Bazooka Joe írta:
Jó kérdés. Ugyanezt én is feltettem magamnak, amikor láttam a Ryan közlegény megmentésében, a Ramelle-ben lezajlott ütközetkor (utolsó nagy csata a filmben), hogy SS-Sturmbannführer Hoess a toronyból kidugott fejjel irányít.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Erre két magyarázatot találtam. Az egyik, hogy így jobban beláthatják a csatateret, a másik pedig, hogy így közvetlenül tudnak kommunikálni a harckocsi mellett lévő katonákkal. Ennek ellenére természetesen veszélyes dolog volt így irányítani egy harckocsit.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2011-05-01 15:03
Én azt tartom valószínűnek, hogy így látott is valamit. Harckocsi harckocsi ellen még csak elmegy a periszkóp, mert az ellenfél se lát többet, meg a harckocsi az viszonylag nagy. Gyalogság ellen ha azok közeljutnak a harckocsihoz akkor a periszkóp holt terébe kerülnek. Végül is a kísérő gyalogsággal folytatott megbeszélés sem kizárt, de abban a zajban nem tudom mit hallani, a harckocsi tornyában meg kapaszkodni kell úgy általában, tehát a keze is foglalt.<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2011-05-01 15:16