Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 05:03 #49925

• HunBütyök
Nem elhamarkodtam hanem kérdeztem. Olvass tovább és meglátod.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 05:03 #49926

Ja és ráadásul hallottam, dörzs papírral még mattabbá tették a festés, hogy a fakó álca festés olyan mint egy fa törzs, vagy levelei. Ez tökéletes volt. Estére keresek egy filmet, és megadom a címét PM-ben mert eredeti fekete fehér filmen is látod azt hogy szürkés a színe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 13:43 #49948

• Einer spinnt immer!
Tedd túl magad a témán! <br><br>Szerkesztette: Zeki, Időpont: 2010-12-07 18:54
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 15:45 #49952

• HunBütyök
Hát nyelvtanban úg yvagy, hogy az utolsó taghmondat határozza meg a mondat végi írásjelet. Nem tudom pontosan mit írtam, a kép ennek ellenére giccses továbbra is. Nem is kicsit.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 17:02 #49961

• Einer spinnt immer!
Hát pedig nem! Az előbb magyarázták meg, hogy direkt így van álcázva a tank. (Ha megint másnapos állapotban vagy, akkor elnézem )
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 17:19 #49962

• HunBütyök
Itt nem az álcázásról van szó, hanem magáról a képről. Ha alapjáraton ilyen zizi vagy, hogy megértsd, akkor elnézem neked. Akkor is giccses.

Egyáltalán tudod mi az a giccs?

A giccs a művészetek eszközeit használó, a művészet látszatát keltő, többnyire kereskedelmi természetű és célú alkotás.

A giccs egyszerű érzelmi, gondolati sablonokat, kliséket közvetítő termék, a konzumkultúra része, a közhelyesség, sztereotípiák halmozása, túlzások, szinesztézia (hatás többféle érzékre), az elvárásoknak való megfelelés eszközeivel hat. Jellemző rá az eredetiség és különösség hiánya. Az élet minden területén előfordulhat, az esztétika foglalkozik vele, de nem művészeti kategória, nem rossz, hibás vagy dilettáns alkotás, nem antiművészet, vagy avantgárd (bár ez utóbbiak nyíltan merítenek belőle). Lételeme a fogyasztás, célja a fogyasztói igények tömeges kielégítése a befogadó érzelmi és gondolati kiszolgáltatottságának kihasználásával.

Eme világháborús, pillanatnyi benyomást keltő, heroikus tartalmat tükröző képek is ide tartoznak. Művészeti értékük nincsen, egyszerűen, gyorsan hatnak az emberre. Általában téves benyomást keltve.

Legjobb példák erre például a makettek dobozairól kimásolt képek, amiket itt láttam már nem egyszer.

De ilyenek a világháború kommersz eszközeit hamlozva ábrázoló alkotások, miközben az eszközök kezelői heroikus, vagy heroikusan idilli helyzetben vannak ábrázolva.

Lásd a Fliegerfaust feltartva az Mg 42 és a Királytigris mellett. Eddig talán az vezeti a giccslistát ebben a topicban.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 17:56 #49966

• Zeki
Einer spinnt immer! térj vissza a témához! Nem kell mindenre reflektálnod... nem a hozzászólások számától leszel elfogadott tag.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 19:32 #49982

• Bazooka Joe
Tiltakozom Bütyök! Ez a kép szerintem sem giccses.

A potsdami kép (amin a Fliegerfaust is van) pedig az egyik kedvencem. Például onnan szereztem tudomást erről a fegyverről.

Beszélsz itt az érzelmekről, holott rád ugyanannyira jellemző, hogy azok alapján döntesz!!! <br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-12-07 20:33
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 19:35 #49984

• HunBütyök
A giccs lényege, hogy tetszen. nekem mondjuk nem tetszik, én az olyan képeket kedvelem ami nem szájbarágós és hatásvadász. Egyszerű és el lehet mélázni rajta. Nem tudsz semmi konkrétat kijelenti a látottak alapján, csak szimplán szép.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 20:37 #49986

• Gipszj
Az az ötletem támadt, hogy a hónap képe az legyen versenyszerű. Csak olyan képpel lehetne indulni, amelyikről egyértelmű, hogy arra a hónapra vonatkozik, (pl. december-Pearl Harbour) meg kéne adni a címében, hogy milyen eseményre vonatkozik. Havonta minden induló csak mondjuk egy vagy két képpel indulhatna. Azt hogy mennyire jó azt a többség szavazata alpján kellene eldönteni. Ezt mondjuk az előző hónapban kellene lebonyolítani, hogy legyen idő a nyertes kiválasztására. A nyertes mondjuk kap egy kitüntetést abból az országból, amelyikre a kép vonatkozik. Az utolsó meg egy rendfokozattal vissza lenne vetve, hogy legyen tétje is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 20:40 #49987

• HunBütyök
Gipszj írta:
Az az ötletem támadt, hogy a hónap képe az legyen versenyszerű. Csak olyan képpel lehetne indulni, amelyikről egyértelmű, hogy arra a hónapra vonatkozik, (pl. december-Pearl Harbour) meg kéne adni a címében, hogy milyen eseményre vonatkozik. Havonta minden induló csak mondjuk egy vagy két képpel indulhatna. Azt hogy mennyire jó azt a többség szavazata alpján kellene eldönteni. Ezt mondjuk az előző hónapban kellene lebonyolítani, hogy legyen idő a nyertes kiválasztására. A nyertes mondjuk kap egy kitüntetést abból az országból, amelyikre a kép vonatkozik. Az utolsó meg egy rendfokozattal vissza lenne vetve, hogy legyen tétje is.

WOW! Lájkolom! Teljesen jó ötlet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 20:45 #49988

HunBütyök írta:
Gipszj írta:

WOW! Lájkolom! Teljesen jó ötlet!

Támogatom az ötletet!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 07 20:53 #49989

• Bazooka Joe
-Ha kicsi a tét, a kedvem sötét.

-Nem bírom a szellemeskedést a pókerasztalnál, ideges leszek tőle.

-Én is!

Persze, miért is ne!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 08 08:08 #49992

HunBütyök írta:
Számvéber Norbert írta:
Bazooka Joe írta:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Sok lúd Panthert győz...

Szerintem ők Hans, Jürgen, Max és Móricz, csak a keleti fronton találkoztak Baba Yagával. (Ő azt hiszem az orosz mesék boszorjkánya) Lúddá változtatta a hős németeket.

Na de komolyra fordítva a szót, mivel nagy háziszárnyas rajongó vagyok, és imádom a libákat, kacsákat, pulykákat, tyúkokat, legyen ez a hónap képe. Ezek a libák olyan tüneményesek, hogy csak na.

Jó ötlet, én is támogatom, hogy legyen ez a hónap képe!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2010 dec. 08 18:27 #50024

• koi
Ott van Max fia is a háttérben.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla