem letiltottak téged is?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 05 20:12 #43969

Roland írta:
101.Légideszant írta:
Sherman Iwo Jima-n&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: 101.Légideszant, Időpont: 2010-10-05 19:47

Ott sok amerikai harckocsi így végezte.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-10-05 19:50

De mért is ? A kirakodás rosszul sikerült a harcközben vagy egy rossz manőver ?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 06 16:20 #43992

• Roland
Luger írta:
Roland írta:
101.Légideszant írta:

Ott sok amerikai harckocsi így végezte.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Roland, Időpont: 2010-10-05 19:50

De mért is ? A kirakodás rosszul sikerült a harcközben vagy egy rossz manőver ?

Ennél sokkal egyszerűbb a válasz:laugh: :
Kuribajasi Tadamicsi reálisan tervezte meg a japán stratégiát.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla