Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Vélemények, hibák

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 16:44 #42643

LRDG írta:
A kérdésedre a választ privátban küldöm.
( Mert ha nem értetted volna, nem kíváncsiak itt erre. )

A gyorsolvasási rekord amit villám olvasók döntögetnek megfele évről évre, az ha nem tudnád nem hangosan történik ( Azt hangos olvasásnak nevezzük ) mert az a lényeg hogy oda tudjanak koncentrálni a versenyzők, és utána olyan kérdéseket tesznek fel amit csak az alaposan elolvasottak tudnak ( 250 kérdés jut 100 oldalra ) így győződnek meg az elolvasásáról.
Amúgy téged rendben nem győztelek meg, ( nem nagyon érdekel már )szóban. De Hajcihő te még az írott és több ezer ( hanem tízezer ) példányban eladott könyv hittelességét is megcáfolod és még az oldalát is amit 2 percenként frissítenek a hibák elkerülése érdekében, sem tudod elhinni, hogy igazat állít akkor te igen csak ezredmásodpercre pontos infókat tudhatsz magadénak ( ez szép tulajdonság bár nekem lenne ilyen )

Ja és azt hogy egy 8 hitelesítőből álló csapat ( aki évek óta ezt csinálja ) hazudna azt igen csak nem hinném ( bár manapság minden meg tőrténhet ).
Ez a könyv a világ 10 legpontosabb könyve közé tartozik mert mindent kivizsgálnak ( akár csak az egyház ha csodáról van szó ).

De ezek után még az oldal és a könyv is hazudik ( mert te ezt állítod ) akkor elismerem te neked van igazad. Ha megnéznéd leírja, hogy magukban olvasnak a versenyzők, egy hangszigetelt szobában, hogy még véletlenül se zavarja őket semmi sem.

De ezek persze nem igazak, mert te azt mondod.
Így elismerem én sem olvastam annyit amennyit állítottam ( persze csak akkor ismerem el ha a könyv téves ).

Tehát éljen Hajcihő aki ezredmásodpercenként tud meg új dolgokat. Éljen éljen mondta a tömeg.
Ja és amit mond az úgy is van. ( hiába állítja azt 6 milliárd ember, hogy nem.)

Én nem kérek a levelemért elnézést.
Mert igazam van ( persze csak ha beleegyezel ).

Kérném a moderátorokat ezt a levelet NE töröljék ki.
Köszönöm

LRDG

Tudod mi jár annak, akinek igaza van? A szája!
Rég másról beszélsz.
Tényleg, mi is az a szikrakép?

No, és erre válaszolj, mi ez: KNO3CS
Akkor már biztos hallottál valamit a kémiáról.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 19:39 #42652

LRDG, Hajcihő, PM-ben!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 20:08 #42654

• Gipszj
\"De Hajcihő te még az írott és több ezer ( hanem tízezer ) példányban eladott könyv hittelességét is megcáfolod\"

Nekem az egészről az jut eszembe, hogy a mennyiség nem garancia a minőségre, ahogy a viccben van-senkire sem gondolok, csak így van benne- Egyenek Önök is tehénszart, százmilliárd légy nem tévedhet.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 20:29 #42656

• HunBütyök
Gipszj írta:
\"De Hajcihő te még az írott és több ezer ( hanem tízezer ) példányban eladott könyv hittelességét is megcáfolod\"

Nekem az egészről az jut eszembe, hogy a mennyiség nem garancia a minőségre, ahogy a viccben van-senkire sem gondolok, csak így van benne- Egyenek Önök is tehénszart, százmilliárd légy nem tévedhet.

Ez a nap mottója! Sosem hallottam, és ezen vihogok 10 perce!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 20:36 #42657

• HunBütyök
Hajcihő, a kémia sosem volt erősségem de a szikrakép nem az ami egy egyszrű fizikai kísérlet eredménye. Eme kísérlet célja pl. az acél jellegének és összetételének vizsgálata. Mondjuk köszörűhöz illesztjük az általunk kiválasztott acélt és megnézzük milyen szikraképet mutat. Különböző sziládrságú, ötvözető, széntartalmaú acélok más más szikrákat rajzolnak ki. Ez az nem?

