Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 12:54 #52367

• HunBütyök
Pár hónapja gyűjtöttem össze pár képet a világháborúról amik szerintem szenzációsak. Na meg hát a megszokott heroikus sablonnak ellentmondanak és bemutaják a háborút.

Elmentettem a linkjeiket jegyzettömbbe, így könnyű dolgom lesz.

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Ezen például a német katona arca szinte alig látszik a sérülésektől, de a szemei mindent elárulnak. A darálós, heroikus maszlagnak se híre se hamva ezen a képen. Viszont azok a szemek azt sugallják: \"Istenem, miért vagyok én itt? Miért kellett ide jönnöm? Mi értelme van ennek? Mikor lesz vége ennek a borzalomnak?\"
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 12:57 #52368

• HunBütyök
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Eme képen a sebesült társát itató angol katona arca a lényeg. Ki mit olvas ki belőle? Én speciel nem látom a szövetségeseket ábrázoló modenrkori rajzokból ismert \"Mi vagyunk a király Tommy-k lezúzzuk a fritzeket!\" lelkesedést.
Ellenben látom a szenvedést, az undort az egész háborútól, azt hogy tudja, hogy hogy holnap lehet ő fog így feküdni magatehetetlenül. Ha szerencséje lesz jut neki fájdalomcsillapító holnap...

Na valami ilyesmi.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 13:03 #52369

• HunBütyök
Ehhez komment sem kell, ez a háború:

Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 13:06 #52370

• HunBütyök
Olyan hónap képe kell ami megindítja az embereket, amik hatására elgondolkodunk, meghökkenünk, ewljátszunk aszomorú gondolattal.

Nem egy Tigris vagy egy 7TP, vag yéppen az SD.Kfz 9 és a Stug.

Értitek mire akarok kilyukadni?
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 14:26 #52371

• koszta
zsen1 írta:
Megpróbáltam de nem ment

Akkor küld el az info (kukac) masodikvh (pont) hu címre, és kirakom majd.

(Muszáj így írnom a spamok miatt)
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 14:28 #52373

• koszta
HunBütyök írta:
Olyan hónap képe kell ami megindítja az embereket, amik hatására elgondolkodunk, meghökkenünk, ewljátszunk aszomorú gondolattal.

Nem egy Tigris vagy egy 7TP, vag yéppen az SD.Kfz 9 és a Stug.

Értitek mire akarok kilyukadni?

Azért vedd figyelembe azt is, hogy az oldalt elég fiatalok is látogatják, szóval az utolsó képet nem tenném ki hónap képének.

De a sebesültet itatós képet azt támogatom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 14:34 #52374

• HunBütyök
Szerintem meg pont tegyük ki a \"kicsiknek\". Ez a kép pont az ellenkezője annak amit megszoktak az idióta Hollywoodi filmekben és gagyi PC játékokban.

Sajnos a fiatalságban a háborúról az az idealizált kép él, amit itt-ott elcsípnek. Egyre kevesebb a szemntanú, egyre kevesebb forrás van ami bemutatja a háborút, mint szörnyű dolgot.

A háború ilyen sajnos. És se SAVE se LOAD gomb nem létezik. Ennek a kislánynak pedig úgy lett GAME OVER hogy azt sem tudja miért folyik a háború.

Ironikusan írttam, de ez keserű irónia.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 14:40 #52376

• koszta
Aki értelmesebb az utána tud járni, hogy milyen is egy háború. De szerintem ezt nem a hónap képe rovatban kellene megtudnia.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 14:43 #52377

• Liberator
HunBütyök írta:
Szerintem meg pont tegyük ki a \"kicsiknek\". Ez a kép pont az ellenkezője annak amit megszoktak az idióta Hollywoodi filmekben és gagyi PC játékokban.

Sajnos a fiatalságban a háborúról az az idealizált kép él, amit itt-ott elcsípnek. Egyre kevesebb a szemntanú, egyre kevesebb forrás van ami bemutatja a háborút, mint szörnyű dolgot.

A háború ilyen sajnos. És se SAVE se LOAD gomb nem létezik. Ennek a kislánynak pedig úgy lett GAME OVER hogy azt sem tudja miért folyik a háború.

Ironikusan írttam, de ez keserű irónia.

Támogatom. Legalább egy kicsit elgondolkodnának az emberek (fiatalabbak is) erről az egészről, nem csak a száraz tényeket látnák. Szívesen látnám ezt a következő hónap képeként.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 14:58 #52378

• HunBütyök
Síró német kamasz katona akit egy amerikai katona ápol... Kicsit \"ütős\" kép.

Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 15:03 #52379

Jöjjenek hát az áprilishoz kapcsolódó képeim:

1939. Áprilisában száll fel először a Mitshubishi Zero vadászgép:

1940 Áprilisában Németország lerohanja Norvégiát:

1941.Áprilisában Gróf Teleki Pál magyar külügyminiszter öngyilkos lesz, hogy ne szegje meg a Jugoszláviának tett ígéretét:

Szintén 1941 Áprilisában Görögországot megtámadja Németország. A görög hadsereg a sokszoros túlerővel szemben 18 napon keresztül tartja magát:

1942 Áprilisában Málta környékén kiéleződik a légiháború:

1943 Áprilisában megtalálják a lengyel tömegsírokat Katyn környékén:

1944. Áprilisában megkezdődik Magyarország amerikai bombázása, a 101. honi vadászosztály pilótái azonban hősiesen védik a magyar légteret:

1945 Áprilisában a Vörös Hadsereg áttöri a Berlin külvárosában húzódó védelmi gyűrűt:

Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 16:06 #52380

Félelmetes bestiák voltak ezek a JSZ-2 harckocsik .
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 16:13 #52381

HunBütyök írta:
Síró német kamasz katona akit egy amerikai katona ápol... Kicsit \"ütős\" kép.

Ja, de azért nézd meg a korkülönbséget! A kisgyerek, meg a felnőtt! Az amcsi is biztos sírt volna annyiidős korában!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 16:18 #52383

A Teleki-féle megjegyzésel azért vitatkoznék!
Mivel Jugoszláviában puccsal új hatalom alakított kormányt, amelyik minden - az elődje által aláírt - szerződést semmisnek mondott! Úgyhogy a magyar szerződésszegés, csak a komcsi történetírás (45 utáni) ferdítése (hazugsága) volt!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hónap képe 2011 feb. 04 17:01 #52391

A TigerB félelmetesebb,és hatékonyabb volt a JS-2-nél
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.22 másodperc
Joomla templates by a4joomla