Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Vélemények, hibák

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 29 16:11 #40752

• Bazooka Joe
Látom, hogy új dizájnt kapott a főcím.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 29 16:29 #40755

• HunBütyök
Igen igen és a német hadsereg legsikeresebb és legkiválóbb páncélosa a Panzer IV tűnik fel rajta ha jól látom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 29 16:51 #40763

• koszta
Igen, egy kicsit sötétítettem az oldalon, illetve a logót újítottam fel. Véleményeket várom.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 30 05:03 #40791

• Zeki
Szerintem jó lett.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 30 08:21 #40810

Szerintem is jó lett! Gratula!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 30 14:22 #40828

Csatlakozok az előttem szólóhoz!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 30 14:53 #40834

Itt egy kis sovány anyag az új cikkhez:

en.wikipedia.org/wiki/Marina_Lee
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 aug. 30 14:55 #40836

Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 02 15:26 #41141

Cser Ferenc emlékiratai c. cikkhez

Kiegészítések, megjegyzések:

- Jó lenne többet tudni Cser Ferenc katonai múltjáról! (Alakulatáról, parancsnokairól, bajtársairól, felszereléséről, fegyverekről, harcokról stb.)
- Kiképzés, tanfolyam = Milyen kiképzést kapott, milyen tanfolyamon vett részt?
- N. K. = ??? (Melyik települést takarja?)
- Neu Cladow = Neu Kladow (Berlin városrésze)
- „…fegyvert leszedték” = talán: fegyvert elszedték, fegyvert elvették tőlük, leszerelték őket?
- „…a parton több torpedó hüvely” = olyanok nem léteztek… (talán fel nem robbant torpedók, vagy kilőtt tüzérségi töltényhüvelyek??)
- „…angol generális” = tábornok (megjegyzésként zárójelbe)
- „..hál istennek” = ha vallásos volt a szerző, ami az írásából egyébként egyértelműen következik, akkor nagybetűvel írandó az Isten szó (a szövegben amúgy helyesen: hál’ Istennek), csak rossz helyesírók meg ateisták írják kicsivel!
- „…már 4. Karácsonykor nem lehetek otthon…” = ezek szerint 1942-ben vonult be katonának!
- A helységnevek pontosítása (helyesírása) is fontos lenne!

Összességében a téma nagyon jó és érdekes, mivel egy olyan magyar katona, nevezetesen Cser Ferenc viszontagságait örökíti meg az utókor számára, aki nyugati hadifogságban volt!
Az eredeti nyers szöveg nagyon tömör (néhol csak tőmondatokban fogalmazza meg „élményeit) ezért lenne jó az emlékirat kiegészítése (pl.: magyarázatok kapcsos zárójelben, az eredeti szöveg idézőjelben stb.).
Jó lenne továbbá, ha Cser Ferenc életútjáról többet is megtudhatnánk (pl.: születési hely, idő, szüleinek neve, foglalkozása, lakhelye, testvérei – ha voltak –, családi állapota – nős, ez a szövegből kiderül –, polgári foglalkozása a háború előtt/alatt – talán kereskedő, mert utal rá –, gyermekeinek száma, hadifogság utáni élete stb.), mivel ezzel lenne kerek ez a történet. (Katonai múltja is fontos lenne!) Tehát az emlékirat mellett, az utólagos visszaemlékezéseket is bele lehetett volna szőni a szövegbe.

Mindenesetre jó választás volt az emlékirat közzé tétele! Gratulálok hozzá!!

Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2010-09-02 17:27<br><br>Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2010-09-02 17:30
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 02 15:28 #41142

• koszta
A feleségétől kaptuk az emlékiratot, ennél többet ő sem fog szerintem tudni. A születési idő, lakhely, stb. benne volt a szövegben, de azt kiszedtem, mivel ezek elég magándolgok, nem hiszem, hogy a \&quot;nagy tömeg\&quot; számára jó lenne ezt megmutatni. Ez legyen magánügy.

Szóval sajnos a hiányosságokat nem tudjuk pótolni.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 02 15:31 #41143

Oké rendben, köszi a gyors választ!

\&quot;Kamikaze, már megint okoskodott!\&quot;
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 02 15:39 #41144

Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 02 16:05 #41145

• Liberator
Egyébként nagyon érdekes volt ezt olvasni, igazi ritkaság. N.K. talán Nagykanizsa? Mondjuk van még pár lehetőség.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 03 06:51 #41236

Ja, Nagykanizsa - a közelség okán - nekem is egyből beugrott!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 03 06:52 #41237

De Koszta a válaszával lényegében rátette a pontot az i-re!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.11 másodperc
Joomla templates by a4joomla