Nevelőapám kovács TSZ-ben ekét és tárcsavasat javított, ő mesélte ezt.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-18 06:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 20:50 #42659

Gipszj írta:
\&quot;De Hajcihő te még az írott és több ezer ( hanem tízezer ) példányban eladott könyv hittelességét is megcáfolod\&quot;

Igencsak hasonló véleményen vagyunk.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 21:16 #42660

• Rife
Mi lenne már, ha te egyszer egyenesen válaszolnál már? Most pl. megválaszolták neked a kérdést.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 22:26 #42661

HunBütyök írta:
Hajcihő, a kémia sosem volt erősségem de a szikrakép ne az ami egy egyszrű fizikai ksírélet eredménye. Eme kísérlet célja pl. az acál jellegének és összetételének vizsgálata., Mondjuk köszörhöz illesztjük az általunk kiválasztott acélt és megnézzük milyen szikraképet mutat. Különböző sziládrságú, ötvözető, széntartalmaú acélok más más szikrákat rajzolnak ki. Ez az nem?

Nevelőapám kovács TSZ-ben ekét és tárcsavasat javított, ő mesélte ezt.

De bizony hogy az!
Az acél minőségének a legegyszerűbb és leggyorsabb megállapítási módja, ha a megköszörüljük, és a szikra színéből megállapítjuk, hogy milyen a keménysége, azaz mennyi a széntartalma. Minél fehérebb a szikra, annál magasabb a széntartalom.

Ha valakinek a kezébe kerül egy acéldarab, és van hozzá egy etalonja, és általában van, legtöbbször egy kirner, vagy egy kalapács, aminek a széntartalmát, azaz a táblázati besorolását ismeri, akkor ahhoz képest könnyen meg lehet állapítani némi rutinnal, egyszerű összehasonlítás alapján az anyag minőségét.
Ha meg ennél több a rutinja, akkor emlékezetből is meg tudja állapítani.

És nekem is van vasas szakmám, mert géplakatos is vagyok, miután a papám szerint az embernek legyen kétkezi szakmája.

De a lényeg az, hogy még egy ilyen egyszerű metallurgiai alapismerethez középfokú ismeretek szükségesek, és - nem mellesleg - ennek a kémiai összetevőit is oktaták, a szakmunkásképző iskolában.

Kovácsolni meg imádtam, ha majd lesz rá időm, talán megint fogok.

Egyébként meg a választ nem tőled vártam, ahogy a kémiai képletre sem (az meg gimnáziumi másodikos kémia), hanem szakértő barátunktól, különös tekintettel arra, hogy a képlet az egyik legáltalánosabban használt anyag összetételét mutatja, amit a haditechnika valaha is alkalmazott.

Izgatottan várom a válaszát rá, talán benne van az 500 szakkönyve valamelyikében.
Szóval le ne lődd a poént!<br><br>Szerkesztette: Hajcihő, Időpont: 2010-09-18 00:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 17 22:29 #42662

Rife írta:
Mi lenne már, ha te egyszer egyenesen válaszolnál már? Most pl. megválaszolták neked a kérdést.

Ezt meg kinek címezted? Ugyanis elfelejtetted a megszólítást a röffenetedből.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 18 18:57 #42742

• HunBütyök
Van egy baki a cikkemben: a félmerev felfüggesztésű lánctalpas járószerkezets nem a másidk, hanem az első világháború idején volt nag yelőrelépés!

Mégegy elírás: a T-34 nagyéretű futógörgővel rendelkzett. Közepesre jobb példa a akár panzer I vagy az M26 pershing.<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-18 21:10
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 18 19:08 #42743

• koszta
HunBütyök írta:
Van egy baki a cikkemben: a félmerev felfüggesztésű lánctalpas járószerkezets nem a másidk, hanem az első világháború idején volt nag yelőrelépés!

Javítva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 18 19:12 #42744

• HunBütyök
A T-34-est is légyszi. Amúg yfogalmam sincsen miért írtam be példának a közepes méretű futógörgőverl ellátott járművek közé, mivel a legtipikusabb nagy futógörgős jármű volt.

Jut eszembe: ha egyéb hibát találtok bnne, szóljatok mindenképpen, légyszi!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-18 21:13
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 19 19:48 #42782

• koszta
Az is javítva.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 20 13:41 #42804

HunBütyök írta:
A T-34-est is légyszi. Amúg yfogalmam sincsen miért írtam be példának a közepes méretű futógörgőverl ellátott járművek közé, mivel a legtipikusabb nagy futógörgős jármű volt.

Jut eszembe: ha egyéb hibát találtok bnne, szóljatok mindenképpen, légyszi!&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2010-09-18 21:13

Szólunk majd, ha kell;)
De már nagyon kicsi annak az esélye, hogy találunk benne hibát:lol:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 20 13:56 #42807

• Zeki
Már átnéztem előtte én is - mielőtt kirakták volna - nem sok hiba volt benne, jól megfogalmazott, lényegre törő cikk.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla