|
Üdv,
Vendég
|
Vélemények, hibák
(1 olvasó:) (1) Vendég
TÉMA: Vélemények, hibák
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 16:10 #42459
|
Van önbizalmad...
|
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 16:14 #42460
|
Gondoltam hogy valami honlapot linkelsz be. de Jagdpanzer IV L/70 nem volt vagyi snem z volt a neve, hanem Panzer IV/70.
Az általad mutogatott honlap szerint is vol tjagdpanzer IV amin L648-as löveg vol tés volt a Panzer IV/70 amin L/70-es löveg volt. És ha megnézed a honlapot, itt ki is emelik: \"Fontos megjegyezni, hogy a tévhittel ellentétben a vadászpáncélos hosszú-csövű változatára soha nem használták a Jagdpanzer IV-es jelölést.\" A löveg sajno snem nyert, nem gondolod, hogy amikor akései páncélvadászokról bszélek, akkor az L/24-es (a legkiválóbb némt harckocsiágyú volt szerintem) KwK 37-et kérdezem. Elárulom hogy a Hetzer PaK 39-e volt ilyen pontossági rátával rendelkező löveg. Forrásom: Hilary Doyle-Tom Jentz-Mike Bedrock: The Jagdpanzer 38 \"Hetzer\". ISBN: 1841761354 A 19. oldalon van a 7,5 cm PaK 39 pontossági táblázata. |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 16:18 #42462
|
Nocsak-nocsak, önbizalom van itt bőven, de hát \"Napóleon hódítási, s a waterlooi diadal, mind csak kakasviadal\".
|
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 16:26 #42464
|
LRDG írta:
Sziasztok. Na elöszőr Hajcihő. Amerikában kérlek junius 14- augusztus 8-ig voltam.( ímmár 2 éve). Sokszor is vissza vissza megyek mert a bátyám kin él. Köszönöm feltételezéseidet de kérlek van olyan hogy út, és bizony azt meg kell tenni nem kevés időt rászánni, eközben olvasni is lehet, vagy mást csinálni ( én inkább az olvasást szeretem. Egy Múzeumra kb 5-6 óra is elegendő hogy meg nézd, nem kell beszélgetni az ottani emberekkel mert van tábla amit remekül ellehet olvasni (Persze ha tudsz, ne vedd gúnyosnak mert nem az akart lenni csak ha nem tudsz angolul akkor nehéz.....) . A szüleim remekül türelmesek e részén ugyanis szeretnek más kulturákat megismerni, és betekintést nyerni. Rengeteg olyan múzeumban jártam aminek az ég világon semmi köze a WWII hez. De rengeteg olyanban is aminek van köze. És igen ( vissza térve ) én utazás közben olvasok. A tanulmányi átlagom szinte kifogástalan mert tanulok is, és szoktam a barátaimmal bőrt rúgni meg lógni suli után. Azt hogy nem érek rá velüklenni és tanulni igen nehéz lenne számomra ugyanis elképzelni mert bizony szertek társaságba járni ( az egyik kedvenc tan tárgyam a Reál tan tárgyak közül van még hozzá a matek ezért is járok emelt reál osztályba) Az olvasáshoz azt írtam, hogy amikor ráérek. Merthaszabad így fogalmaznom nem vagyok Kocka és nem ülök a gép elött folyamatosan maksz 2 óránént 15 percet. Ja és azt még hogy nem vagyok jó tanúló elég nehéz elhinni úgyanis ha tudod miaz a Zrinyi Ilona matek verseny vagy a Bólyai matek verseny meg nézheted 3.-ban a Zrinyin országos 16. lettem a Bólyain meg a csapat országos 10. lett ( de a bólyai már 6.-os korom ba volt. Na kamikaze kérdése jön. Igen rosszul írtam és bocsánat mindenkitől, mert a második vh ra gondoltam az 500 könyvel kapcsolatban. És nem 500 könyv a tankokról. Utólag is Bocsi mindenkitől. Ezt én írtam mellé.Mert most is gyorsabban gépeltem mint ahogy járt az agyam. Amúgy ha érdekel rengeteg könyvet tudok ebben e témában ajánlani mert van pár nem csak egy kettő. Mondjuk magyarul kb 20 ilyen könyv van és ebból kb 6 csak erről szól. Na most következik bütyök kérdése. Nem tom honnan veszed, hogy nem létezik Jagdpanzer IV/L 70 mikor saját szememmel néztem egyet. Ha kell küldök róla pár fotót is. Tehát ne állítsd ezt hogy nincs mert DE VAN. És itt a link amin le is írja: