Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 19:06 #51454

• Bazooka Joe
Akkor levegyem őket?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 19:10 #51456

• Számvéber Norbert
Bazooka Joe írta:
Akkor levegyem őket?

Add meg rendesen a forrást!
Először a kép tulajdonosa és leltári száma, utána a közreadó kötet adatai (szerző, cím, kiadás helye és éve), a képet tartalmazó oldal számával.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 19:13 #51458

• Bazooka Joe
Inkább töröltem őket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 19:40 #51466

• koszta
Nix írta rossz témában:
Zseniális kép egy zseniális ejtőernyőről! A 39M Hehs-ernyők kenterbe verték az angol (Irving) és olasz (Salvator) vetélytársaikat. Az ejtőernyősök belső szabályzata szerint 300 méter volt a nyitáshoz megengedett legalacsonyabb magasság, amely magasságról a Hehs-ernyők minden esetben nyitottak sőt, egy kísérleti ugrás során 80 méterről is működőképesnek bizonyult. A 43M Király-géppisztoly pedig szintén világszínvonalú volt...

Köszi a hiánypótló képeket! Ezek közül nekem csak a Bergman géppisztolyos volt meg.

A jenki 101-esek előtt is le a kalappal. Nem tisztem eldönteni melyik alakulat volt \"faszább\" vagy kik érdemelnek nagyobb elismerést. Akkor is úgy volt, ahogy ma van: kis pénz, kis foci. Nekik meg nagy pénz, nagy foci. Míg mi egyetlen ejtőernyős ezredet voltunk képesek kiállítani, az USA hadserege 5 teljes értékű légiszállítású (ejtőernyős- és vitorlázórepülőn szállított gyalogezredeket is tartalmazó) hadosztályt és több zászlóalj- és ezred erejű egységet állított fel.
Ettől függetlenül büszkének KELL lennünk a pápai ejtőernyősök és a Szent László Hdo. teljesítményére, elvégre ők voltak az elit.

Ahogy a költő is mondta:

\"Szólni kell! Kézbe kell venni a lantot!
Hogy volt egy hadosztály, mely el nem bukott,
Mert meg tudott halni, ha győzni nem tudott!\"

Bocs, ha sok lett, ez kikívánkozott <br><br>Szerkesztette: koszta, Időpont: 2011-01-17 20:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 19:59 #51470

• Nix
koszta írta:
Nix írta rossz témában:
Zseniális kép egy zseniális ejtőernyőről! A 39M Hehs-ernyők kenterbe verték az angol (Irving) és olasz (Salvator) vetélytársaikat. Az ejtőernyősök belső szabályzata szerint 300 méter volt a nyitáshoz megengedett legalacsonyabb magasság, amely magasságról a Hehs-ernyők minden esetben nyitottak sőt, egy kísérleti ugrás során 80 méterről is működőképesnek bizonyult. A 43M Király-géppisztoly pedig szintén világszínvonalú volt...

Köszi a hiánypótló képeket! Ezek közül nekem csak a Bergman géppisztolyos volt meg.

A jenki 101-esek előtt is le a kalappal. Nem tisztem eldönteni melyik alakulat volt \&quot;faszább\&quot; vagy kik érdemelnek nagyobb elismerést. Akkor is úgy volt, ahogy ma van: kis pénz, kis foci. Nekik meg nagy pénz, nagy foci. Míg mi egyetlen ejtőernyős ezredet voltunk képesek kiállítani, az USA hadserege 5 teljes értékű légiszállítású (ejtőernyős- és vitorlázórepülőn szállított gyalogezredeket is tartalmazó) hadosztályt és több zászlóalj- és ezred erejű egységet állított fel.
Ettől függetlenül büszkének KELL lennünk a pápai ejtőernyősök és a Szent László Hdo. teljesítményére, elvégre ők voltak az elit.

Ahogy a költő is mondta:

\&quot;Szólni kell! Kézbe kell venni a lantot!
Hogy volt egy hadosztály, mely el nem bukott,
Mert meg tudott halni, ha győzni nem tudott!\&quot;

Bocs, ha sok lett, ez kikívánkozott &lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: koszta, Időpont: 2011-01-17 20:40

Köszi a helyesbítésért! A netszolgáltatót meg lassan hangos panaszlevelekkel fogom illetni

Úgy látom a képek azóta sajnos lekerültek... feldobok újat. Német hadifogságba került amerikai ejtőernyős a 82. légi szállítású hadosztályból. Egyenruhájából ítélve a normandiai harcok során ejthették foglyul.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 20:29 #51476

• HunBütyök
Kicsit elpilledt a szentem. Vagy csak szégyenlős és nem akarta hogy fotózzák, mert még belekerült volna az Elit alakulatba. XD

na de komolyra fordítva a szót, megértem szomorúságát. Igazándiból ha nem lennénk dugig amerikais képekkel, ahzt mondanám ez egy szenzáéciós kép. Érzések jelennek meg rajta és van neki egyfajta mélabús hangulata. Szeretem az ilyen jellegű képeket, ami nem idealizált és nem szenzációhajhász, hanem szimplán emberi érzéseket jelenít meg.

Úgyhogy ez egy jó kép alapjáraton.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 20:55 #51477

• Nix
Sajnos nem sokat fogok enyhíteni a nyomoron, mert nekem is csak amerikaiakkal teli képeim akadnak...
Mentségemül szolgáljon, hogy igyekszem megalapozni a kijelentéseimet és nem a populáris vélemény után menni. A G. I.-ok is csak emberek voltak mint mindenki más, csak történetesen sikerült a győztes oldalon harcolniuk (sőt csúnyán sarkítva a dolgokat az ő harcuk által lett győztes az az oldal...)
Másik mentségem az amik iránti rajongásra nem nagyon akad. Csak a pénztárcámat apasztom azzal, hogy \&quot;hagyományőrzősködök\&quot;... Egyébként a katonai hagyományőrzésre, hadijátszásra szakosodott topic létezik itt? Hátha valakit érdekelnek egy \&quot;jenki\&quot; tapasztalatai.
Személy szerint egyébiránt nekem is nagy kedvencem ez a kép, pont az előbb felsorolt erényei miatt.

kiizzadok magamból még egy érdekes képet, ami még csak nem is amerikai:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 21:33 #51478

• HunBütyök
Én nem vagyok oda az amerikai témákért annyira, mondjuk a háború eleji dolgaik érdekesek. Na meg a járműveik. Talán a Sherman széria ami nem annyira izgat, bár most azon foglalatoskodok, hogy kiderítsem, hogy a britek Madagaszkáron használtak-e M4A1-et.

Ez a hadba inulós kép is nagy kedvencem, ez is az a kategória ami megindítja az embert. Ez is simán lehetne a hónap képe.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 17 22:19 #51481

• Nix
HunBütyök írta:
Én nem vagyok oda az amerikai témákért annyira, mondjuk a háború eleji dolgaik érdekesek. Na meg a járműveik. Talán a Sherman széria ami nem annyira izgat, bár most azon foglalatoskodok, hogy kiderítsem, hogy a britek Madagaszkáron használtak-e M4A1-et.

Ez a hadba inulós kép is nagy kedvencem, ez is az a kategória ami megindítja az embert. Ez is simán lehetne a hónap képe.

Érdekes, hogy milyen változásokat okozott az USA társadalmában a világháború. Feladták izolacionista hozzáállásukat, a nők is munkába álltak (nem is akárhol, hiszen még női katonai segédszolgálatosok is léteztek a Hadseregnél és a Haditengerészetnél is), általában véve pedig minden területen csak nyert az amerikai gazdaság, ezen keresztül pedig a társadalom a háborúba való belépéssel és a háborús erőfeszítésekkel.
Persze olyan mélyen gyökerező problémákat nem oldott meg ez a társadalmi átalakulás, mint a faji megkülönböztetés (sőt a japánokkal szemben erősítette is az előítéleteket), ám ezekben is tüneti kezelést jelentett például a feketékből felállított egységek (a szállítóalakulatokon kívül a 92. gyalogos hadosztályt, vagy az 555. ejtőernyős gyalogezredet) harcba vetése. Mindenesetre olyan változásokat élt meg akkor az USA, melyek hatása máig érezhető. Ezért aki meg akarja érteni mit miért csinál ma a \&quot;Nagy Testvér\&quot; annak megéri belefolynia ezekbe is.

Ahogy eddig tudtam nem használtak M4A1-eseket Madagaszkáron. Mk III. Valentine-okat biztosan. Ha bármi másra jövök rá az ügyben megy a PM!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 18 05:10 #51485

• HunBütyök
Én is tudtam Valentine-ról, de valahol említették, hogy hol már nem tudom. De semmi onfót nem találok.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 18 12:59 #51490

• Nix
HunBütyök írta:
Én is tudtam Valentine-ról, de valahol említették, hogy hol már nem tudom. De semmi infót nem találok.

Én sem találtam infókat ez ügyben. Ahogy néztem a harcokban gyarmati egységek, mint a 7. dél-afrikai gépesített dandár, vagy a rodéziai 27. gyalogosdandár, valamint természetesen brit csapatok vettek részt. Ezek közül az No. 5 Commando volt a legelitebb alakulat. Nem hiszem, hogy a gyarmati csapatok rendelkeztek volna amerikai Shermanokkal. Eddig egyik forrásban sem láttam utalást arra, hogy páncélos alakulatok is részt vettek volna a csatában. Így az ottani tankok inkább a gyalogság mellé beosztott elavult brit darabok lehettek mint a Valentine és a Tetrarch könnyűharckocsik.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 18 15:15 #51496

Nix írta:
Sajnos nem sokat fogok enyhíteni a nyomoron, mert nekem is csak amerikaiakkal teli képeim akadnak...
Mentségemül szolgáljon, hogy igyekszem megalapozni a kijelentéseimet és nem a populáris vélemény után menni. A G. I.-ok is csak emberek voltak mint mindenki más, csak történetesen sikerült a győztes oldalon harcolniuk (sőt csúnyán sarkítva a dolgokat az ő harcuk által lett győztes az az oldal...)
Másik mentségem az amik iránti rajongásra nem nagyon akad. Csak a pénztárcámat apasztom azzal, hogy \&quot;hagyományőrzősködök\&quot;... Egyébként a katonai hagyományőrzésre, hadijátszásra szakosodott topic létezik itt? Hátha valakit érdekelnek egy \&quot;jenki\&quot; tapasztalatai.
Személy szerint egyébiránt nekem is nagy kedvencem ez a kép, pont az előbb felsorolt erényei miatt.

Nem bizony! Ez egy ismerős kép!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 18 15:43 #51503

• Nix
Kamikaze írta:
Nix írta:

Nem bizony! Ez egy ismerős kép!

Sajnos ilyen képekből csehül állok... nem ez az érdeklődési területem Bár lassan ideje bővíteni a kört
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 18 17:01 #51515

• Bazooka Joe
Bazooka Joe írta:
Addig gondolom az összes haverodnak szólsz, hogy szavazzanak a megfelelő képre, igaz?

HunBütyök írta:
Nincsen sok haverom úgyhogy nem fog menni.

Sokkal kevesebb haverom van mint amennyi kommersz csíra lesi az oldalt. XD

Bár lehet a német sudden honlapra felrakom a szavazást, hogy aki arra jár az nyomjon már egy pöttyöt az 1-es képre.

Hmmm... azért hallom, hogy használod az ötletemet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 jan. 18 17:11 #51516

• Bazooka Joe
A következő fordulóban arra kérnék mindenkit, hogy maximum csak 3 képet töltsön fel ide.

Ha szeretnétek még feltölteni, azt nyugodtan megtehetitek a Média / Képtárba.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-01-18 18:12
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.23 másodperc
Joomla templates by a4joomla