Bazooka Joe írta:
Szovjet tankelhárítós. Valaki tudja, hogy mi a fegyver neve? A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Ugye-ugye nem csak a bazzokát meg a panzerfaustot meg a panzerschrecket kéne olvasgatni.
Na meg suddenezni is jó volna, mert ott bizony használhatnátok dögivel.
Ez egy Ptrd-41 14,5 mm-es páncéltörő puska.
A Ptrs továbbfejlesztett váltzata vlt. 14,5 mm-es lövedéke volfrámmagvas vl tés 100 méteren akár 40 mm-t is át tudtt ütni. A fegyver a hábrú vége felé már nem volt hatásos a némnet harckocsik ellen, viszont lövészpáncélosok, felderítő járművek ellen igen, továbbá mesterlövész feladatokra is lehetett használni. Külön érdekessége a fegyvernek, hogy 1950 és 53 között az Észak-koreai hadsereg is szolgálatba állította és amerikai könnyű járművek ellen hazsnálták őket, és mesterlövészpuskának szintén. Az amerikaiak csak bölényölő puskának becézték (buffalogun), a nagy ereje miatt.
Ez utóbbit onnan tudom hgy az egyik sudden modban is benne van és Észak-Koreaiakkal lőttem ki velük M8 Greyhoundokat.
Már amúgy írtam a magyarok által használt solothurn S-100-ról is, na ez is hasonló volt. De ilyen volt a német Pzb-39, vagy az angol 0.55\" Boys is.
A Pzb-38 és 39 az mondjuk kisebb kaliberű volt, éppúgy mint a mindannyiónk által jól ismert Karabin przeciwpancerny wzór 35 azaz a kbppanc wz.35, becenevén \"Ur\".
Amúgy kedvenc gyalogsági fegyverem a PTRD-41! Szeressétek Ti is!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-12-03 21:28