Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: A hónap képe

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 05 21:51 #24755

Egyébként a németek miért adták ide nekünk a pzIV licenszet??? Ezt nem értem. Pedig kértük sokszor, de mitől féltek. Helyette készíthettük a \"NAGYON brutál nehéz\" Turán II-eseket. Talán néhány nappal meghosszabbíthattuk volna a háborút... +4-5000 halott....
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 05 21:54 #24756

• Bazooka Joe
Ha lett volna még idő, akkor talán elkészülhetett volna a magyar TAS is!
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 05 21:59 #24757

Elnézve a prototípus képeit, szerintem a háborút nem fordította volna meg.... Olyan rozoga, sebezhető, elég gyenge frontpáncélzat,a magyar \"tigris\" inkább házicica jellege van.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 06 05:27 #24759

• HunBütyök
Na de valamit elfelejtünk... a német nehérharckocsik nékül nem született voln ameg megannyi ellenszer: M1a1.-es ágyúval felszerelt SDherman, Sherman Firefly, Comet, a Centurion, a Pershing, a T34/85, a Sztálin nehézharckocsi stb stb... lehet hogy a haditechnika megállt volna 1942-es szinten.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 06 05:39 #24760

• HunBütyök
Elég érdekes hozzászólás hagyta el Bazi Joe billentyűzetét tegnap este:

A háború előrehaladtával minden harckocsira Panzer III-IV-V-VI-VI B-re szükség volt. Mindegyiknek megvolt a maga rendeltetése. Ha csak egyfélét gyártottak volna azt fel***hatták volna a nemesebbik felükbe! Bizony nagyon is szükség volt nehéz harckocsikra Párduc, Tigris I-II.

Az angolok és a franciák, azok mégjobban rendeltetés szerint gyártották a harckocsikat. Az igazi általános MBT harckocsi elvét ezért csak 1945-re fedezték fel (amiből majd később lett a Centurion). A franciák szintén minden feladatra külön harckocsi típust soroztak be, mint már írtam. Náluk meg az 1950-es években alakul ki a MBT kategória (AMX harckocsik).
Na de amiért billentyűzetet ragadtam.
Egyikőtök, de lehet hogy pont Bazi Joe azt írta: elavult gondolkodásra vallott ez a sok kategória és feladatonkénti besorolás a harckocsiknál. (Nem szó szerint idéztem)

Még pár hete-hónapja írta valaki amikor Norbinak és pár francia harckocsikban kevésbé jártas fórumozónak ecseteltem a francia páncéloskat, vagyis azt milyen kategóriák voltak náluk.

Most akkr jó-e a kategorizálás, a feladatonként specifikáció egy harckocsi esetében, vagy inkább egy MBT a megfelelő. Mert ha azt nézzük az MBT kategória a németeknél a Párduc (bár én mennyiség alapján a Panzer IV-eseket tartom a német MBT-nek, meg azokat jobban is szeretem.), a szovjeteknél a T34/85, az amcsiknál az M4 sorozat alapvetően.

Na szóval a kérdés ködösítés nélkül: most akkor jó-e a kategorizálás vagy nem? Vagy ha a németek csinálják az jó, ha más az nem jó?<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-01-06 06:45
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 06 18:20 #24806

• Bazooka Joe
Nem hinném, hogy én írtam.

Szerintem fontos kategóriákba rendeznünk őket. Mivel mindegyiknek (a háborút szolgáló általános rendeltetésen kívül) megvolt a saját funkciója. Pont ezért írtam, hogy csak Panzer IV-kel nem tudtak volna például a németek győzelmet aratni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 06 18:57 #24815

• HunBütyök
Akkor bocsi a gyanúsítgatásért! Valaki pedig írta! Mutassátok csak a tenyereteket! Akié piros, az írta!

Na szóval szerintem is jó dolog a leosztás, viszont a későbbiekben kiderült: a megoldás egy olyan harckocsi ami a későbbi MainBattle Tank lett. Ami minden szerepkörben kiválóan teljesít. Ilyen volt a Párduc, a T-34/85 és a Sherman.
A háború korai éveiben amúgy mindenki kategóriákban gondolkozott, mivel éles bevetésen nem voltak harckocsik, csupán találgatták egy elkövetkezendő háborúban a harckocsik lehetőségeit. Pl. a németeknél is a Panzer IV 1939-40-ben gyalogsági harckocsi volt. A Panzer III E és F mondjuk a main battle tank, a panzer II a cirkáló harckocsi és így tovább... Érdekes nem?<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-01-06 19:59
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 06 19:38 #24827

HunBütyök írta:
Na de valamit elfelejtünk... a német nehérharckocsik nékül nem született voln ameg megannyi ellenszer: M1a1.-es ágyúval felszerelt SDherman, Sherman Firefly, Comet, a Centurion, a Pershing, a T34/85, a Sztálin nehézharckocsi stb stb... lehet hogy a haditechnika megállt volna 1942-es szinten.

Mivel az embert arra teremtették hogy felülmúlja a másikat, haditechnikában harckocsiban, mindenben.... Ezért elképzelhetetlen szerintem hogy egy háborúban megálljon hirtelen a fejlődés, és ne akarjon egyik a másik fölé menni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 08 06:10 #24951

• HunBütyök
Nagyon szépen mondtad portillo, de nem minden a haditechnika.

Amúgy akinek lengyel szárnyas huszáros avatarja van azzal sosem vitázom! Védettséget élvezel! Úgyhogy ha azt írod hogy a világháború legerősebb harckcsija volt a panzer I, akkor is igazat adok a lengyeles avatar miatt!

Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 09 14:35 #25033

HunBütyök írta:
Nagyon szépen mondtad portillo, de nem minden a haditechnika.

Amúgy akinek lengyel szárnyas huszáros avatarja van azzal sosem vitázom! Védettséget élvezel! Úgyhogy ha azt írod hogy a világháború legerősebb harckcsija volt a panzer I, akkor is igazat adok a lengyeles avatar miatt!

Szerintem a panzerI volt a másodikvh legjobb tankja. Szerinted???
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 09 21:44 #25060

kiire laenu online
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 09 21:47 #25061

xD A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Csatolmányok:
kiire laenu online
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 09 21:50 #25062

Grafikája király A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: csunyabácsi, Időpont: 2010-01-14 16:36
Csatolmányok:
kiire laenu online
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 09 21:52 #25063

Én meg nagyon tudom a magyar helyesírás szabályait.A királyt leírni pontos j-vel olyan mint a hülyét leírni pontos j-vel.
kiire laenu online
Téma zárolva.

Válasz/Re:A hét képe 2010 jan. 10 12:49 #25084

• Bazooka Joe
Az utolsó kép nagyon klassz! A helyesírásod khm... arról ezt nem mondható el.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.14 másodperc
Joomla templates by a4joomla