Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 17 20:01 #44502

HunBütyök írta:
101.Légideszant írta:
Mi az a karika rajta?

A németk csak Ju-52-est hazsnáltak a háborúban, és amint látod, a német pilóták olyan ügyesek voltak, hogy repülés közben aknát szedtek ki a vízből, és még hullahoppoztak is a repülővel.

Köszi szépen nem is tudtam ezt!
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 18 06:10 #44504

• Gipszj
andy50 írta:
HunBütyök írta:
101.Légideszant írta:
Mi az a karika rajta?

A németk csak Ju-52-est hazsnáltak a háborúban, és amint látod, a német pilóták olyan ügyesek voltak, hogy repülés közben aknát szedtek ki a vízből, és még hullahoppoztak is a repülővel.

Köszi szépen nem is tudtam ezt!

A gyűrű az elektromágnes amivel a mágneses aknákat addig izgatták amíg föl nem robbantak. A vízből kivenni aknát nem tudott és az érintőaknák érzékelőire sem volt hatással.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-18 08:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 18 16:22 #44535

• HunBütyök
Az aknaszedő hajó is így működött?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 18 17:08 #44538

• Roland
HunBütyök írta:
Az aknaszedő hajó is így működött?

Az alaptechnológia ugyan az volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 19 19:31 #44582

• Gipszj
Nem egészen. Két féle tengeri akna van. A lehorgonyzott és az úszóakna. Az úszóakna általában érintő akna. A lehorgonyzott az lehet érintő, akusztikus vagy elektromágneses. A lehorgonyzott aknát az aknaszedő levágja a horgonyról, esetleg fölrobban (mind a kettő). Az érintő aknák leginkább úgy működnek, hogy az akna testéből szarvak állnak ki ólomból. Ebben egy üvegcső van. A hajó nekimegy, ólomcső elhajlik, üvegcsőből kifolyik az elektrolit be a galvánelembe. Áram keletkezik és robban. A mágneses és akusztikus aknában feltöltött akkumulátor van. Jön a hajó, az akna érzékeli, egy kapcsoló zár. Be lehet állítani, hogy hányadikra robbanjon.
Az aknaszedők álltalában fából voltak a háború alatt, mint a Cousteau kapítány hajója is, a Calipso. Az akusztikus aknákat egy erős zajforrással robbantották amit a hajó húzott maga után.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-19 21:40<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-19 21:43
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 19 19:34 #44584

• Gipszj
Amúgy az aknaszedők kis merülésű hajók voltak, hogy minél kisebb esélyt adjanak az aknának. Ezért használt a Cousteau is kiszuperált aknaszedőt mert azzal sekély vizeken is boldogult.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 19 19:43 #44587

Gipszj írta:
Amúgy az aknaszedők kis merülésű hajók voltak, hogy minél kisebb esélyt adjanak az aknának. Ezért használt a Cousteau is kiszuperált aknaszedőt mert azzal sekély vizeken is boldogult.

Ráadásul fából építették őket, mert az nem mágneseződik fel.

(Na figyelmetlenül olvastalak, te is megírtad. Boccs. )<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-10-19 21:44
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 19 23:13 #44601

Találtam egy képet! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Sok ifjú van itt ma, akik a háborúban dicsőséget keresnek, de fiúk, ez itt maga a pokol. Elvihetitek ezt a figyelmeztetést a következő generációnak. Én rémülettel tekintek a háborúra. William Tecumseh Sherman
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 19 23:20 #44602

Találtam még! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 20 09:54 #44617

Szép képek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 20 16:17 #44627

• koi
andy50 írta:
Találtam még! A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Az osztálytársam szokta mondani,ha ilyet lát,hogy:DIE!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 20 16:23 #44628

• Roland
Kamikaze írta:
Szép képek!

Na akkor én is megpróbálkozok:laugh: : A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 20 16:25 #44629

• Roland
Szintén egy eredeti fotó:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 20 16:27 #44630

• Roland
Ezt a képet ismeritek?: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 okt. 20 16:55 #44632

Nem,de azt tudom,hogy I.világháború alatt készült!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla