Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 16:23 #49081

• Gipszj
Annál kevésbé szerettem volna benne ülni, mert igen nagy valószínűséggel a zuhanó Zero és az emelkedő Corsair le fogja verni egymást. (95% hogy összeütköznek)<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:20
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 16:25 #49082

• Gipszj
Einer spinnt immer! írta:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Öngyilkos akció. Ha így kiállt valaki az útra azt szinte azonnal legéppuskázták.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 16:28 #49084

• Gipszj
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Én nem tudnék ilyen nyugodtan állni, ha ejtőernyősök hullanak az égből. Szerintem - de könnyen lehet, hogy tévedek - ezek ráadásul az ellenséget képviselik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 17:42 #49088

• Einer spinnt immer!
Pár ejtőernyős nem sokat ér egy tank ellen. DE ha van Bazookájuk (Joe ) akkor viszont nyert ügyük van!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 17:55 #49089

• HunBütyök
Gipszj írta:

Öngyilkos akció. Ha így kiállt valaki az útra azt szinte azonnal legéppuskázták.

LOL, ezért nem szeretem a hősködős lövöldözős játékokat.

A német harckocsizók meg csak nézték, és várták, hogy rájuk lőjön mi? A másik képen meg a német katona álldogál és gyönyörködik a csodaszép festői naplementében. LOL
Jajj és a repülőgép túl alacsonyan száll... ha onnan ugrott ki valaki, mielőtt kinyílott volna az ejtőernyője már be is verte volna a sejhaját a földbuckákba <br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-26 18:57
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 18:17 #49090

• Gipszj
Az ejtőernyősök igyekeztek minél alacsonyabbról ugrani, mert akkor kevésbé szóródtak szét. A német desszanternyő minimális nyitási magassága 90 m körül volt bekötött ugrás esetén, bár nem hiszem, hogy az alsó határról ugrottak volna. Az biztos, hogy itt a képen ennél kisebb az ugrási magasság.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:17<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:18
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 18:24 #49091

• Zeki
Bazooka Joe írta:
Az mindig is egy emlékezetes kép marad! De nem a MoH Frontline-hoz van köze, hanem a MoHAA-hoz.

Én PS2-őn játszottam és abban volt benne. Tehát csak jól tudom. Nem kétlem, hogy abban is benne van, de ha láttam, akkor hagy tudjam mondjam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 18:39 #49092

• GIXeRCool
HunBütyök írta:
Gipszj írta:

LOL, ezért nem szeretem a hősködős lövöldözős játékokat.

A német harckocsizók meg csak nézték, és várták, hogy rájuk lőjön mi? A másik képen meg a német katona álldogál és gyönyörködik a csodaszép festői naplementében. LOL
Jajj és a repülőgép túl alacsonyan száll... ha onnan ugrott ki valaki, mielőtt kinyílott volna az ejtőernyője már be is verte volna a sejhaját a földbuckákba &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-11-26 18:57

Bütyi, nem kritizállak de tévedsz. Én a 34. BLFZ-nél szolgáltam le a katonaidőmet, utrottam repcsiből is, helikofferből is. A repgépből alacsonyabb magasságból is lehet \&quot;deszantolni\&quot;, mert a gép sebessége folytán gyorsabban kinyitja az ernyőt mintha a heliből lépnél ki.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 18:49 #49093

• GIXeRCool
Gipszj írta:
Az ejtőernyősök igyekeztek minél alacsonyabbról ugrani, mert akkor kevésbé szóródtak szét. A német desszanternyő minimális nyitási magassága 90 m körül volt bekötött ugrás esetén, bár nem hiszem, hogy az alsó határról ugrottak volna. Az biztos, hogy itt a képen ennél kisebb az ugrási magasság.

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:17&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:18

Tévedés. Gondolj bele, hogy egy régi, irányítást teljesen nélkülöző ernyőről beszélsz. Jó ha 130-140 volt a nyitási magassága. A \&quot;modern\&quot; ernyőnek is minimum 90-100 méter kell a biztos nyitáshoz, de az oktatónk azt mondta, hogy a szovjet \&quot;bajtársak\&quot; 115 méterről desszantoltak a legkisebb magasságból, ráadásul nagysebességű ugrást. ( Én biztos nem ugrottam volna. )
A repzi tényleg alacsonynak látszik, de lehet 140-160 méteren is. Egyébként ha az ugrás nagysebbeségű gépről történik, akkor a \&quot;farszélen utazva\&quot; el lehet csalni 20-30 métert is...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 18:58 #49094

Gipszj írta:

Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:17&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-11-26 19:18

Egyébként valóban ugrottak veszélyesen alacsonyan a partraszállás éjszakáján, nem azért ,mert így akartak vagy így kellett, hanem mert így jött össze... Arról nem is beszélve, hogy a szerencsétlenebbek nem is ugrottak hanem kiestek. Nem is nyílt ki az ernyőjük...
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 19:00 #49095

• Gipszj
GIXeRCool írta:
Gipszj írta:

Tévedés. Gondolj bele, hogy egy régi, irányítást teljesen nélkülöző ernyőről beszélsz. Jó ha 130-140 volt a nyitási magassága. A \&quot;modern\&quot; ernyőnek is minimum 90-100 méter kell a biztos nyitáshoz, de az oktatónk azt mondta, hogy a szovjet \&quot;bajtársak\&quot; 115 méterről desszantoltak a legkisebb magasságból, ráadásul nagysebességű ugrást. ( Én biztos nem ugrottam volna. )
A repzi tényleg alacsonynak látszik, de lehet 140-160 méteren is. Egyébként ha az ugrás nagysebbeségű gépről történik, akkor a \&quot;farszélen utazva\&quot; el lehet csalni 20-30 métert is...

Ha 115-ről ugrottak, akkor az ernyőnek a minimális nyitási magassága kissebb kellett hogy legyen. Én azt mondtam, hogy a német ernyőnek 90 m körül volt, meg azt, hogy nem hiszem hogy a minimumról ugrottak volna.
Egyébként sem a német sem az angol sem a brit ernyő nem arra készült, hogy kényelmes legyen, hanem kompromisszum volt mindegyik. Ha alacsonyról és gyorsan jön le akkor kevesebb a halott mintha magasról és lassan. (lehet célbalőni rájuk, meg mire összeverődik a társaság a felét lelövik.) A háborús ernyők NEM a legnagyobb biztonságra voltak kitalálva. Egyébként ugrottam PD-47-es szovjet ernyővel, nekünk 600 m-nél alacsonyabbról nem volt szabad ugrani, béke volt fő a biztonság, nem a hatékonyság.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 19:06 #49097

• Bazooka Joe
Gipszj írta:
Az ejtőernyősök igyekeztek minél alacsonyabbról ugrani, mert akkor kevésbé szóródtak szét. A német deszant-ernyő minimális nyitási magassága 90 m körül volt bekötött ugrás esetén, bár nem hiszem, hogy az alsó határról ugrottak volna.

A német bekötött rendszerű deszant-ernyők jellegzetes, a harcászati alkalmazást jelentősen befolyásoló tulajdonsága volt a gyors nyílási folyamat, amely lehetővé tette a kis magasságú 70 méterről végrehajtott ugrást.

Ennek a tulajdonságnak persze voltak pozitív és negatív hatásai.

Pár ejtőernyős nem sokat ér egy tank ellen. DE ha van Bazookájuk (Joe ) akkor viszont nyert ügyük van!

Én beleugrottam volna a folyóba, egyik kezemben fogtam volna a Bazooka-t meg 2 rakétát, a másikkal eveztem volna és elúsztam volna a Tigrisek mögé. Majd, miután a Kelly Hőseiből megtanultam jól fenékbe kaptam volna őket!

Zeki írta:
Én PS2-őn játszottam és abban volt benne. Tehát csak jól tudom. Nem kétlem, hogy abban is benne van, de ha láttam, akkor hagy tudjam mondjam.

Hát, a neten mindenhol a MoHAA-hoz sorolják ezt a háttérképet.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-11-26 20:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 26 19:07 #49098

• GIXeRCool
Gipszj írta:
GIXeRCool írta:
Gipszj írta:

Ha 115-ről ugrottak, akkor az ernyőnek a minimális nyitási magassága kissebb kellett hogy legyen. Én azt mondtam, hogy a német ernyőnek 90 m körül volt, meg azt, hogy nem hiszem hogy a minimumról ugrottak volna.
Egyébként sem a német sem az angol sem a brit ernyő nem arra készült, hogy kényelmes legyen, hanem kompromisszum volt mindegyik. Ha alacsonyról és gyorsan jön le akkor kevesebb a halott mintha magasról és lassan. (lehet célbalőni rájuk, meg mire összeverődik a társaság a felét lelövik.) A háborús ernyők NEM a legnagyobb biztonságra voltak kitalálva. Egyébként ugrottam PD-47-es szovjet ernyővel, nekünk 600 m-nél alacsonyabbról nem volt szabad ugrani, béke volt fő a biztonság, nem a hatékonyság.

Én RS 4/4-es ernyővel, és BE 8 mentőernyővel ugrottunk. Nekünk is a 600 méter volt a limitált magasság, bár volt hogy a PPK-U-val, vagy a KAP-3-as ugrásbiztosítóval alá jöttünk kicsit...
Nem a miérteket vitattam, hanem a kivitelezést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 27 10:02 #49109

• Einer spinnt immer!
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 nov. 27 10:03 #49110

• Einer spinnt immer!
Csatolmányok:
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.25 másodperc
Joomla templates by a4joomla