panzerkeil.dre.hu/harcjarm/jpz/jagdpanzer4/jagdpanzer4.htm Na és a fő kérdés mire mindenki várt Bütyök kérdése a páncélvadásszal kapcsolatban. őszitén utána kellet néznem mert magamtól nem tudtam simán de szerintem L/24 ( ha nem akkor lefőztél Amúgy Köszönöm a le a kalappal hozzászólásokat. Ja és ha valaki netán megkérdőjelezi ( mert meg lehet , mint Bütyök is tette) azt hogy nem jártam enyi múzeumban annak szívesen meg mutatom a fotóimat és az összes belépőt ( mert megőriztem , már csak ílyen vagyok) hogy kicsit vissza vegyen és ne kérdő jelezze meg az igazamt mert azon beszoktam pipulni. Persze van olyan hogy félre gépelek ( lásd könyvek, ami egyébként 2 értelmű volt) de akkor kijavítom és elnézést kérek mert én nem szoktam hazudni mint egyesek ( nem térek ebben a levélben ki rájuk pedig vannak páran öhöm) Na össze vetve remélem mindenkit kiengeszteltem a válaszommal. Ha nem akkor lehet írni csak kérném hogy keveset sokszor mintsem sokat egyszer mint Hajcihő és most Én. Mert igen fárasztó egyszerre az a sok kérdés. Köszönöm annak aki végig olvasta és volt türelme meg érteni mondani valóm lényegét. Nos, ha jó matekos vagy, akkor biztos nem fog gondot okozni a dedukció képletébe beilleszteni az állításaid matematikai adatait: A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez. rögvest ki fog derülni a számodra, hogy az időarányossággal gondok vannak. Természetesen nagyon örülök, hogy egy értelmes, és az értelmiségi pályát megcélzó ember vagy, azonban - mint ilyen - két axiómát kénytelen leszel elfogadni: 1.) Nem állt rendelkezésedre elegendő idő ahhoz, hogy olyan mértékű ismeretanyagra tegyél szert, mint amekkorát állítasz magadról, bár az kétségtelen, hogy nem csak korosztályod átlagánál, hanem bármely korú, átlagos műveltségű emberek sokaságánál elmélyültebbek az ismereteid, és ez jó. Nekem pedig különösképpen tetszik. 2.) Sem két évvel ezelőtt, na pláne korábban, de még ma sem állsz ott a természetes személyiségfejlődésed tekintetében (egyszerű biológiai okokból kifolyólag), hogy az általad megszemlélt dolgokat azok teljes mélységében megértsd és befogadd. Természetesen állhatsz sokkal előrébb, mint a korosztályos átlagod, de azért még pszichoszociális képességeid teljességének nem vagy, nem lehetsz birtokában. Majd leszel, és valószínűleg sokkal előbb, mint mások. Mindebből következik, hogy ismereteid mára jelentékenyek, de még nem teljes értékűek. Bizonyítja ezt az is, hogy a fogalmazásmódod még számtalan gyerekes elemet tartalmaz, a szókincsed még eléggé szűkös, kiforratlan, és a használati módja esetleges. Kommunikációs módod a korosztályod szocializációjának megfelelő nívón áll, így jól érzékelhető benne a csoportalkotáson belül a személyes pozicionálás igénye. Helyesírásod bizony nem áll arányban azzal a szükséglettel, ami a szakmailag egzakt megnyilatkozások megfogalmazásához szükséges, ebben jelentős lemaradásod van. Ez azért is lényeges, mert a szövegértés nehézkessége az ismeretek elsajátítását nehezíti. Node mindez a sebaj kategóriájába tartozik, ha veszed a fáradtságot, és leküzdöd ezeket a hiányosságaidat. Mindenesetre kíváncsi lennék rá, hogy az általam adott képletbe be tudod-e helyettesíteni az állításaid mérhető elemeit, és arra az eredményre jutsz-e, amire én a dedukció filozófiai megközelítésével jutottam, és leírtam neked! Egyébiránt pedig hajrá, és lelkesedj is, és közben legyél laza is! Így a jó, így a helyes. A magam részéről szívesen polemizálok, cserélek eszmét veled ezeken az oldalakon. Még szerény se legyél, csak szerénytelen ne legyél, ha érted, mit akarok ezzel mondani. Üdv: Hajcihő |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 17:04 #42472
|
Jagdpanther állati jó a profilképed!!!
