Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Vélemények, hibák

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 20 18:51 #42867

• Gipszj
Ma bejelentkezéskor megjelent egy japán hadihajó, azt hiszem hogy a Kirishima ismertetése. Ma belenéztem a többi hajó ismertetésébe is, mert rengeteg! hibát és tévedést tartalmazott a cikk. csak néhány kiragadott példa: A Haruná-nál olvastam, a kazánok kiegészítő olajtüzelése MAN dieselmotorként szerepel!!! Ezeket a hajókat többször átépítették, az adatok keverve hol az átépítés előtti, hol azutáni állapotra vonatkoznak. A standard vízkiszorítás nem üressúly, szerkesztési vízkiszorítás nem teljes súly (és még a számok sem stimmelnek egyikkel sem) stb. Ha van rá igény szívesen megnézem a hajókat és korrigálom a tévedéseket.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 20 19:30 #42869

• koszta
Természetesen van rá igény, örülnénk ha javítanád.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 21 09:48 #42882

Jagdgeschwader, azaz repülőosztály...

Kinek a ferdítése ez a fordítás? (Oké, ne válaszoljatok rá!!)

De ez valójában repülőezredet jelent!!!

A repülőosztály a Jagdgruppe!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 21 09:54 #42883

Royal Air Force (RAF)
Angol királyi légierő.

Helyesen: Brit Királyi Légierő!!
(Mivel Nagy-Britanniáról van szó! És abba minden beletartozik! Nincs olyan, hogy Walesi Királyi Légierő... )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 21 12:46 #42889

• Zeki
Én nem is nagyon vettem észre a hajókról írt hibákat - de bevallom nem is nagyon néztem - de hát Gipszij jóval magasabb szintű ismeretekkel rendelkezik. Ügyes és talpraesett fickó.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 21 12:57 #42891

Kamikaze írta:
Jagdgeschwader, azaz repülőosztály...

Kinek a ferdítése ez a fordítás? (Oké, ne válaszoljatok rá!!)

De ez valójában repülőezredet jelent!!!

A repülőosztály a Jagdgruppe!!!

Bocs, de a nagy kapkodásban kimaradt nálam is a JAGD, azaz VADÁSZ szó!!! (Nem árt, ha engem is ellenőriz valaki!)

Mea Culpa! Mea maxima Culpa!!

Helyesen tehát:
Jagdgeschwader (JG) = vadászrepülő ezred
Jagdgruppe (JGr) = vadászrepülő osztály

de ugyanígy:

Bombergeschwader (BG) = bombázó ezred
Bombergruppe (BGr) = bombázó osztály

(De vigyázat: a BG az angolszászoknál Bomber Group, ami inkább Bombázó osztályt jelöl, ehhez még hozzá szoktak akasztani különféle besorolásokat is, így pl.: Heavy Bomber Group = Nehézbombázó osztály... stb!)<br><br>Szerkesztette: Kamikaze, Időpont: 2010-09-21 14:58
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 21 14:46 #42895

Sziasztok
Nem tom miért és kivette le de legelösszőr a JG-t én írtam majd valaki levette és vissza tette a marhaságot,
majd most az ővét is levették.
Most mi van?

Bocsi most már jó van fenn.
De akkor is az enyémet ami ugyanez volt kivette le és miért?

LRDG<br><br>Szerkesztette: LRDG, Időpont: 2010-09-21 16:48
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 22 07:36 #42915

Én nem voltam az biztos! Én csak reklamáltam!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 22 07:39 #42916

Viszont egy újabb pontatlanság, azaz inkább nyelvi hiba:

\&quot;A raj a legkisebb katonai egység elnevezése. Körülbelül 8-15 fő alkotja.\&quot;

A körülbelül helyett inkább az ÁLTALÁBAN szót írjuk! (A kettő nem ugyanaz! És itt inkább ezt kellene írni!)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 22 10:30 #42919

Kamikaze írta:

\&quot;A raj a legkisebb katonai egység elnevezése. Körülbelül 8-15 fő alkotja.\&quot;

A körülbelül helyett inkább az ÁLTALÁBAN szót írjuk! (A kettő nem ugyanaz! És itt inkább ezt kellene írni!)

Egyetértek.

Annál is inkább, mert pl. egy géppuskás raj az ÁLTALÁBAN 3-4 fő, egy géppuskás szakasz 9-12 fő.
Következik mindebből, hogy fegyvernemi, és fegyverzeti kérdés is, hogy mennyi egy raj létszáma.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 22 10:31 #42920

Kamikaze írta:

Ja! És ez NEM nyelvtani, hanem DETERMINÁCIÓS hiba.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 23 14:54 #43045

• koi
Hajcihő írta:
Kamikaze írta:

Egyetértek.

Annál is inkább, mert pl. egy géppuskás raj az ÁLTALÁBAN 3-4 fő, egy géppuskás szakasz 9-12 fő.
Következik mindebből, hogy fegyvernemi, és fegyverzeti kérdés is, hogy mennyi egy raj létszáma.
akkor egy géppuskás rajhoz mennyi géppuska tartozik?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 23 20:12 #43124

• Gipszj
Írtam, hogy szép lassan megnézném a hajókról szóló cikkeket. Hogy csináljam? Jó lenne, ha az eredetit le tudnám tölteni és a módosítottat pedig valami megfelelő helyre visszatölteném.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 23 23:17 #43128

koi írta:
Hajcihő írta:
Kamikaze írta:

Egyetértek.

akkor egy géppuskás rajhoz mennyi géppuska tartozik?

Egy.

A szakaszba három.

Legalábbis nálunk annyi tartozott, amikor én voltam katona.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Vélemények, hibák 2010 szep. 24 09:17 #43129

Hajcihő írta:
Kamikaze írta:

Ja! És ez NEM nyelvtani, hanem DETERMINÁCIÓS hiba.

Köszi a pontosítást! Mivel nem vagyok nyelvtanár!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.17 másodperc
Joomla templates by a4joomla