|
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 17:06 #42474
|
Sziasztok megint;)
Na akkor elősszőr Hajcihő: Köszönöm a biztatást. Nem is vagy olyan mint amilyennek gondoltalak. Leríj az írásodról hogy igen okso és képzett vagy. Nem tudok a képlettel mit kezdeni ugyanis ( ha jól emlékszem te is tudod) 8. ba járok ahol még ilyen előse fordult soha. még a versenyeken se.Nem is kéne tudnom ilyen idősen.(Szerintem). Na a könyveket mondtam előbb is hogy kételkedhetsz de már olvastam 500 könyvet ( igaz nem az összes a tankokról szólt) a másodikvh ról. És nem csak a masodikvh érdekel könyvileg pl nem tom olvastad e az Asimovot (1200 oldal ) a triologáája.Jó köny ajánlom. Meg kb életem alatt ( 6 éves korom ota) nem nagyzolás ha azt mondom 1200 könyvet elolvastam amiben az a bizonyos 500 nincs benne ( lehet picit sok de kb + - 20 ). Na tehát mivel ha nem sértődtök meg magamat ( és titeket is mivel sokat tudtok a témáról) értalmiségi családból valónak tartom ezért fontos a szó kincs növelés amihez legjobban az olvasás járul hozzá. A nyelvtanom mindig is gáz volt de általában ha nagyon kell oda figyelek.Ja amúgy tanulok pszihologiát is és tudom magaról kicsit ( de lehet hogy nagyon)akaratos vagyok mert amit elképzelek azt tűzön vizen keresztül viszem. Most Koszta. Szia Bocsi az előző ( és szerintem a mostani helyesírásom) miatt. Nem direkt csinálom, de oda figyelek legközelebb.Remélem te is így látod( már mint azt a direkt et)? Most Bazoka Joe. oké meg próbálom de nem igazán érdekli őket. Azért Köszi Most Zeki barátom jön és panzer2. Van önbizalmam remélem ti is így látjátok De az mindig kell. HünBütyök van soron. Hát nem tom hol nézted mert főljebb van egyébb más dolog is.És a hogy mondani szokás ne csak részletet ídéz mert nem fedi a valóságot.Ja és előző levelemben már tudattam félre értésem. Még egyszer bocsi. Na bocsánat a hosszúságáért nem tudtam rövidebbet írni.Tudom Én kértelek titeket a rövidségre és köszönöm is. LRDG |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 17:11 #42475
|
Hali
Valami maus nevezetű kölök indított egy olyan témát hogy makettek 2 ( vagy valami ilyesmit) a makettek fölé nem kéne letiltani a makettek 2 vagy mit??? LRDG |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 17:43 #42489
|
Már megtörtént.
|
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 15 17:50 #42494
|
koszta írta:
Már megtörtént. Nem kizárt, hogy magától indította el a témát. Egyszer velem is eljátszotta. Csak néztem neki. |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 16 12:42 #42547
|
LRDG írta:
Sziasztok megint;) Na akkor elősszőr Hajcihő: Köszönöm a biztatást. Nem is vagy olyan mint amilyennek gondoltalak. Leríj az írásodról hogy igen okso és képzett vagy. Nem tudok a képlettel mit kezdeni ugyanis ( ha jól emlékszem te is tudod) 8. ba járok ahol még ilyen előse fordult soha. még a versenyeken se.Nem is kéne tudnom ilyen idősen.(Szerintem). Na a könyveket mondtam előbb is hogy kételkedhetsz de már olvastam 500 könyvet ( igaz nem az összes a tankokról szólt) a másodikvh ról. És nem csak a masodikvh érdekel könyvileg pl nem tom olvastad e az Asimovot (1200 oldal ) a triologáája.Jó köny ajánlom. Meg kb életem alatt ( 6 éves korom ota) nem nagyzolás ha azt mondom 1200 könyvet elolvastam amiben az a bizonyos 500 nincs benne ( lehet picit sok de kb + - 20 ). Na tehát mivel ha nem sértődtök meg magamat ( és titeket is mivel sokat tudtok a témáról) értalmiségi családból valónak tartom ezért fontos a szó kincs növelés amihez legjobban az olvasás járul hozzá. A nyelvtanom mindig is gáz volt de általában ha nagyon kell oda figyelek.Ja amúgy tanulok pszihologiát is és tudom magaról kicsit ( de lehet hogy nagyon)akaratos vagyok mert amit elképzelek azt tűzön vizen keresztül viszem. Most Koszta. Szia Bocsi az előző ( és szerintem a mostani helyesírásom) miatt. Nem direkt csinálom, de oda figyelek legközelebb.Remélem te is így látod( már mint azt a direkt et)? Most Bazoka Joe. oké meg próbálom de nem igazán érdekli őket. Azért Köszi Most Zeki barátom jön és panzer2. Van önbizalmam remélem ti is így látjátok De az mindig kell. HünBütyök van soron. Hát nem tom hol nézted mert főljebb van egyébb más dolog is.És a hogy mondani szokás ne csak részletet ídéz mert nem fedi a valóságot.Ja és előző levelemben már tudattam félre értésem. Még egyszer bocsi. Na bocsánat a hosszúságáért nem tudtam rövidebbet írni.Tudom Én kértelek titeket a rövidségre és köszönöm is. LRDG Szia LRDG! Először is készséggel biztatlak. Remélem eredménnyel. Nem tudom, milyennek gondoltál, de - megleplek - ennek számomra nincs különösebb relevanciája. Mindenesetre jól esik (ha igaz), hogy - valószínű - pejoratív gondolataid elenyésztek. Nos a képlet amit leírtam, a matematikai dedukció - sokismeretlenes - egyenlete. Azt nem tudom, hogy ma mit tanítanak nyolcadikban matematikából, mi annak idején tanultuk a többismeretlenes egyenleteket. Aki pedig matekversenyeken is indul(t), az - feltételezem - felette áll az általános matematikaismereteknek. (Nem úgy mint én, aki örültem, ha békén hagytak vele, és csak felnőttként sajátítottam el a matektudás egy részét, bár azóta se szerettem meg. Mindenesetre egy közgáz diplomához, Master /M.B.O./ fokozattal, elég volt.) Akkor a tárgyra: Megismétlem, hogy két axiómát kénytelen leszel elfogadni: 1.) Nem állt rendelkezésedre elegendő idő ahhoz, hogy olyan mértékű ismeretanyagra tegyél szert, mint amekkorát állítasz magadról, bár az kétségtelen, hogy nem csak korosztályod átlagánál, hanem bármely korú, átlagos műveltségű emberek sokaságánál elmélyültebbek az ismereteid, és ez jó. Nekem pedig különösképpen tetszik. 2.) Sem két évvel ezelőtt, na pláne korábban, de még ma sem állsz ott a természetes személyiségfejlődésed tekintetében (egyszerű biológiai okokból kifolyólag), hogy az általad megszemlélt dolgokat azok teljes mélységében megértsd és befogadd. És akkor le is vezetem: 1/a.) Amennyiben azt feltételezzük, hogy hét éves korodra sajátítottad el a folyamatos olvasás képességét, és ez a feltételezés a statisztikai átlag szerint megalapozott, akkor, feltéve, hogy - nyolcadikos létedre - még nem töltötted be a tizennegyedik életévedet, mindösszesen alig több, mint hat év állt rendelkezésedre, hogy ismereteidet olvasás útján gyarapítsd. 1/b.) Életkori sajátosságaid okán, napi alvásszükségleted meghaladja a nyolc órát, de legyen csak annyi. - Így egy napból, már csak 16 óra áll rendelkezésedre. 1/c.)Ezt meghaladóan kötelező tanulmányaid elvégzése érdekében napi átlagban hat órát töltesz el az iskola padjaiban. - Ezért a hét öt napján már csak 10 óra időt mondhatnál a magadénak. 1/d.) Az iskolába el is kell jutnod, így az eljutásra való felkészülésre (beleértve a tisztálkodás, testi szükségletek kielégítését, az étkezéstől a salakanyagok eltávolításáig, valamint az öltözködést és a szükséges tanszerek elcsomagolását), a közlekedéssel együtt, oda-vissza, újabb két órád vész el, főleg, ha még az osztálytársakkal eltöltött tanítás előtti, de főleg utáni együttléteket is figyelembe vesszük. - Tehát az egyéb tevékenységekre fordítható időd - hét közben - már csak napi 8 órát tesz ki. 1/e.) Ezt követően, ha komolyan veszed a tanulmányaidat, úgy napi két órát legalább arra kell fordíts, hogy a házifeladataidat elkészítsd, és felkészülj a következő tanítási napra. - Immár a szabadon felhasználható időd, tanítási napokon, napi 6 órára redukálódott. 1/f.) Saját nyilatkozataidból kitűnik, hogy nem vagy kockafejű, így a tanulmányaidon túlmenően, szórakozásra, és - tárgyaljuk itt - netezésre is kellő időt fordítasz, ami - a dolog természetéből adódóan - újabb, napi átlagban három órádat veszi igénybe. - Következményeképpen a tanulmányaidat meghaladó szabadfelhasználású időd, már csak 3 órát tesz ki naponta. 1/g.) A legkevésbé sem tagadhatod, hogy napjában többször is étkezel, és a fejvizedet is le kell engedned (ha csak nem vagy Hidroglobus), továbbá bármely tevékenyégedre való rákészülésnek is van természetes fizikai ideje. Így ezek - összességében - újabb, átlagosan egy órát vesznek el tőled. - Ebből következik, hogy már csak 2 szabad órával bírsz egy egy hétköznapodon. 1/h.) Eztán következik a lefekvéshez való felkészülés, ami - a tisztálkodással, és vetkőzéssel, a családtagoktól történő elbúcsúzással együtt, hozzávetőlegesen újabb fél órádat veszi igénybe. - Ezért aztán megállapítható, hogy immár csak 1,1/2 (másfél) órád marad arra, hogy szabad olvasással foglalkozz. Mindebből az következik, hogy heti átlagban, a hétköznapjaidon, mindösszesen 7,5 óra az a tiszta idő, amelyet olvasásra fordítasz. Persze ez is tekintélyes időmennyiség. Node vegyük a hét hátralévő két napját. 1/i.) Szombaton és vasárnap, igen nagy valószínűséggel megint csak \"elvész\" nyolc-nyolc órád, mert alszol, mint a bunda. - Következik ebből, hogy marad 16 órád napjában. 1/j.) Ha a hét öt napján nem foglalkoztál különtanulmányokkal, akkor az ezen a két napon fog megterhelni, mert - alappal teszem fel -, hogy pl. a matekeredményeid eléréséhez külön is dresszíroznak, valamint azt is, hogy nem szakbarbárt nevelnek belőled, így egyéb szakköri, vagy különtanulmány jellegű foglalatosságokkal is leterhelnek. Az ezekre fordítandó időintervallum - jó közelítéssel - mintegy három-három órádat emészti fel napjában, az előkészületek fizikai és szellemi részét is beleértve. - Így aztán már csak napi 13 órád marad a hétvégén. 1/k.) Igen nagy a valószínűsége annak, hogy a közös hétvégi családi programok - változó intenzitással, de jól átlagolva - napi nyolc órádat veszik igénybe. - Ezért máris csak 5 órád maradhatna egyéb ténykedésre. 1/l.) Természetesen ezeken a napokon is foglalkozol egyéb igényeiddel és szükségleteiddel, így az 1/f.) ponttal azonosan erre újabb három órát fordítasz, ha csak nem cáfolod meg a saját állításod, és mégiscsak kockafejű vagy. - Következik ebből, hogy a lehetséges időd máris 2 órára redukálódott. 1/m.) Eztán már csak a lefekvés következik, azonos feltételrendszerek mellett, mint amit az 1/h. pontban leírtam, azaz ez újabb fél órádat veszi igénybe. - Ennek okán ezen a két napon is egyenként 1,1/2 (másfél) órád marad, ismereteid szabad gyarapítására. Összegezve az eredményeket, a hétvégéd három óráját és a hét további öt napjának a hét és fél óráját, mindösszesen 10,5 órád van hetente olvasásra. Természetesen ez nem kis mennyiség, és - mert van ám tanítási szünet, meg mindenféle egyéb lehetőség is - ezt még fel is tornázom a javadra - éves átlagban - heti 12 órára. Ez évente - összesen - 624 óra olvasási időt jelent, ami - egyébként - nem semmi! Ez azt jelenti, mintha 26 napon keresztül, négy nap híján egy hónapon keresztül, napi 24 órában vadul olvasnál! Ha mindenki így tenne, ráadásul a tanulmányait meghaladóan, akkor a világ többsége kiművelt emberfők tömegeiből állna. De nézzük meg - ismét csak a számok függvényében - hogy ez mire is elég! Tegyük fel - hogy úgy mint én, aki gyorsolvasok - jó átlagban képes vagy egy átlagos méretű könyvből óránként 100 oldalt elolvasni (és meg is érteni). Átlagoljunk egy könyvet 300 oldalra. Ez azt jelenti, hogy - a szabadidőd tükrében - két naponként megeszel egy könyvet. (1,5 óra x 100 oldal, az napi 150 oldal). Ez azt eredményezi, hogy heti három és fél könyvet teszel a magadévá. Ez éves átlagban 182(!) könyv! Ez - extrapolálva az elmúlt hat évedre (feltéve, hogy már hét évesen is villámgyorsan olvastál) - 1092 könyv! Ez bizony, tiszteletre méltó mennyiség! Jó közelítéssel egy átlag magyar (vagy más nemzetiségű civilizált országbeli) ember egész életében elolvasott könyveinek a tízszerese! Így aztán - ha az általam leírt adatok szerint olvasgattál, ami egy nem enyhe túlzás, (de miért is ne fogadnám el, ha már az én statisztikám:laugh: ) - Elviekben lehetséges, hogy a II. világháború témakörében akár 500 szakkönyvön is átrágtad magad. Íme, bizonyítottuk a kételkedőknek, hogy ez nem kizárt! Csakhogy most jön a dolog realitás része. Ugyanis a deduktív logikai bizonyításnak idáig pusztán a mennyiségi elemén vagyunk túl. 2/a.) Hét éves korodban, mikorra elsajátítottad a folyékony olvasás feltételeit, a legkevésbé sem rendelkeztél (mert személyiségfejlődésed okán nem is rendelkezhettél) olyan képességekkel, amelyek alkalmassá tettek volna a szakkönyvek befogadására, így aztán - életkori sajátosságaidnak megfelelően - a Mosó Masa mosodája, a Csizmás Kandúr, és a Grimm testvérek, továbbá Benedek Elek, stb., stb., stb., műveinek élvezetével voltál elfoglalva, és ez az állapot - az egyre bonyolultabb dramaturgiájú művek irányába fordulva - eltartott kilenc éves korodig. - Ez azt jelenti, hogy máris kiesett 364 könyv, a hipotetikusan megállapított 1092-ből, tehát maradt: 728. 2/b.) Őszintén sajnálom, de az általános iskola alsóbb évfolyamaiban sem a múltban, sem a jelenben nem tanítottak és tanítanak olyan történelmi, földrajzi, fizikai, kémiai ismereteket, amelyek alkalmassá tennének a II. világháború szakirodalma befogadására, és felismerésére. Ilyen személyes képességek megszerzéséhez az általános iskola hatodik évfolyamában kezdtünk neki annak idején, ma pedig még később, és még korlátozottabb módon. (Mielőtt vitatkoznál ezen, ezt több okból is tudom: Egyrészt magam is tanítottam - gyakorlóórák keretében -, másrészt nem egy történelem-, földrajz, fizika, kémia tanár ismerősöm van, harmadrészt jelenleg három éve dolgozunk egy olyan interdiszciplináris oktatási módszeren, amely - figyelemmel a korosztályos személyiségfejlődés sajátosságaira - elmélyültebb ismereteket képes átadni a felsőtagozatos, és a gimnáziumi szintű tanulók számára.) Mindebből következik, hogy - kiemelkedő szakirányú érdeklődésed esetén is, csak úgy 12 éves korodtól vagy képes a szakmai ismeretek - fokozatosan elmélyülő - befogadására. Ez azt jelenti, hogy 9-től 12. éves korodig, ismét csak kiesett a szakirányú művek értelmezhető befogadásának készsége, és képessége. Tudod, a tények makacs dolgok. Miután pedig ez kiesett, ez újabb 546 szakmai mű el nem olvasását jelenti. - Következésképpen mindösszesen 182 könyv elolvasásának a lehetősége maradt meg a számodra, a hátralévő idő tekintetében. 2/c.) Amennyiben most vagy nyolcadikos, akkor ez azt jelenti, hogy még nem vagy 14 éves (ha csak nem vagy évvesztes, de akkor meg egy évvel később kezdtél el olvasni, tehát teljesen mindegy), így azzal az állítással élhetek, hogy - momentán - az utolsó 182 könyveden vagy túl, tehát - elvileg - legfeljebb 182 szakirányú könyv elolvasásán lehetsz túl. De - mint ahogy jelzed is - közben pl. Asimovot olvasol ((Ami egy igazán pompás sci-fi /köszi, hogy javasoltad, hogy olvassam, el, de uszkve 44 éve tettem túl magam rajta először/), így aztán - jó közelítéssel - megállapítható, hogy olvasmányaid legfeljebb 50-60%-át teheti a szakirodalom, ez pedig - a matematika szigorú szabályai szerint - azt jelenti, hogy 90-110 szakirányú művel kerülhettél közelebbi kapcsolatba. Nos ez is igen tekintélyes mennyiség, és nincs mit szégyellned rajta, viszont - immár a kettős bizonyítás lefolytatását követően - beigazolódott, hogy - nem csekély - túlzásokba estél. A helyesírásod, és a fogalmazási készséged ugyanakkor arról győz meg, hogy olvasási és értelmezési nehézségeid vannak, ebből következően az általad állítottakkal szemben fel kell állítsam azt a - pedagógiailag megalapozott - hipotézist, hogy nagy valószínűséggel az általad jelzett információmenyiségnek legfeljebb a felét tudhatod magadénak, azonban értelmezés szintjén, csak a töredékét. És, hogy értsd: Ha az általad leírt válaszodat egy iskolai fogalmazványként értékelném, akkor - az oktatási szakma szabályai szerint, nagy jóindulattal - legfeljebb egy gyenge hármasra minősíteném. Hangsúlyozom: NAGY jóindulattal. Következik mindebből, hogy igencsak sok pótolni valód van még. Ess neki. És egy jótanács, amit itt a többiek is megfogalmaztak különböző módokon, és most megpróbálom lefordítani a korosztályos szintedre: Ne akarj itt a \"nagyfiúk\" között vezérbika lenni, mert nincs meg hozzá az erőd. Ha valamit nem értesz, kérdezz, és ne próbálj nem létező tollakkal ékeskedni. Várd ki szépen, míg kinőnek a tollaid. És bocs, hogy hosszasan elemeztelek, ami a számodra értelmezési nehézséget jelent, de ebből is kiderülhet a részedre két dolog: 1.) Ezt nem lehet rövidebben levezetni. 2.) Komolyan veszlek. Remélem értékeled. Üdv: Hajcihő |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 16 13:13 #42548
|
Éljen a matematika!
|
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 16 13:40 #42552
|
Hajcihő ez gyönyörű lett, örömmel olvastam minden szót, már már szinesztéziákat láttam a hasonlataidban, amik egy elég komoly okfejtéssé lettek. No kíváncsian várom az érintett reagálását.
Én történelem-latin-matek-irodalom-ógörög-rajz párti vagyok jelen pillanatban. |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 16 13:44 #42553
|
David9999999 írta:
Éljen a matematika! Éljen! Különös tekintettel arra, ha nem holmi képleteket kell bemagolni, hanem, ha már képesek vagyunk értelmesen alkalmazni! De addig... |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 16 13:46 #42554
|
Zeki írta:
Hajcihő ez gyönyörű lett, örömmel olvastam minden szót, már már szinesztéziákat láttam a hasonlataidban, amik egy elég komoly okfejtéssé lettek. No kíváncsian várom az érintett reagálását. Én történelem-latin-matek-irodalom-ógörög-rajz párti vagyok jelen pillanatban. Mit tegyek? Ha már egyszer tanultam, csak nem fogom rejtegetni? Én úgy általánosságban az interdiszciplináris tudás pártján állok. Kevésbé nagyképűen, a reneszánsz embereszményt preferálom. No azért még ez is elég nagyképű. |
|
Téma zárolva.
|
Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 16 16:38 #42566
|
Bazooka Joe írta:
Jagdpanther állati jó a profilképed!!! Köszi:laugh: Megjegyzem, nem hinném, hogy olyan sokszor voltál ezen neves makematika versenyen kedves LRDG, ha még a nevüket se tudod leírni (a Zrínyi Ilona ti. hosszú í-vel, a Bolyai pedig rövid o-val írandó, valamint a matekversenyt egybe szokták írni;) ) Éljen Hajcihő, a kitűnő levezetés szülőatyja. Megjegyzem, én napi kb. egy órát fordítok olvasásra (átlagban, mert egy nap vagy nem olvasok szinte semmit, vagy néha 3-4 órára is leragadok egy-egy könyvnél), és így is 3 év óta pontosan 113 könyvet olvastam el, merthogy 2007.04.12 óta vezetem őket.) Na most ez kissé kevésnek tűnik ahhoz képest, amit LRDG állít:blink: Ettől függetlenül ha tényleg igaz, akkor őszinte gratulációm neki. UI.: Bocsi, hogy ilyen zanzásított hozzászólás lett, de nem akartam 6-félét írni.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2010-09-16 18:39 |
|
Téma zárolva.
|
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc